Αρχική ResourcesΣυνεντεύξεις “Μέχρι σήμερα έχω επενδύσει στη συνεργασία μου με τη Mikel Coffee Company με 4 καταστήματα”

“Μέχρι σήμερα έχω επενδύσει στη συνεργασία μου με τη Mikel Coffee Company με 4 καταστήματα”

σύνταξη Loukia Karrori
0 σχόλια

Η καινοτομία και η εξειδίκευση της Mikel Coffee Company στον χώρο της καφεστίασης, όπως αναφέρει ο κ. Γρηγόρης Γρηγορίου, franchisee της αλυσίδας στον Βόλο, ήταν βασικό κριτήριο για την τελική επιλογή. Σε συνδυασμό με την επαγγελματική πορεία του franchisor καθώς «αποδείκνυε ότι διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία για να διαφοροποιηθεί από τον ανταγωνισμό, στο αντικείμενο του καφέ».

mikel Grigoris Grigoriou franchsee
Γρηγόρης Γρηγορίου, franchisee της Mikel Coffee Company στον Βόλο

Ξεκίνησε την έρευνά του με μια συνολική αξιολόγηση ξεκινώντας από τη δυναμική του κλάδου, την απόδοση της επένδυσης και κατ’ επέκταση την κερδοφορία καθώς και την ύπαρξη εκπαίδευσης και υποστήριξης της εταιρείας σε θέματα λειτουργίας. 

Προτού κάνετε την τελική σας επιλογή σε σχέση με το concept, συζητήσατε με άλλους franchisees για την πορεία και τις εμπειρίες του στο δίκτυο;

Καθώς ήμουν από τους πρώτους franchisees της εταιρείας Mikel, δεν ήρθα σε επαφή με άλλους, αλλά επισκέφτηκα τα εφτά εταιρικά καταστήματα του δικτύου που αποτέλεσαν κίνητρο για μένα να εμπιστευτώ το project. Η στενή σχέση που απέκτησα σύντομα με τον franchisor δυνάμωσαν την εμπιστοσύνη μου στην επιλογή αυτή, καθώς αποτέλεσε για μένα έμπνευση το πάθος του για καινοτομία και το όραμα του.

Τι ρόλο έπαιξε για εσάς η γνωριμία με τους εκπροσώπους των Franchisors πριν την τελική σας επιλογή;

Η καρδιά κάθε ομάδας είναι τα μέλη της. Ο ηγέτης μπορεί να μεριμνήσει για τους αναγκαίους πόρους της ομάδας και να προσπαθεί με διάφορους τρόπους να κρατά την παρακίνηση σε υψηλά επίπεδα, όμως οι συνεργάτες του, αποτελούν την ομάδα που μπορεί να εξελίξει την αρχική του ιδέα. Το θετικό κλίμα και ο κοινός στόχος που μοιράστηκαν και μου μετέφεραν στην γνωριμία μας, με έκαναν να σιγουρευτώ για την τελική μου επιλογή να είμαι μέλος της ομάδας της Mikel Coffee Company.

Οι ώρες εργασίας κατά το άνοιγμα μιας επιχείρησης είναι πολλές. Σκεφτήκατε ποτέ, λόγω πίεσης ή κούρασης, ότι κάνατε λάθος επιλογή στο να γίνεται εσείς επιχειρηματίας;

Το ξεκίνημα μιας επιχείρησης είναι αδιαμφισβήτητα μια περίοδος με αρκετό άγχος και κούραση, λόγω της προσπάθειας που χρειάζεται να καταβάλεις, για τον συντονισμό της ομάδας που απαρτίζει το δυναμικό της και για την ορθή λειτουργία της επιχείρησης. Στην προκειμένη περίπτωση η εμπειρία μου ήταν λίγο πιο αναίμακτη, καθώς η εταιρία στήριζε κάθε βήμα μου με υπομονή, καθοδηγώντας με ψυχολογικά και πρακτικά.

mikel Canteen franchisee 1 volos

Είναι σημαντικό να ανήκεις σε μία ομάδα με υψηλούς στόχους που δεν εφησυχάζεται και εξετάζει πάντα τις νέες ευκαιρίες για εξέλιξη και ανάπτυξη, καθώς αυτό αλληλοεπιδρά σε όλο το δίκτυο.

Υπήρξαν στιγμές που οι προκλήσεις που αντιμετωπίσατε θεωρήσατε ότι είναι ανυπέρβλητες; Πως το ξεπεράσατε;

Όταν ξεκινάς μια επιχείρηση, γνωρίζεις εξ αρχής ότι θα υπάρξουν προκλήσεις και είσαι όσο το δυνατόν προετοιμασμένος μπορείς, για να τις ξεπεράσεις και τα καταφέραμε μέσα από ένα ολοκληρωμένο πλάνο μάρκετινγκ και με πολλή δουλειά, προβάλλοντας κυρίως τις αξίες, το μοντέλο εξυπηρέτησης και τα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα.

Πόσο σημαντική ήταν για εσάς η υποστήριξη της οικογένειας σας σε ψυχολογικό και πρακτικό επίπεδο, πριν αποφασίσετε να δραστηριοποιηθείτε στην δική σας επιχείρηση;

Σε όλα τα επαγγελματικά βήματα, είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που σε υποστηρίζουν, σε εμπιστεύονται και σου δίνουν ώθηση να συνεχίσεις. Η διαδικασία γίνεται πιο εύκολη όταν μοιράζεσαι τις υποχρεώσεις και στη δική μου περίπτωση η οικογένεια έγινε συνεργάτης στο νέο εγχείρημα και αυτό έφερε ως αποτέλεσμα την εξέλιξη μας στον χώρο, με την ύπαρξη τεσσάρων πλέον καταστημάτων στην περιοχή του Βόλου.

mikel franchisee volos

Στη δική μου περίπτωση η οικογένεια έγινε συνεργάτης στο νέο εγχείρημα και αυτό έφερε ως αποτέλεσμα την εξέλιξη μας στον χώρο, με την ύπαρξη τεσσάρων πλέον καταστημάτων στην περιοχή του Βόλου.

Εξετάσατε αν τα στοιχεία του χαρακτήρα σας ταιριάζουν με την συμπεριφορά της ομάδας των franchisors και τον τρόπο διαχείρισης του δικτύου;

Κάθε ομάδα αποτελείται από άτομα με ξεχωριστές προσωπικότητες. Τα στελέχη της Mikel Coffee Company χαρακτηρίζονται από επαγγελματισμό, βαθιά γνώση του αντικειμένου, πνεύμα συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης, στοιχεία που έχει ανάγκη κάθε νέος franchisee και τα οποία με ώθησαν να ενταχθώ στην ομάδα και να ενστερνιστώ το κοινό όραμα και τις αξίες.

Απευθυνθήκατε σε εταιρία συμβούλων επιχειρήσεων franchise για να λάβετε μια πιο πλήρη ενημέρωση; Πόσο χρήσιμη σας φάνηκε η αρωγή τους;

Δεν χρειάστηκε να απευθυνθώ σε εταιρία συμβούλων επιχειρήσεων, καθώς έλαβα τις απαντήσεις και τα στοιχεία που χρειαζόμουν από τα στελέχη που πλαισιώνουν τον Franchisor, μέσω ενός αναλυτικού business plan.

Συμβουλευτήκατε κάποιον νομικό σύμβουλο προτού προχωρήσετε στην τελική συμφωνία με την εταιρεία;

Ναι, οποιοσδήποτε επιχειρηματίας πρέπει να συμβουλεύεται τον νομικό του σύμβουλο, όταν επρόκειτο να υπογράψει μία σύμβαση. Παρ’ όλ’ αυτά η συγκεκριμένη σύμβαση ήταν άκρως επαγγελματική και συμφέρουσα και για τα δύο μέρη.

Πώς θα περιγράφατε τη μέχρι τώρα εμπειρία σας στο franchising;

Ο συνολικός απολογισμός μόνο θετικός μπορεί να χαρακτηριστεί και ο αρχικός μας στόχος για περαιτέρω ανάπτυξη και ικανοποιητικές αποδόσεις έχει ήδη επιτευχθεί, αν αναλογιστείτε ότι μέχρι σήμερα έχω επενδύσει στην συνεργασία αυτή με ακόμη τρία καταστήματα. Στη διάρκεια της συνεργασίας μου με την Mikel Coffee Company, ανακάλυψα πως είναι σημαντικό να ανήκεις σε μία ομάδα με υψηλούς στόχους που δεν εφησυχάζεται και εξετάζει πάντα τις νέες ευκαιρίες για εξέλιξη και ανάπτυξη, καθώς αυτό αλληλοεπιδρά σε όλο το δίκτυο.

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ