Αρχική ResourcesΣυνεντεύξεις Mailo’s The Pasta Project: Συνεχίζεται η δυναμική ανάπτυξη στην κυπριακή αγορά

Mailo’s The Pasta Project: Συνεχίζεται η δυναμική ανάπτυξη στην κυπριακή αγορά

σύνταξη Loukia Karrori
0 σχόλια

Το Mailo’s The Pasta Project, ο παράδεισος των φρέσκων ζυμαρικών για μικρούς και μεγάλους, είναι το concept που συνδυάζει την τέλεια μακαρονάδα με το street food. Ως το πλέον επιτυχημένο δίκτυο franchise στην εστίαση, το Mailo’s The Pasta Project έχει ανελιχθεί με ταχύτατους ρυθμούς στον κλάδο της εστίασης, αριθμώντας 26 εν λειτουργία σημεία σε Ελλάδα και Κύπρο, με πλάνα περαιτέρω επέκτασης και στο εξωτερικό.

H Κύπρος εγκαινίασε και υποδέχτηκε τα πρώτα δύο καταστήματα, το 2021 στο Mall of Engomi και το 2022 στο Mall of Cyprus, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία και αποδοχή. Το κοινό της Κύπρου είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τις ιδιαίτερες του γεύσεις και να «αγκαλιάσει» το Mailo’s, το οποίο εγκαινίασε την πρωτοποριακή κατηγορία που συνδυάζει τη fresh pasta με τη street food κουλτούρα, στην αγορά της Κύπρου. Ο Νικόλας Ανδρέου, master franchisee του Mailo’s στην Κύπρο, μας μίλησε για την ευκαιρία που εντόπισε για επένδυση στην κυπριακή αγορά, καθώς και την αποδοχή του concept από το κυπριακό κοινό.

Νικόλας Ανδρέου fr

Γιατί επιλέξατε να ενταχθείτε σε ένα δίκτυο franchise και πώς μάθατε για το Mailo’s The Pasta Project;

 

Μπορεί να πει κανείς ότι το μοντέλο Franchise είναι μια πιο ασφαλής επιλογή, ειδικά για νέους επιχειρηματίες, καθώς λαμβάνοντας τη στήριξη και την επίβλεψη του Franchisor μπορεί κανείς πιο εύκολα να αναπτύξει την επιχείρησή του και να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες των πελατών. Ήμασταν, αν δεν κάνω λάθος, από τους πρώτους Franchisees του Mailo’s και αυτό γιατί είδαμε από την πρώτη στιγμή, αρχικά μέσω Social Media, την απήχηση που είχε το concept στο κοινό της Αθήνας. Οι Κύπριοι λατρεύουν τα ζυμαρικά και έτσι ήμασταν σίγουροι ότι οι γεύσεις που προσφέρει το Mailo’s θα τους ξετρέλαιναν. Πλέον, το Mailo’s έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς και στην Κύπρο, και παρατηρούμε αύξηση στην επισκεψιμότητα και των δύο καταστημάτων, με τον αριθμό των πελατών που επιστρέφουν να πολλαπλασιάζεται διαρκώς.
 
Πώς ήταν η αποδοχή του κόσμου στο Mall of Cyprus; Πώς λειτούργησε το concept στο food court του μεγαλύτερου mall της Κύπρου;

Το Mailo’s The Pasta Project ήταν κάτι που έλειπε από την αγορά της Κύπρου και συγκεκριμένα από το Mall of Cyprus και αυτό γίνεται αντιληπτό και από την απήχηση που είχε το κατάστημα, από την πρώτη μέρα λειτουργίας του. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι και τα 2 καταστήματα του Mailo’s στην Κύπρο βρίσκονται σε κλειστές αγορές, αναδεικνύοντας την ικανότητα του concept να διεισδύσει σε αγορές με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Το Mailo’s είναι μια προσιτή επιλογή και πιο υγιεινή θα έλεγα, αφού χρησιμοποιούνται μόνο τα πιο φρέσκα υλικά και παράγεται ένα μοναδικό αποτέλεσμα.
 
Mall of Engomi
 
 
Ποια είναι κατά τη γνώμη σας τα στοιχεία εκείνα που καθιστούν το Mailo’s The Pasta Project ιδανικό για το κοινό όλων των ηλικιών;
 
Και ποιος δεν αγαπάει μια νόστιμη μακαρονάδα; Όλες οι συνταγές μας, από το Parmesan Chicken μέχρι το Mac n’ Cheese και το Pastitsio, κάνουν μικρούς και μεγάλους να μας επισκέπτονται. Όπως βλέπουμε και από τα δύο καταστήματά μας, έχουμε πελάτες από όλο το εύρος των ηλικιών, που τους ενώνει η αγάπη τους για τα φρέσκα ζυμαρικά και το Mailo’s, που έχει καθιερωθεί πλέον ως συνήθεια στο κυπριακό κοινό.
 
Πώς αποφασίσατε μετά την επιτυχία των δύο καταστημάτων να προχωρήσετε στη σύναψη σύμβασης Master Franchise;

Η αλήθεια είναι ότι αυτό είναι κάτι που το είχαμε από την πρώτη στιγμή στο μυαλό μας, μιας και ήμασταν σίγουροι για την επιτυχία του Mailo’s στην αγορά της Κύπρου. Ήρθε λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου μετά και το άνοιγμα και του δεύτερου καταστήματος στο Mall of Cyprus, και πήραμε την απόφαση να κάνουμε αυτό το βήμα και να συνδράμουμε και εμείς στην ανάπτυξη του Mailo’s στην κυπριακή αγορά. Ήδη το ενδιαφέρον από υποψήφιους franchisees είναι πολύ μεγάλο.
 
Cyprus Mailos
 
 
Ποιες περιοχές περιλαμβάνει το πλάνο ανάπτυξης μέσω franchise στην κυπριακή αγορά;

Ουσιαστικά μιλάμε για ανοίγματα σε Λεμεσό, Λάρνακα, Πάφο και ελεύθερη Αμμόχωστο, ίσως και ακόμη ένα κατάστημα στη Λευκωσία. Η ανάπτυξη περιλαμβάνει και καταστήματα σε κλειστές αγορές (Malls) αλλά και εκτός.
 
Τι είδους υποστήριξη λαμβάνει ένας νέος franchisee στην κυπριακή αγορά από το σύστημα franchise και τι σχεδιάζετε ως master franchisee σε συνεργασία με την εταιρεία σε αυτόν τον τομέα;
 
Η βοήθεια που παρέχεται σε ένα νέο franchisee είναι τεράστια αφού ειδικά τα πρώτα βήματα μέχρι και το άνοιγμα του καταστήματος είναι σχεδιασμένα μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, από τα σχεδιαστικά μέχρι και την λίστα των προμηθευτών. Το μόνο που έχει να κάνει ένας νέος franchisee είναι να επικεντρωθεί στην διατήρηση της ποιότητας του προϊόντος αλλά και της συνολικής εμπειρίας που προσφέρουμε στους πελάτες μας. Ακόμα και εκεί όμως, θα υπάρχει συνεχής καθοδήγηση και βοήθεια από εμάς σε συνεχή βάση.
 
Το Mailo’s έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς στην Κύπρο, με τον αριθμό των επισκεπτών να πολλαπλασιάζεται διαρκώς.
 
Με ποιον τρόπο συμβάλλει η THE FRANCHISE CO. στα πλαίσια της ανάπτυξης του δικτύου και της υποστήριξης των νέων franchisees στην κυπριακή αγορά;
 
Η THE FRANCHISE CO., που είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη του Mailo’s σε Ελλάδα και Κύπρο, έχει τεράστια και πολυετή εμπειρία στον χώρο του Franchising, κάτι που υπήρξε καταλυτικό στη μέχρι τώρα πορεία του brand. Από την επιλογή σημείου για άνοιγμα καταστήματος μέχρι και την τιμολογιακή πολιτική για την διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας, Η THE FRANCHISE CO., είναι πλέον ένας πολύτιμος συνεργάτης στον οποίο στηριζόμαστε για την ανάπτυξη του δικτύου σε όλο το νησί.
 
mailos the pasta project proionta 30
 
Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;

Για τα επόμενα χρόνια, η προτεραιότητά μας είναι η ανάπτυξη του δικτύου στην Κύπρο με καταστήματα Mailo’s σε όλες τις πόλεις του νησιού. Η επιλογή συνεργατών (sub-franchisees) είναι κρίσιμη για την επίτευξη του στόχου που προαναφέρθηκε. Σίγουρα όμως, αυτή η ανάπτυξη σε καμία περίπτωση δεν θα επηρεάσει την ποιότητα και την εμπειρία που προσφέρουμε στους πελάτες μας.
 
Προτεραιότητά μας είναι η ανάπτυξη του δικτύου στην Κύπρο, με καταστήματα Mailo’s σε όλες τις πόλεις του νησιού.

 
Ο κύριος Ορέστης Ρουσόπουλος, Managing Partner της THE FRANCHISE CO. μιλάει για τη δυναμική του concept, καθώς και το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης στην Κύπρο:
 
Οι νέοι franchisees θα κεφαλαιοποιήσουν ένα πολύ ισχυρό brand, ιδιαίτερα στα δυναμικά κοινά, αλλά και σε όλες τις ηλικίες, καθώς το concept διεισδύει σε διαχρονικές και αναπτυσσόμενες αγορές, pasta, street food και online delivery μέσω aggregators. Υπάρχει άμεση διαθεσιμότητα σημείων σε επιλεγμένες κλειστές αγορές στην Κύπρο, ενώ η στόχευση αφορά και τις τουριστικές αγορές. Υφιστάμενα σημεία του δικτύου έχουν αποδείξει ότι το concept κερδίζει την προσοχή των επισκεπτών από όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα το format δίνει τη δυνατότητα με λίγα τετραγωνικά και μια ομάδα προσωπικού χαμηλής εξειδίκευσης, να εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό πελατών στις ώρες αιχμής και να διεισδύει σε πολλαπλές ώρες στη διάρκεια της ημέρας. Για όλες τις περιοχές στόχο, η στρατηγική επιλεκτικής ανάπτυξης που ακολουθείται διασφαλίζει το ζωτικό χώρο και τη διαχρονική κερδοφορία του franchisee.

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ