Αρχική ResourcesΣυνεντεύξεις “Οι άνθρωποι οι αξίες και το όραμα διαμορφώνουν εν τέλει το σύστημα franchise”

“Οι άνθρωποι οι αξίες και το όραμα διαμορφώνουν εν τέλει το σύστημα franchise”

σύνταξη Loukia Karrori
0 σχόλια

Η επιλογή για τον κ. Αλέξανδρο Δράκο Κτιστάκη και τον κ. Δημήτρη Μποσινάκο, franchisees της Lab Music Education, στηρίχτηκε στο unique selling point του brand που είναι «το σύστημα διδασκαλίας μοντέρνας μουσικής, μέσω των πλέον σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας και μέσα από ένα παιδαγωγικό σύστημα που στηρίζεται στη χαρά της μάθησης και την εφαρμογή».

lab music franchisee
Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης και Δημήτριος Μποσινάκος, franchisee της Lab Music Education στη Γλυφάδα. (Ο κ. Α. Δράκος Κτιστάκης διατηρεί και 2ο παράρτημα στο Ηράκλειο Κρήτης)

Προτού κάνετε την τελική σας επιλογή σε σχέση με το concept, συζητήσατε με άλλους franchisees για την πορεία και τις εμπειρίες τους στο δίκτυο;

Η μαρτυρία κι εμπειρία των υπολοίπων franchisees συνέβαλε έως ένα βαθμό στη μελέτη που κάναμε για να πάρουμε την απόφαση να προχωρήσουμε στο συγκεκριμμένο concept.
Παράλληλα μεγάλη σημασία ειχε το γεγονός ότι και οι δύο εταίροι προερχόμαστε από το σύστημα του Lab Music Education.
O Αλέξανδρος είναι διευθυντής σπουδών στο σύστημα και ο Δημήτρης ολοκληρώνοντας τις σπουδες του στο Lab πολύ σύντομα εργάστηκε ως καθηγητής.

Τι ρόλο έπαιξε για εσάς η γνωριμία με τους εκπροσώπους των franchisors πριν την τελική σας επιλογή;

Η γνωριμία με τους εκπροσώπους των franchisors πριν την τελική επιλογή ήταν καθοριστική, καθώς οι άνθρωποι, οι αξίες και το όραμά
τους διαμορφώνουν εν τέλει το σύστημα του Franchise.

lab music education franchisee

Τη μέχρι στιγμή εμπειρία μας θα την χαρακτηρίζαμε ως «Η ισχύς εν τη ενώσει».  Το franchising δίνει τη δυνατότητα να συμβάλει ο καθένας στον βαθμό που του αναλογεί ώστε να δημιουργηθεί πολύ σύντομα η αξία του συνόλου.

Οι ώρες εργασίας κατά το άνοιγμα μιας επιχείρησης είναι πολλές. Σκεφτήκατε ποτέ, λόγω πίεσης ή κούρασης, ότι κάνατε λάθος επιλογή στο να γίνετε εσείς επιχειρηματίας;

Οι ώρες εργασίας και οι δυσκολίες που συναντάς όταν ξεκινάς μια επιχείρηση είναι ατελείωτες, αλλά επειδή σου αρέσει τόσο αυτό που κάνεις, τις ξεχνάς.
Παρότι το Κράτος δυστυχώς δεν βοηθάει τη νέα επιχειρηματικότητα -αντιθέτως δημιουργεί τροχοπέδη- προσπαθούμε με υπομονή και σχεδιασμό να επιτύχουμε τους στόχους της επιχείρησης αναβαθμίζοντας διαρκώς την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουμε.

Υπήρξαν στιγμές που οι προκλήσεις που αντιμετωπίσατε θεωρήσατε ότι είναι ανυπέρβλητες; Πώς το ξεπεράσατε;

Όχι, δεν υπήρξαν τέτοιες στιγμές. Όσο αξεπέραστα κι αν φαίνονται κάποια εμπόδια, όταν υπάρχει σχεδιασμός και προνοητικότητα, αργά ή γρήγορα βρίσκονται λύσεις.

Πόσο σημαντική ήταν για εσάς η υποστήριξη της οικογένειάς σας σε ψυχολογικό και πρακτικό επίπεδο, πριν αποφασίσετε να δραστηριοποιηθείτε στη δική σας επιχείρηση;

Πολύ σημαντική. Τόσο στο πρακτικό όσο και στο ψυχολογικό επίπεδο. Είναι πολύ βοηθητικό να ξέρεις ότι η οικογένειά σου σε στηρίζει σε αυτό το νέο ξεκίνημα.

Εξετάσατε αν τα στοιχεία του χαρακτήρα σας ταιριάζουν με τη συμπεριφορά της ομάδας των franchisors και τον τρόπο διαχείρισης του δικτύου;

Ναι, σε ενα επίπεδο όμως όχι τόσο συνειδητό αλλά εμπειρικό, καθώς ήδη συνεργαζόμαστε πολλά χρόνια με την εν λόγω ομάδα και γνωρίζουμε οτι οι διαφορές των χαρακτήρων δημιουργούν μια δυναμική ομάδας με θετικό πρόσημο.

Πώς θα περιγράφατε τη μέχρι τώρα εμπειρία σας στο franchising; 

«Η ισχυς εν τη ενώσει». Το franchising δίνει την δυνατότητα να συμβάλει ο κάθε ένας στον βαθμό που του αναλογεί ώστε να δημιουργηθεί πολύ σύντομα η υπεραξία του συνόλου, γεγονός που είνα πιο δύσκολο να επιτευχθεί όταν κάποιος πορεύεται μόνος του.

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ