Αρχική ResourcesΣυνεντεύξεις Λένα Ζολώτα, WATT+VOLT | «Η πρόκληση της νέας εποχής αφορά υβριδικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας»

Λένα Ζολώτα, WATT+VOLT | «Η πρόκληση της νέας εποχής αφορά υβριδικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας»

σύνταξη Nikos Vasilopoulos
0 σχόλια

«Οι νέες συνθήκες και τα στοιχεία της αβεβαιότητας και του ρίσκου, ωθούν τον κόσμο στην αναζήτηση νέων επαγγελματικών ευκαιριών μέσω του franchising. Η ενέργεια αποτελεί μια αναδυόμενη και πολύ δυναμική αγορά με ευκαιρίες ανάπτυξης για το μέλλον».

Συνέντευξη της Λένας Ζολώρα, Retail Sales Director της WATT+VOLT, στην ενότητα Απόψεις του ΠΑΝΟΡΑΜΑ FRANCHISE 2022.

 watt volt logo 2022

Το 2021 ήταν αρκετά διαφορετικό από το 2020 που πρωτοπαρουσιάστηκε η πανδημία, γιατί συνδέθηκε με προσπάθειες επανεκκίνησης της οικονομίας. Πώς αντιμετώπισε ο χώρος του franchising την προσπάθεια ανάκαμψης και πώς αποτιμάτε τη μέχρι τώρα πορεία της αγοράς;

Το franchising ως φιλοσοφία προσφέρει ένα δίχτυ ασφαλείας σε όσους εντάσσονται, προστατεύοντας τους από τις μεταβαλλόμενες συνθήκες και αναταράξεις της αγοράς. Επιπλέον, αποτελεί ένα δοκιμασμένο και ασφαλές μοντέλο για όσους επιθυμούν να ενταχθούν σε ένα σχήμα όπου βασικός στόχος είναι μία win-win συνεργασία. Τα συστήματα franchise που διέθεταν οργάνωση, κατάφεραν να προσαρμοστούν αμεσότερα στις δυσκολίες που δημιουργήθηκαν.

Σε αυτή τη πρωτόγνωρη για όλους μας κατάσταση, όπου αντιμετωπίζουμε μία σειρά από προβληματισμούς σχετικά με την εφοδιαστική αλυσίδα, το κόστος ενέργειας, τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις καθώς και τη συνεχόμενη περιβαλλοντική επιβάρυνση, καταφέραμε να ενισχυθούν οι αξίες μας, με αποτέλεσμα να μπορέσουμε συνολικά ως Όμιλος, όχι μόνο να ανταποκριθούμε στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας αλλά και ταυτόχρονα, να εξελιχθούμε. Συγχρόνως είμαστε μια εταιρεία με νέες και καινοτόμες ιδέες, νέα επιχειρηματικά concept και αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι πελάτες μας να έχουν πάντα έναν λόγο να μας επισκέπτονται ξανά και ξανά.
Σε αυτές τις δύσκολές συνθήκες καταφέραμε να διευρύνουμε το δίκτυό μας, αριθμώντας σήμερα 85 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Δύο χρόνια covid-19 σημαίνει νέες καταναλωτικές συνήθειες, νέα μοντέλα στην αγορά και νέες συνθήκες λειτουργίας αλλά και νέες ιδέες marketing για το franchising. Πώς βλέπετε αυτές τις αλλαγές; Πώς εξελίσσονται και τελικά, τί από όλα αυτά θα εδραιωθεί στον χώρο του franchising;

Τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά και ειδικότερα στον κλάδο της ενέργειας, αποτελούν πρόκληση για εμάς και μας ωθούνε να ξεφύγουμε από τα δεδομένα που μέχρι τώρα γνωρίζαμε και να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας. Οι καταναλωτές αναζητούν συνεχώς καινοτόμες επιλογές και λύσεις, οι οποίες θα ανταπεξέρχονται στις απαιτήσεις και τις ανάγκες τους. Βρισκόμαστε σε μια συνεχώς μεταβαλλόμενη εποχή, όπου οι αλλαγή είναι αναπόφευκτη. Συνεπώς, σημασία δεν έχει τελικά τι θα εδραιωθεί στον κλάδο του franchising, αλλά το σημαντικότερο είναι να είμαστε συνεχώς ανοιχτοί στα νέα δεδομένα και να καταφέρνουμε εγκαίρως να αναπροσαρμόζουμε την στρατηγική μας στις εκάστοτε απαιτήσεις των πελατών μας. Στόχος μας είναι να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της αγοράς και να βρισκόμαστε συνεχώς δίπλα στους πελάτες μας, οικοδομώντας σχέσεις εμπιστοσύνης και πιστότητας.

Ειδικότερα, η αγορά, το οικονομικό περιβάλλον αλλά και οι franchisees επηρεάστηκαν κι αυτοί από τις εξελίξεις. Ποια θεωρείτε την καθοριστική αλλαγή που συντελέστηκε και ποια είναι τα χαρακτηριστικά των franchisees σήμερα; Επίσης, τι έχει αλλάξει στο profile των υποψηφίων franchisees καθώς και στις δικές σας απαιτήσεις από ένα υποψήφιο franchisee που σας προσεγγίζει;

Δεν θεωρούμε ότι υπάρχει κάποιος κλάδος που δεν έχει επηρεαστεί από αυτήν την πρωτόγνωρη κατάσταση. Βέβαια, όπως ήδη αναφέραμε, αποτελεί μια πρόκληση για όλους μας, στην οποία καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε με απόλυτη επιτυχία. Βρισκόμαστε δίπλα στους συνεργάτες μας ανά πάσα στιγμή και αυτός είναι ένας από τους βασικότερους λόγους που το σχήμα franchise μας έχει επιτύχει. Δεν βασιζόμαστε σε ένα αυτοματοποιημένο μοντέλο, αλλά βασιζόμαστε στις ανθρώπινες σχέσεις και στην ατομικότητα του κάθε συνεργάτη.
Ο κατάλληλος franchisee χρειάζεται να διαθέτει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

  • Εμπορικές γνώσεις & επιχειρηματικό προφίλ
  • Αξιοπιστία & φερεγγυότητα
  • Φιλοδοξία για ανάπτυξη

Όλα τα παραπάνω αποτελούν σπουδαία εφόδια που μεγιστοποιούν την επιτυχία και τους βοηθούν ενεργά στην μετέπειτα πορεία τους. Σπουδαίος παράγοντας ανάπτυξης του δικτύου της WATT+VOLT είναι η προσοχή που δείχνει στους ίδιους τους ανθρώπους της, επενδύοντας στις δεξιότητες τους προσφέροντάς τους συνεχή εκπαίδευση, ώστε να ανταποκρίνονται με απόλυτη επιτυχία στις ανάγκες των πελατών αλλά και στις συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες.

WattVolt generic med

Ο χώρος του franchising αναμφισβήτητα διατηρήθηκε και εμφανίστηκε ανθεκτικός σε δύσκολες συνθήκες. Ποιο είναι το βασικό χαρακτηριστικό του ανθεκτικού franchisor σήμερα;

Τα χαρακτηριστικά που διακρίνουν ένα franchisor είναι πολυσύνθετα. Αν χρειάζεται να επιλέξουμε τα βασικότερα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είμαι η θέληση του για συνεχή εξέλιξη και ανάπτυξη, αποτελεί είναι ένα από τα πρωτεύοντα στοιχεία που χρειάζεται να διαθέτει ένας επιχειρηματίας. Η τεχνογνωσία και η πλήρης κατανόηση του επιχειρηματικού μοντέλου από τον franchisor αποτελεί, επίσης, βασικό συστατικό της επιτυχίας και της απρόσκοπτης λειτουργίας του καταστήματος, στην οποία παίζουν σπουδαίο ρόλο η συνεχής υποστήριξη και οι εκπαιδεύσεις. Τέλος, δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην διαφάνεια των σχέσεων μας, η οποία επιτυγχάνεται μέσω της συνεχής επικοινωνίας και ενισχύει ακόμα περισσότερο την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα της συνεργασίας.

Ποιες είναι οι νέες προκλήσεις, όσον αφορά τα concept που εμφανίζονται στην αγορά στον κλάδο που δραστηριοποιείστε;

Η ενέργεια αποτελεί μια αναδυόμενη και πολύ δυναμική αγορά με ευκαιρίες ανάπτυξης για το μέλλον. Αυτό δίνει προβάδισμα στον συγκεκριμένο κλάδο μιας που απευθύνεται σε μια καθημερινή και προ-υπάρχουσα ανάγκη του καταναλωτή, καλώντας τον απλώς να πληρώνει λιγότερα, παρέχοντας του ταυτόχρονα το καλύτερο service.

H ενεργειακή μετάβαση δημιουργεί πολύ μεγάλες ευκαιρίες για όλες τις εταιρείες του κλάδου και στο πλαίσιο αυτό, η WATT+VOLT βρίσκεται τοποθετημένη για να τις εκμεταλλευτεί στο μέγιστο βαθμό, πάντα με γνώμονα τη διαρκή βελτίωση της εμπειρίας των πελατών της. Οι ευκαιρίες αυτές αφορούν σε διάφορα πεδία όπως είναι οι ανανεώσιμες πηγές, τα έξυπνα δίκτυα, η αποθήκευση ενέργειας, η ηλεκτροκίνηση, τα μοντέλα απόκρισης ζήτησης (demand response) αλλά και οι ευρύτερες νέες ψηφιακές τεχνολογίες που θα επιτρέψουν υψηλή αυτοματοποίηση, αύξηση των προσφερόμενων δυνατοτήτων και θα αποτελέσουν στοιχείο σημαντικής διαφοροποίησης μεταξύ των συμμετεχόντων.

Η σημαντική αύξηση του κόστους της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας λόγω των διαρκώς αυξανόμενων διεθνών τιμών των καυσίμων (φυσικό αέριο, πετρέλαιο) και των τιμών των δικαιωμάτων εκπομπών ρύπων CO2, επέφεραν σε όλους τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας ανατιμήσεις των τιμολογίων τους. Στη WATT+VOLT αφουγκραζόμαστε διαχρονικά τις ανάγκες των καταναλωτών, παρατηρούμε ενεργά τις τάσεις της αγοράς και θέτουμε ως αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την εύρεση ρεαλιστικών και μακροπρόθεσμων λύσεων για τους πελάτες μας.

Πώς αποτιμάτε την οικονομική πορεία και την ανάπτυξη του δικού σας μοντέλου franchise τη χρονιά που πέρασε; Ποια είναι τα σχέδια του οργανισμού σας για το 2022;

Οι νέες συνθήκες και τα στοιχεία της αβεβαιότητας και του ρίσκου, ωθούν τον κόσμο στην αναζήτηση νέων επαγγελματικών ευκαιριών μέσω του franchising. Η WATT+VOLT δίνει μία δυναμική απάντηση σε όσους θέλουν να δοκιμαστούν στο επιχειρείν, προχωρώντας σε μία επένδυση χαμηλού ρίσκου, με την ασφάλεια και την εγγύηση μιας δυναμικής εταιρείας. Τα μέχρι τώρα στοιχεία, μας δίνουν το θάρρος να πιστεύουμε πως το 2022, θα είναι μια ακόμα χρονιά-σταθμός για την περαιτέρω διεύρυνση του δικτύου μας.

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ