Αρχική ResourcesΣυνεντεύξεις MEDI FOOT: «Αναβαθμισμένες και καινοτόμες υπηρεσίες σε μια μεγάλου μεγέθους αγορά»

MEDI FOOT: «Αναβαθμισμένες και καινοτόμες υπηρεσίες σε μια μεγάλου μεγέθους αγορά»

σύνταξη Loukia Karrori
0 σχόλια

Επειδή είμαστε σίγουροι ότι η ανάγκη για τις υπηρεσίες της MEDI FOOT είναι μεγάλη, πιστεύουμε ότι ο στόχος για Ποδολογικά κέντρα MEDI FOOT σε κάθε πόλη της Ελλάδος είναι εφικτός. Στόχος η δημιουργία ενός πανελλαδικού δικτύου υπηρεσιών MEDI FOOT με την δημιουργία κέντρου σε κάθε πόλη.

Άννα Παγκά Γενική Δ/ντρια της MEDI FOOT

F.S.: Ποια είναι τα βασικά συστατικά και η φιλοσοφία του concept;

A.Π.: Η MEDI FOOT, ένα από τα πλέον σύγχρονα κέντρα ποδολογίας, προσφέρει τις πιο αναβαθμισμένες υπηρεσίες στην φροντίδα των κάτω άκρων και την κατάλληλη θεραπεία για κάθε πρόβλημα. Μέριμνα μας είναι η αντιμετώπιση των δυσχερών παθήσεων των κάτω άκρων όπως διαβητικό πόδι (πρόληψη και αντιμετώπιση) που χρήζει ιδιαίτερης φροντίδας, εισφρύοντα νύχια (νύχια που εισχωρούν στο δέρμα), προβλήματα και δυσμορφίες πελμάτων (πλατυποδία, βλαισοποδία, ραιβοποδία), πρόβλημα βάδισης, διόρθωση αστάθειας και βηματισμού (σε παιδια, αθλητές κλπ), σκληρύνσεις, κάλους, ραγάδες σε πέλματα, ονυχογρυπώσεις (δυσμορφίες, πάχυνση των νυχιών), δάχτυλα, τραυματισμοί ονύχων, κοιλονυχία, μυκητιάσεις, κ.α. Οι εξειδικευμένοι ποδολόγοι μας εστιάζουν σε κάθε ασθενή ξεχωριστά έχοντας τη λύση σε κάθε πάθηση του ποδιού. Με επίκεντρο πάντα τις εξειδικευμένες υπηρεσίες μας στα κάτω άκρα, στοχεύουμε στην προσφορά υψηλού επίπεδου φροντίδας στους ασθενείς μας μέσα από τον πλέον σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό.

F.S.: Τι νέο φέρνει στην αγορά η επιχειρηματική σας πρόταση; Ποια είναι τα σημεία διαφοροποίησης έναντι του ανταγωνισμού;

A.Π.: Η ποδολογία είναι ένας ανερχόμενος παραϊατρικός κλάδος, που απευθύνεται σε κάθε άτομο ανεξαρτήτως ηλικίας. Εξειδικεύεται στη θεραπεία των ποδιών από βακτήρια, κάλους, παρανυχίδες, εισφρύσεις των ονύχων και δυσμορφίες των πελμάτων. Οι ποδολόγοι είναι οι καταλυτικοί σύνδεσμοι μεταξύ ιατρών, ασθενών και φυσιοθεραπευτών. Παρέχουν εξειδικευμένες υπηρεσίες που ενισχύουν την ειδικότητα των δερματολόγων, διαβητολόγων και ορθοπεδικών. Απευθυνόμενη επομένως σε ένα ευρύ πελατειακό κοινό (άνδρες, γυναίκες, παιδιά, και σε σοβαρές κατηγορίες ασθενών, όπως π.χ. διαβητικοί) παρουσιάζει ένα καινοτόμο και διαφοροποιημένο concept με υψηλές προοπτικές κερδοφορίας στην αναπτυσσόμενη αγορά της υγείας – ευεξίας – ομορφιάς. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι πρόκειται την πρώτη εταιρεία στο χώρο της ποδολογίας που αναπτύσσεται με το σύστημα franchise. Διαθέτοντας γνώση, εμπειρία, αξίες και με σκληρή δουλειά, η MEDI FOOT έχει καταφέρει να γίνει ένα από τα πιο σεβαστά brand στο κλάδο.
Οι υπηρεσίες μας βασίζονται στα υψηλότερα ευρωπαϊκά στάνταρντ και οι συνεργάτες μας καταρτίζονται πλήρως μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης. Με τη συνεχή υποστήριξη της εταιρείας και ενός απόλυτα εξειδικευμένου και έμπειρου στελεχιακού δυναμικού μπορεί οποιοσδήποτε υποψήφιος franchisee, ακόμη και αν δεν έχει σχετικό επαγγελματικό υπόβαθρο να επενδύσει στο concept και να εισέλθει σε μια σε μια δυναμική αγορά, με εξασφαλισμένη απόδοση και μοναδικές προοπτικές συνεχούς ανάπτυξης.

F.S.: Κατά πόσο ανταποκρίνεται στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον και τα νέα καταναλωτικά πρότυπα που διαμορφώνονται;

A.Π.: Είμαστε σίγουροι ότι έχουμε σχεδιάσει ένα επιχειρηματικό μοντέλο που ανταποκρίνεται πλήρως στα σύγχρονα καταναλωτικά πρότυπα. Με χαμηλό κόστος αρχικής επένδυσης (€35.000) και σημαντικά περιθώρια κέρδους, ο συνεργάτης της MEDI FOOT έχει την ευκαιρία να δραστηριοποιηθεί σε μια δυναμική αγορά μέσα από ένα concept μοναδικό, με ιδιαίτερα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Ένα concept που παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες με σημαντικό περιθώριο κέρδους.
Από την άλλη πλευρά, ο σημερινός καταναλωτής αναζητά ποιοτικές υπηρεσίες κοστολογημένες σωστά. Αναζητά τη σωστή λύση-απάντηση σε κάθε ανάγκη του. Και αυτό ακριβώς του προσφέρουμε στην MEDI FOOT. Αναβαθμισμένες υπηρεσίες που αντιμετωπίζουν όλες τις παθήσεις των κάτω άκρων σε ελκυστικές τιμές! .

F.S.: Βάσει της έρευνάς σας, ποια τα περιθώρια ανάπτυξης της συγκεκριμμένης αγοράς καθώς και του ίδιου του concept μέσα σε αυτή;

A.Π.: Αξίζει να σημειώσουμε ότι απευθυνόμαστε σε μια μεγάλη αγορά-άντρες, γυναίκες, παιδιά-και σε ένα καταναλωτή που έχει ήδη αποκτήσει καταναλωτική συνείδηση για τη φροντίδα των κάτω άκρων.
Κατά μέσο όρο 8 στους 10 ανθρώπους κατά τη διάρκεια της ζωής του αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα με τα πόδια τους, αναζητούν ταχύτατη και ανώδυνη επέμβαση, και κυρίως ένα θεραπευτή που ειδικεύεται στη θεραπεία της πάθησής του και τον οποίον μπορούν να εμπιστεύονται. Άλλωστε, στις τάσεις του 2014, και μάλιστα με ιδιαίτερη δυναμική και υψηλό βαθμό βιωσιμότητας, εκτιμούμε-και φαίνεται- ότι θα είναι τα νέα συστήματα franchise στο χώρο των υπηρεσιών και ειδικά εκείνα τα concept που δίνουν απάντηση σε συγκεκριμένες ανάγκες των καταναλωτών, όπως είναι η φροντίδα του ποδιού.

F.S.: Πώς έχει υποδεχθεί η αγορά την επιχειρηματική σας πρόταση; Ποια είναι η αντιμετώπιση και τα σχόλια του καταναλωτικού κοινού;

A.Π.: Η αγορά έχει υποδεχτεί πολύ θετικά την MEDI FOOT. Πρόκειται για ένα concept που έλειπε από την αγορά και δίνει απάντηση στις ανάγκες του καταναλωτή που θέλει ποιοτικές υπηρεσίες και φροντίδα με αγάπη για τις πολύ συχνές παθήσεις του ποδιού. Η αντιμετώπιση και η φροντίδα των παθήσεων των ποδιών απαιτούν σοβαρότητα, τεχνογνωσία, επαγγελματισμό και βέβαια ανακούφιση χωρίς πόνο.Αυτά είναι τα βασικά πλεονεκτήματα του concept τα οποία κάνουν την MEDI FOOT ιδιαίτερα χρήσιμη και ωφέλιμη για το καταναλωτικό κοινό με προβλήματα στα κάτω άκρα.

F.S.: Τι σας ώθησε να αναπτύξετε την επιχείρησή σας μέσω franchising; Ποια είναι τα ισχυρά σημεία του ίδιου του franchise concept;

A.Π.: Στις μέρες μας, λόγω αυτής της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας και της ανεργίας που έχει αυτή δημιουργήσει, ολοένα και περισσότεροι αναζητούν θέσεις εργασίας μέσα από την αυτοπασχόληση, ψάχνουν μια επένδυση με προοπτική αποδόσεων στο τέλος του χρόνου.
Η ΜEDI FOOT απευθύνεται σε αυτό το κοινό, με ανάλογες σπουδές ή όχι, και προσφέρει μια πρόταση με εξασφαλισμένη απόδοση και προοπτικές συνεχούς ανάπτυξης. Το κέντρο ποδολογίας της ΜEDI FOOT παρέχει, όπως προαναφέραμε ποιοτικές υπηρεσίες σε ελκυστικές τιμές. Απευθύνεται σε μια μεγάλη και δυναμική αγορά, καλύπτωντας όλες τις παθήσεις των κάτω άκρων. Να σημειώσουμε ξανά ότι πρόκειται για μια αγορά καινούρια, με κορεσμένη, με περιθώρια σημαντικής ανάπτυξης.

F.S.: Ποιο είναι το προφίλ του υποψήφιου franchisee στον οποίο απευθύνεστε και ποιες δεξιότητες και εμπειρίες πρέπει να κατέχει;

A.Π.: Η επιχειρηματική πρόταση της MEDI FOOT απευθύνεται σε δύο διαφορετικά επενδυτικά κοινά, είτε επιχειρηματίες επενδυτές είτε απόφοιτους σχολών ποδολογίας . Kαι στις 2 περιπτώσεις απολαμβάνουν την υποστήριξη της έμπειρης και πλήρως καταρτισμένης ομάδας της MEDI FOOT.
Απόφοιτοι ανάλογων σχολών ποδολογίας, μετά από κατάλληλη εκπαίδευση θα είναι έτοιμοι να παρέχουν τις υπηρεσίες της MEDI FOOT στο πελατειακό κοινό, ενώ υφιστάμενοι ή εν δυνάμει επιχειρηματίες οι οποίοι ενδιαφέρονται να επενδύσουν στο συγκεκριμένο τομέα δέχονται πλήρης υποστήριξη στην επιλογή και εκπαίδευση του προσωπικού που θα στελεχώσει το κέντρο.

F.S.: Για ποιο λόγο θα πρέπει να επιλέξει την πρότασή σας κάποιος δυνητικός επενδυτής/franchisee; Ποια είναι τα οφέλη και ποιες οι ευκαιρίες;

A.Π.: Όπως έχουμε ήδη προαναφέρει, η επιχειρηματική πρόταση της MEDI FOOT αποτελεί μια ελκυστική επιχειρηματική πρόταση στην αναπτυσσόμενη και δυναμική αγορά της υγείας-ευεξίας με ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Ποιοτικές υπηρεσίες σε προσιτές τιμές, διαφοροποιημένο concept σε μια μη κορεσμένη αγορά, υπηρεσίες που δεν αποτελούν τάση της εποχής αλλά καλύπτουν διαχρονικές ανάγκες ενός ευρύ πελατειακού κοινού.

F.S.: Τι κατά τη γνώμη σας θα πρέπει να προσέξουν οι νέοι franchisors και franchisees στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον;

A.Π.: Επειδή είμαστε σίγουροι ότι η ανάγκη για τις υπηρεσίες της MEDI FOOT είναι μεγάλη, πιστεύουμε ότι ο στόχος για Ποδολογικά κέντρα MEDI FOOT σε κάθε πόλη της Ελλάδος είναι εφικτός. Στόχος η δημιουργία ενός πανελλαδικού δικτύου υπηρεσιών MEDI FOOT με την δημιουργία κέντρου σε κάθε πόλη.

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ