Αρχική ResourcesΣυνεντεύξεις «Μια δυναμικά αναπτυσσόμενη εταιρεία που δεν εφησυχάζει ποτέ»

«Μια δυναμικά αναπτυσσόμενη εταιρεία που δεν εφησυχάζει ποτέ»

σύνταξη Loukia Karrori
0 σχόλια

Συνέντευξη με την κα Ζωή Λιούτα, Franchisee της CHICK IN ΚΑΛΑΪΤΖΗ στα Τρίκαλα

«Ένα ισχυρό όνομα, μια έμπειρη ομάδα, μια εταιρεία που εξειδικεύεται στον τομέα της, ένα υπερσύγχρονο και λειτουργικό κατάστημα και βέβαια ποιοτικά, φρέσκα προϊόντα υψηλής ζήτησης. Η Chick in Καλαϊτζή «εξοπλίζει» με ισχυρά εφόδια επιτυχίας την επένδυση κάθε νέου συνεργάτη».

chickin.franchisee.trikalaΠροέρχεται από οικογένεια εμπόρων και η ιδέα να αποκτήσει τη δική της επιχείρηση ήταν ανέκαθεν κάτι που την ενδιέφερε. Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά: «Αναζητούσα ένα προσεχτικά μελετημένο concept, σε μια αγορά που δείχνει ανθεκτικότητα στην κρίση. Αυτός ήταν για μένα ο ιδανικός συνδυασμός και τον βρήκα στην αλυσίδα Chick in Καλαϊτζή! Σήμερα, το κατάστημά της στα Τρίκαλα μετρά ήδη τους πρώτους επιτυχημένους μήνες λειτουργίας και η κα Ζωή Λιούτα μοιράζεται μαζί μας την επιχειρηματική της διαδρομή στον χώρο της λιανικής πώλησης τροφίμων μέσα από το δίκτυο της επιτυχημένης αλυσίδας.

Όλοι οι άνθρωποι της εταιρείας βρίσκονται δίπλα μου και με στηρίζουν με την πείρα τους. Η παρουσία τους είναι καταλυτική στην επίλυση κάθε είδους προβλημάτων.

FS: Κα Λιούτα, πώς προέκυψε η ιδέα του franchise;

Ως πτυχιούχος οικονομολόγος είχα εργαστεί με διάφορες συμβάσεις σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και δημόσιους οργανισμούς. τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε διαπροσωπικό επίπεδο οι επιδόσεις μου ήταν άριστες, όμως καμία θέση δεν ευδοκίμησε για μεγαλύτερο διάστημα από το προβλεπόμενο, είτε λόγω των οικονομικών συνθηκών, είτε λόγω του χαρακτήρα των συμβάσεων. Έχω μεγαλώσει μέσα στο εμπόριο, οπότε και η ιδέα να αναπτύξω τη δική μου επιχείρηση δεν ήταν κάτι άγνωστο προς εμένα. τώρα λοιπόν έκρινα ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για να προχωρήσω.
Η επαφή με τη λιανική πώληση τροφίμων είναι μια καινούρια εμπειρία; Γιατί επιλέξατε τελικά αυτή την αγορά και την Chick in Καλαϊτζή; Ναι, είναι μια αγορά που δεν την γνώριζα εμπειρικά. Όμως η οικονομική κατάσταση της χώρας μας, απαιτούσε να είμαι «διπλά» προσεχτική στην επιλογή μου. Για αυτό και μελέτησα διεξοδικά την αγορά και τις τάσεις, και διαπίστωσα ότι ακόμα και κατά τη διάρκεια της κρίσης, η αγορά τροφίμων και συγκεκριμένα η λιανική πώληση τροφίμων, παρουσιάζει ανθεκτικότητα, ακόμα και ανοδική πορεία θα τολμούσα να πω. Αυτό λοιπόν που αναζητούσα ήταν μια έξυπνη και πρωτότυπη ιδέα. Και δεν ήταν άλλη από την Chick in Καλαϊτζή. Κάνοντας την έρευνά μου, βρήκα την αλυσίδα, ενημερώθηκα για το προϊόν και την πορεία της, και όλα πήραν σιγά σιγά το δρόμο τους…

chick.in.franchisee.trikala

FS: Κατά τη γνώμη σας που οφείλεται η επιτυχία της Chick in Καλαϊτζή;

Πρόκειται για μία δυναμικά αναπτυσσόμενη εταιρεία που δεν εφησυχάζει ποτέ! Ανανέωση προϊόντων, φρέσκες ιδέες, συνεχής εγρήγορση είναι σημεία στρατηγικής σημασίας για την αλυσίδα και το βλέπω πλέον στην πράξη ως μέλος του δικτύου. Και φυσικά η ποιότητα είναι δεδομένη. Φρέσκα, νόστιμα, ποιοτικά προϊόντα σε πολύ καλές τιμές που προσελκύουν και χτίζουν σταθερό αγοραστικό κοινό. ταυτόχρονα, πολλά από τα προϊόντα της είναι μοναδικά, δεν μπορείς να τα βρεις αλλού. χαρακτηριστικό παράδειγμα το «μπιφτέκι Chickin» ή οι «κοτομπάρες δημητριακών» οι οποίες γίνονται ανάρπαστες από μικρούς και μεγάλους.

FS: Ποιο είναι για εσάς όμως το πιο «δυνατό» σημείο;

Αν έπρεπε να ξεχωρίσω ένα, θα έλεγα οι ίδιοι οι άνθρωποί της. Μέσα σε ένα οικογενειακό κλίμα και με διάθεση ειλικρινούς συνεργασίας αναπτύσσονται ισχυρές σχέσεις με ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά το αντικείμενό τους.

FS: Μιλήστε μας συνοπτικά για τη διαδρομή σας μέχρι το άνοιγμα του καταστήματος

Μετά τις πρώτες τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους ανθρώπους της εταιρείας, επισκέφθηκα τα κεντρικά γραφεία στην Κατερίνη όπου και με ξενάγησαν chickinfranchisee.trikalaσε όλες τις εγκαταστάσεις, είδα τα προϊόντα, τον τρόπο λειτουργίας και βέβαια το μεικτό κατάστημα της εταιρείας όπου πωλούνται και έτοιμα γεύματα για να τα δοκιμάσω. οι άνθρωποι της εταιρείας μου εξήγησαν τη φιλοσοφία τους και με τη βοήθεια εξειδικευμένων συμβούλων franchise στην Αθήνα συμπληρώθηκαν και τα υπόλοιπα κομμάτια του παζλ, που λέγεται επιχείρηση! Η εκπαίδευση έγινε σε πραγματικές συνθήκες εργασίας στα καταστήματα της εταιρείας και αφορούσε, τόσο σε θέματα πωλήσεων, όσο και υγειονομικού ενδιαφέροντος, προϊόντων κ.λπ. Παράλληλα ξεκίνησε η κατασκευή του καταστήματός μου με αμέριστη υποστήριξη από την ίδια την εταιρεία.

Η Chick in Καλαϊτζή εξοπλίζει με ισχυρά εφόδια επιτυχίας την επένδυση κάθε συνεργάτη!

FS: Ποια η υποστήριξη που λαμβάνετε τώρα, κάποιους μήνες μετά από την πρώτη μέρα λειτουργίας του καταστήματος;

Η υποστήριξη που έχω από την εταιρεία τόσο πριν όσο και μετά το άνοιγμα του καταστήματός μου ήταν και είναι πολύ σημαντική. Όλοι οι άνθρωποι της εταιρείας βρίσκονται δίπλα μου και με στηρίζουν με την εμπειρία τους. Η παρουσία τους είναι καταλυτική στην επίλυση κάθε είδους προβλημάτων.

FS: Και η υποδοχή της τοπικής αγοράς; Ποιες οι πρώτες εντυπώσεις σας;

Ιδιαίτερα θετική! Ήδη το κατάστημα από τους πρώτους μήνες λειτουργίας έχει αποκτήσει ένα σεβαστό πελατολόγιο, που διευρύνεται συνεχώς. Άλλωστε η μεγάλη ποικιλία προϊόντων φρέσκου κοτόπουλου χτίζει σταθερό κοινό και προσελκύει συνεχώς νέους πελάτες. τώρα βρισκόμαστε στο στάδιο προώθησης του καταστήματος στην τοπική αγορά μέσα από διαφημιστική καμπάνια σε ραδιόφωνο, εφημερίδες και τοπικές ιστοσελίδες, με την υποστήριξη και εδώ της εταιρείας Chick in Καλαϊτζή.

chickin.trikala

FS: Αν μπορούσατε να μας περιγράψατε μέσα σε λίγες λέξεις τη συνεργασία σας, που θα εστιάζατε;

Στο υψηλό επίπεδο αγαστής συνεργασίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης που έχουμε αναπτύξει από την πρώτη στιγμή. Και τα δύο μέρη φροντίζουν να υλοποιούν όλες τις απαραίτητες ενέργειες και τις υποχρεώσεις τους, προκειμένου και οι δύο πλευρές να προοδεύουν, να επιλύουν προβλήματα, να εφαρμόζουν τεχνικές προς όφελός τους. Γίνονται αμοιβαίες επισκέψεις και συναντήσεις, η τηλεφωνική επικοινωνία είναι άμεση και καθημερινή και πάντα λαμβάνονται οι καταλληλότερες για όλους αποφάσεις.

FS: Τελικά, σήμερα, είναι η κατάλληλη εποχή προκειμένου κάποιος να ενταχθεί στο δίκτυο της Chick in Καλαϊτζή;

Έχοντας ως βάση ένα ισχυρό όνομα, μια έμπειρη ομάδα, μια εταιρεία που εξειδικεύεται στον τομέα της, ένα υπερσύγχρονο και λειτουργικό κατάστημα και βέβαια διαθέτοντας ποιοτικά, φρέσκα και πρωτότυπα προϊόντα, η ένταξη στο δίκτυο της Chick in Καλαϊτζή «εξοπλίζει» με ισχυρά εφόδια επιτυχίας την επένδυση κάθε νέου συνεργάτη. Φυσικά σημαντικό ρόλο παίζει και η προσωπικότητα του επιχειρηματία, ο ζήλος του για το συγκεκριμένο αντικείμενο και η διαρκής προσπάθειά του για παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών σε όλους τους πελάτες και στον καθένα ξεχωριστά. ■

 • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 • Tηλ: 210 6756200
 • Fax: 210 6752864
 • Υπεύθυνος Ανάπτυξης: THE FRANCHISE CO.
 • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

 • Μέσο Ύψος Επένδυσης: Για κατάστημα διάθεσης νωπού προϊόντος: Από €35.000 / Για κατάστημα διάθεσης νωπού και ψητού προϊόντος: Από €84.000
 • Entry fee: €5.000-10.000
 • Royalties: 2%
 • ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 • Αριθμός Εταιρικών Καταστημάτων: 12
 • Αριθμός Καταστημάτων Franchise: 1
 • Συνολικός Αριθμός Καταστημάτων: 13
 • Έναρξη Δρ/τητας/Έναρξη Franchising: 2010 / 2014
 • Προέλευση: Ελλάδα
 • Πακέτο Franchise:

  Παροχή εγχειριδίων λειτουργίας, αποκλειστικότητα περιοχής, οδηγίες για την κατασκευή και εξωτερική/ εσωτερική διαμόρφωση του καταστήματος, παροχή εκπαίδευσης σχετικά με τα προϊόντα και τις λειτουργίες της εταιρείας και των καταστημάτων ειδικότερα, υποστήριξη κατά την επιλογή των τοπικών προμηθευτών για έκαστο κατάστημα.

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ