Αρχική ResourcesΣυνεντεύξεις MON KOOLOOR: Το κουλούρι της νέας εποχής

MON KOOLOOR: Το κουλούρι της νέας εποχής

σύνταξη Loukia Karrori
0 σχόλια

Το Mon Kooloor διαθέτει ένα από τα πιο επιτυχημένα δίκτυα franchise στην Ελλάδα, καθώς ήδη μέσα σε τρία χρόνια ανάπτυξης, έχει φτάσει στα 40 καταστήματα πανελλαδικά. Το Κορωπί, οι Άγιοι Ανάργυροι, η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες, τέσσερις διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, συναντιούνται κάτω από τη μεγάλη ομπρέλα του Mon Kooloor, με τους συνεργάτες – franchisees των περιοχών να απολαμβάνουν το προσωπικό τους success story.

Oι franchisees Κέλλυ Χρυσοβιτσιώτη, Δημήτρης Κουκουρίκος και Αλέξης Τσεμπερίδης, ιδιοκτήτες των καταστημάτων Mon Kooloor σε Κορωπί, Αγίους Αναργύρους, Θεσσαλονίκη και Σέρρες αντίστοιχα μας μιλούν, μεταξύ άλλων, για την εμπειρία τους στην μέχρι τώρα πορεία των καταστημάτων, πώς τους βοήθησε η μητρική εταιρεία στο ξεκίνημά τους αλλά και ποια είναι τα μελλοντικά επιχειρηματικά τους σχέδια.

mon kooloor koropi

Η ομάδα του Mon Kooloor, έκανε τις διαδικασίες να κυλάνε χωρίς επιπλοκές, χαρίζοντάς μου ασφάλεια και την ευκαιρία να κατανοήσω τι συμβαίνει.

Κέλλυ Χρυσοβιτσιώτη, franchisee Mon Kooloor στο Κορωπί.

Ισορροπία προσωπικής και επαγγελματικής ζωής

Η Κέλλυ Χρυσοβιτσιώτη είναι η ιδιοκτήτρια του Mon Kooloor στο Κορωπί, στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου 212. Προερχόμενη από εντελώς διαφορετικό κλάδο ενασχόλησης, πάντα είχε στο νου της να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στον τομέα της εστίασης με έναν διαφορετικό τρόπο και η κατάλληλη ευκαιρία ήρθε μέσω της συνεργασίας της με το Mon Kooloor.

Πριν την απόφασή σας να ασχοληθείτε με τον κλάδο του street coffee, είχατε κάποια σχετική εμπειρία;

Ήθελα να εμπλακώ με την εστίαση, όχι όμως με έναν απόλυτα δεσμευτικό τρόπο. Απευθύνομαι σε ένα κοινό που θα μας επισκεφτεί για να πάρει το πρωινό και το μεσημεριανό του. Πρόκειται για ωράρια που μπορώ να υποστηρίξω, μιας και για εμένα ήταν προϋπόθεση να υπάρχει ισορροπία προσωπικής και επαγγελματικής ζωής.

Τι ήταν αυτό που σας έκανε να καταλήξετε στη συνεργασία με ένα δίκτυο franchise;

Ένα δίκτυο franchise σκέφτηκα ότι θα με κάνει να νιώσω ασφαλής και θα βάλει σε τάξη το χάος που είχα στο μυαλό μου. Η ομάδα του Mon Kooloor, έκανε τις διαδικασίες να κυλάνε χωρίς επιπλοκές, χαρίζοντάς μου ασφάλεια και την ευκαιρία να κατανοήσω τι συμβαίνει.

Ποιες ήταν εκείνες οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από την πρώτη στιγμή της συνεργασίας σας με την εταιρεία;

Από την αρχή, μας έγινε ξεκάθαρο ποια βήματα θα ακολουθήσουμε μέχρι το κατάστημα να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό. Ξεκινήσαμε να μπαίνουμε στα μαγαζιά, ενώ παράλληλα λαμβάναμε την απαραίτητη εκπαίδευση. Οι άνθρωποι της εταιρείας μας επισκέπτονται συχνά και οτιδήποτε συμβαίνει έχουμε την έμπρακτη και άμεση υποστήριξή της. Στο Mon Kooloor, τα πράγματα δεν είναι απρόσωπα. Θέλω να πω επίσης ότι δεν με δυσκόλεψε καθόλου το στήσιμο του μαγαζιού. Ο χώρος απαιτούσε πολλή προσοχή, γι’ αυτό και δόθηκε χρόνος για την επιλογή του καταλληλότερου σημείου. Όλα τα άλλα ήταν θέμα εκπαίδευσης.

mon kooloor serres franchisors

Όλο το προσωπικό έχει περάσει από εντατική εκπαίδευση ώστε να φτάσει σε υψηλό επίπεδο.

Αλέξης Τσεμπερίδης, franchisee Mon Kooloor σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες.

Η επιτυχία επεκτείνεται

Ο Άρης Τσεμπερίδης, franchisee των Mon Kooloor σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες είναι τρανό παράδειγμα της επιτυχίας του Mon Kooloor. Η αρχή έγινε το 2020 όταν άνοιξε το πρώτο του κατάστημα στη Θεσσαλονίκη και η επιτυχημένη απόδοσή του, τον ώθησε να προχωρήσει σε νέα συνεργασία franchise με το Mon Kooloor. Αποτέλεσμα, το κατάστημα στις Σέρρες, το οποίο φέρει την ανανεωμένη εικόνα της εταιρείας, σηματοδοτώντας τη νέα εποχή για το Mon Kooloor.

Ποιες είναι οι αντιδράσεις των πελατών σας;

Ο κόσμος στις Σέρρες ξέρει το κουλούρι. Το κουλούρι του Mon Kooloor, όμως, είναι κάτι που τους αρέσει περισσότερο. Είναι φρέσκο, χειροποίητο, έχει καλύτερη γεύση. Επίσης, δεν έχουν ξαναδοκιμάσει πολλά προϊόντα μας, όπως το κουλούρι με ταχίνι και σοκολάτα. Ή το φέτα-ρίγανη. Τυρόπιτες όλοι έχουμε φάει. Όμως, φέτα ρίγανη σε κουλούρι, δεν έχουν ξαναδοκιμάσει.

Ποια διαδικασία ακολουθήθηκε, ώστε να είστε έτοιμοι στο ξεκίνημα;

To μαγαζί το έχουμε από κοινού με τον αδερφό μου, τον Giovani. Εκείνος θα βρίσκεται όλη μέρα εδώ, καθώς εγώ βρίσκομαι κυρίως στο κατάστημα στη Θεσσαλονίκη. Εκπαιδεύτηκε σε όλα τα πόστα, ώστε αν προκύψει το οτιδήποτε να είναι έτοιμος να το αντιμετωπίσει. Η αρχική εκπαίδευση είναι πολύ σημαντική για την έναρξη της λειτουργίας του καταστήματος. Όλο το προσωπικό έχει περάσει από εντατική εκπαίδευση ώστε να φτάσει σε υψηλό επίπεδο. Η πολύ καλή εκπαίδευση μας κάνει να νιώθουμε σιγουριά.

Πώς έγινε η επιλογή του σημείου και σε ποιο κοινό απευθύνεστε με την τοποθέτηση αυτή;

Ψάχναμε να βρούμε κάτι που να είναι στο κέντρο, το οποίο θα συνδύαζε περαστικό και αυτοκίνητο. Απευθυνόμαστε σε όλες τις ηλικίες. Καταρχάς, λόγω του σχολείου, απευθύνομαι στα παιδάκια αλλά συγχρόνως, επειδή είμαι στην πλατεία και έχω καθιστικό, πιάνω και μεγαλύτερες ηλικίες. Το σημείο, είναι για όλη την ημέρα.

mon kooloor agioi anargyroi

Νιώθω μεγάλη αυτοπεποίθηση για την ποιότητα των προϊόντων που βγαίνουν από το μαγαζί μου.

Δημήτρης Κουκουρίκος, franchisee Mon Kooloor στους Αγίους Αναργύρους.

Από τον φούρνο στο Mon Kooloor

Ο Δημήτρης Κουκουρίκος, είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το κατάστημα Mon Kooloor στους Αγίους Αναργύρους. Προερχόμενος από οικογένεια φουρνάρηδων, θέλησε να ακολουθήσει τα βήματα των γονιών του, πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα. Έτσι, απευθύνθηκε στο Mon Kooloor για να φτιάξει το δικό του κατάστημα που θα συνδυάζει άριστα την παράδοση του κουλουριού Θεσσαλονίκης στην πιο καινοτόμα και σύγχρονη μορφή της.

Πείτε μας λίγα πράγματα για την απόφασή σας να ανοίξετε ένα Mon Kooloor.

Όταν αποφάσισα να ανοίξω το δικό μου μαγαζί και να φροντίσω την οικογένειά μου, σκέφτηκα ότι πρέπει να πάω σε πράγματα που ξέρω. Έτσι, βρήκα το Mon Kooloor και οι άνθρωποι που ασχολούνται με την ανάπτυξη του δικτύου με αγκάλιασαν από νωρίς και κατάλαβα πόσο ταιριάζω στο concept. Παρά το πολύ άγχος, πιστεύω ότι έκανα υπερήφανη την οικογένειά μου που με στήριξε και με βλέπει να πατάω στα πόδια μου. Αυτό μου δίνει και την αυτοπεποίθηση ότι θα πάνε καλά τα πράγματα!

Τι βοήθεια έλαβες ως νέος franchisee από την ομάδα του Mon Kooloor;

Είμαι υπέρ ευχαριστημένος από την ομάδα του Mon Kooloor. Με έχουν βοηθήσει όλα τα παιδιά, από τον Στάθη, τον Θοδωρή (σ.σ. οι ιδρυτές του Mon Kooloor) μέχρι και ανθρώπους στην εταιρεία που δεν είχαν άμεση εμπλοκή με το δικό μου κατάστημα. Μου έχουν δώσει μεγάλη βοήθεια, γιατί ενώ ανοίξαμε μαζί 3 μαγαζιά την ίδια περίοδο, ένιωσα ότι μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν πολύ καλά για την εκπαίδευση του καθενός μας.

Πώς ανταποκρίνεται ο κόσμος στα προϊόντα σου;

Γενικά, έχω πάρει πολύ καλά σχόλια για όλα τα προϊόντα. Ο καφές αρέσει πάρα πολύ και είμαι ικανοποιημένος. Ο «κωδικός» που φεύγει πάρα πολύ είναι το «Ηπείρου» με τρία τυριά. Αυτά που βλέπω εγώ να φεύγουν περισσότερο και να έχει αγαπήσει ο κόσμος είναι τα νέα φουρνογεμιστά. Νιώθω, πάντως, μεγάλη αυτοπεποίθηση για την ποιότητα των προϊόντων που βγαίνουν από το μαγαζί μου.

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ