Αρχική ResourcesΣυνεντεύξεις MyFlex/FlexStores: Η επανάσταση στον χώρο του wellness και fitness

MyFlex/FlexStores: Η επανάσταση στον χώρο του wellness και fitness

σύνταξη Loukia Karrori
0 σχόλια

Το MyFlex/FlexStores είναι το πρώτο διαιτολογικό γραφείο σε συνδυασμό με το φυσικό κατάστημα λιανικής πώλησης συμπληρωμάτων διατροφής. Οι δύο επιχειρήσεις ενσωματωμένες σε μία, συντελούν μια πλατφόρμα η οποία οικοδομεί μια phygital εμπειρία με σημαντικά αποτελέσματα για τον πελάτη. Η απόδοσή του, ήδη από τους πρώτους μήνες, σημειώνει τεράστια επιτυχία. Ο Βαγγέλης Παπανικόλας και η Λίλιαν Μοσχοπούλου, franchisees του MyFlex/FlexStores στη Νέα Σμύρνη, αναγνώρισαν τη μοναδικότητα και την καινοτομία που φέρνει το πρωτοπόρο concept στην αγορά του wellness και fitness.

logo banner myflex2 02Το MyFlex/FlexStores, είναι μια ολοκαίνουρια ιδέα που ενσωματώνει σε μια επιχείρηση το φυσικό και το online διαιτολογικό γραφείο, με ένα retail concept, θέτοντας νέα θεμέλια στην εμπειρία και στα αποτελέσματα του πελάτη. Με τη δημιουργία μιας διαρκώς ανανεωμένης και πιστής κοινότητας, ο νέος franchisee του MyFlex/FlexStores, δέχεται εξαρχής μια πολύ καλή βάση πελατολογίου, η οποία διαρκώς αναπτύσσεται. Το MyFlex/FlexStores στα 3,5 χρόνια λειτουργίας του, έχει ανελιχθεί σε μια πολύ κερδοφόρα επιχείρηση, αποτελώντας μια σύγχρονη και πρωτότυπη ιδέα στον χώρο του wellness και fitness. Αποτέλεσμα αυτής της επιτυχίας είναι η δημιουργία τριών καταστημάτων στο δίκτυο, μέσα σε μόλις ένα έτος ανάπτυξης. Η πρόοδος των καταστημάτων franchise έχει να κάνει με τη σωστή επιλογή πολυσυλλεκτικών περιοχών-ζωνών υψηλής διαχρονικής δυναμικής και ιδιαίτερα με τη δυνατότητα διείσδυσης σε υφιστάμενο ενεργό πελατολόγιο του δικτύου στα νέα σημεία.

myflex franchisees

Νιώθω ασφάλεια όταν έχω δίπλα μου συνεργάτες όπως ο κ. Οικονομάκης!

Βαγγέλης Παπανικόλας-Λίλιαν Μοσχοπούλου, franchisees MyFlex/FlexStores στη Νέα Σμύρνη.

Με κινητήριο δύναμη τον ανθρωποκεντρικό παράγοντα, την καινοτομία αλλά και τις παροχές που προσφέρει η τεχνολογία, το MyFlex/FlexStores έχει θέσει νέα πρότυπα στην αγορά του, με στόχο να απευθύνεται σε όλο τον κόσμο. Δημιουργώντας προσωποποιημένα διατροφικά προγράμματα, παρέχοντας συνεχή υποστήριξη συνδυάζει τη φυσική παρουσία στον χώρο της εταιρείας, με τις digital υπηρεσίες-απόρροια της νέας εποχής. Η πρωτοπορία της ιδέας, οι χιλιάδες ευχαριστημένοι πελάτες αλλά και η συνεχής εξέλιξη, έχουν μετατρέψει το MyFlex/FlexStores σε μια επιχείρηση που κινεί το ενδιαφέρον πολλών franchisees για να επενδύσουν σε ένα concept όπου η κερδοφορία, η διαχρονικότητα και η μοναδικότητά του, αποτελούν μονόδρομο. 

myflex franchise nea snyrni

Το πρώτο κατάστημα franchise MyFlex/FlexStores στη Νέα Σμύρνη προσφέρει στους πελάτες έναν καλύτερο τρόπο ζωής δίνοντας εκείνα τα εφόδια που χρειάζονται για να φτάσουν τον στόχο τους. Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι να δημιουργούνται όλο και περισσότεροι ευχαριστημένοι πελάτες και το MyFlex/FlexStores να ισχυροποιεί τη θέση του στην αγορά. 

Το FRANCHISE SUCCESS μίλησε με τον κ. Βαγγέλη Παπανικόλα για την εμπειρία του στη δημιουργία της δικής του επιχείρησης franchise. 

«Από 2004 έως το 2006 ήμουν ενεργός αθλητής και πρωταθλητής στο Fitness. Από εκεί και πέρα το 2008, μπήκα ως υπεύθυνος σε μια μεγάλη εταιρεία συμπληρωμάτων. Έμεινα εκεί 2 χρόνια και το 2012 είχα το δικό μου κατάστημα συμπληρωμάτων. Το 2016 μεταφερθήκαμε σε έναν πολυχώρο wellness και fitness. Και στη συνέχεια ξεκίνησε η συνεργασία μας με τον κ. Δημήτρη Οικονομάκη. Έτσι έμαθα από πρώτο χέρι την ιδέα που ήθελε να παρουσιάσει ο κ. Οικονομάκης στην αγορά».

myflex franchisee

Ένιωθα ασφάλεια εξαρχής και ήξερα ότι αυτό που κάνω θα έχει κερδοφορία.

Γιατί αποφασίσετε να ανοίξετε ένα MyFlex/FlexStores;

Η εμπιστοσύνη μου απέναντι στον κ. Οικονομάκη, στον επαγγελματισμό του και στις αποφάσεις που παίρνει. Ένιωθα ασφάλεια εξαρχής και ήξερα ότι αυτό που κάνει θα έχει κερδοφορία. Πίστευα ότι το project του Δημήτρη Οικονομάκη θα έχει επιτυχία.

Ποια ήταν η διαδικασία που ακολουθήθηκε μέχρι το άνοιγμα της επιχείρησής σας;

Αφού καταλήξαμε στην περιοχή στη συνέχεια βρήκαμε το κατάλληλο ακίνητο που πληροί τις προδιαγραφές για να ανοίξει ένα κατάστημα MyFlex/FlexStores (λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις σε χώρους, επιλέγοντας έναν άξονα υψηλής προβολής κ.λπ.). Από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι ετοιμασίες και η διαμόρφωση του χώρου και εφόσον η εταιρεία βρήκε και το κατάλληλο προσωπικό, μέσα σε 3 μήνες το κατάστημά μας ήταν έτοιμο. Η ολοκληρωμένη διαδικασία εκπαίδευσης που ακολουθείται διάρκειας 2 μηνών για την ομάδα και τον συνεργάτη διασφαλίζουν την εμπειρία του πελάτη τις κρίσιμες πρώτες εβδομάδες λειτουργίας του καταστήματος και παράλληλα επιτυχημένη μετάβαση στην επιχειρηματικότητα για τους νέους franchisees.

myflex franchisee nea snyrni

Τέλη Μαρτίου το κατάστημα ήταν έτοιμο και κάνατε τα εγκαίνιά σας. Ποια είναι τα σχόλια του κοινού; Πώς ανταποκρίνεται η τοπική κοινωνία;

Ανταποκρίνεται πολύ θετικά γιατί δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε κανένα επίπεδο, ούτε διαιτολογικά ούτε σε επίπεδο retail store. Σαν πρώτη εντύπωση, το κατάστημα αρέσει στον κόσμο ωστόσο περιμένουν να το δοκιμάσουν για να δουν τα αποτελέσματα. Αυτό όσον αφορά τον καινούργιο κόσμο. Υπάρχει όμως και πελατολόγιο που γνωρίζει τις υπηρεσίες που προσφέρουμε και δείχνει χαρά που άνοιξε και άλλο κατάστημα.

Ποια είναι τα στοιχεία που κάνουν τόσο μοναδικό το franchise MyFlex/FlexStores;
 

Δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο στην αγορά. Επίσης, το όλο project έχει σχεδιαστεί τόσο σωστά ώστε να έχουμε ένα δομημένο «προϊόν». Το MyFlex/FlexStores προσφέρει μια ολοκληρωμένη πρόταση wellness στον καταναλωτή η οποία χαρακτηρίζεται από επαγγελματισμό και πραγματικά αποτελέσματα. Όσον αφορά το θέμα της διατροφής, το MyFlex/FlexStores λύνει πολλά «προβλήματα» που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας ενδιαφερόμενος όπως η γεύση, το ωράριο, οι διαφορετικές προτιμήσεις κ.λπ. Η καινοτομία, η εξειδίκευση και ο τρόπος με τον οποίο έχει στηθεί η επιχείρηση είναι οι βασικοί λόγοι που με ώθησαν να θέλω να ανοίξω και εγώ τo δικό μου franchise MyFlex/FlexStores.

myflex franchisee diaitologiko

Ποιες είναι ανάγκες και τι προτιμά περισσότερο το κοινό;

Το κοινό έχει ανάγκη από έναν τρόπο ζωής που του προσφέρει μια καλή εμφάνιση αλλά και μια καλή υγεία. Αυτό για να πραγματοποιηθεί πρέπει να ακολουθεί ένα πρόγραμμα με βάση τις ανάγκες του (το πρόγραμμά του, τις συνήθειες, τις προτιμήσεις). Το MyFlex/FlexStores του δίνει τη δυνατότητα αυτή μεταμορφώνοντας τον τρόπο ζωής του. Στον κόσμο αρέσει πολύ ότι μπορεί να πάει στο διαιτολογικό γραφείο, να πάρει το πρόγραμμα και μετά να κατέβει κάτω και να ψωνίσει ό,τι χρειάζεται. Οι υπηρεσίες μας είναι αλληλένδετες, δίνουμε πολλές και διαφορετικές επιλογές. Απευθυνόμαστε στον καταναλωτή που θέλει εύκολα και απλά να φτάσει τον στόχο του αλλά και να τον διατηρήσει.

Πώς αισθάνεστε που έχετε δημιουργήσει τη δική σας επιχείρηση;
 

Προσωπικά, νιώθω πολύ ωραία. Νιώθω ασφάλεια όταν έχω δίπλα μου συνεργάτες όπως ο κ. Οικονομάκης. Πιστεύω στις δυνατότητες του project και πιστεύω στη μεγάλη εξέλιξη και χαίρομαι που είμαι μέρος αυτής της δουλειάς. Δύο κερδοφόρες επιχειρήσεις με μια επένδυση. Συμπερασματικά, ο franchisee που θα αποφασίσει να ενταχθεί στο δίκτυο του MyFlex/FlexStores, ουσιαστικά κερδίζει δύο κερδοφόρες επιχειρήσεις με μία επένδυση και με ελεγχόμενα λειτουργικά έξοδα. O franchisor παρέχει οργανωμένο σύστημα εκπαίδευσης στον νέο συνεργάτη – franchisee ενώ συνεχίζεται η υποστήριξη και μετά το άνοιγμα της επιχείρησης. Με την εκκίνηση της λειτουργίας του καταστήματος ο franchisee έχει ένα έτοιμο πελατολόγιο που έχει δοκιμάσει και αναγνωρίζει την ποιότητα της παροχής των υπηρεσιών του συστήματος MyFlex/FlexStores. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη επιχειρηματική πρόταση με την οποία ο franchisee απολαμβάνει την κατάκτηση ηγετικής θέσης στην αγορά του fitness και του wellness και άμεση κερδοφορία. Για τις καλές πρακτικές στο franchising στον κλάδο του wellness και στην επιχειρηματική κοινότητα, το MyFlex/FlexStores τιμήθηκε με το βραβείο GOLD WINNER FITNESS FRANCHISE, στα The Franchise Success Awards 2022. Ακόμα κατέκτησε άλλα δύο βραβεία στα Fitness Awards 2022, το Best Attiki Independent Fitness Supplement Store και το Best Fitness / Nutrition Platform. Η επιτυχία του project MyFlex/FlexStores, συνεχίζεται με το άνοιγμα του νέου καταστήματος franchise στο Περιστέρι, Θηβών 268.

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ