Αρχική ResourcesΣυνεντεύξεις Κωνσταντίνος Μπριλάκης: «Με το KAFO ένα όνειρο μου έγινε πραγματικότητα»

Κωνσταντίνος Μπριλάκης: «Με το KAFO ένα όνειρο μου έγινε πραγματικότητα»

σύνταξη sotirisroot
0 σχόλια

Λιγότερο από τρεις μήνες μετράει το νέο franchise Kafo κατάστημα στον Πειραία, στη διεύθυνση Παπανικολή 1, ήταν όμως αρκετοί για να πείσει τόσο τους ανθρώπους της γειτονιάς όσο κι όσους περνούν απ’ την περιοχή, ότι είναι το καθημερινό ραντεβού που δεν θες ούτε να καθυστερήσεις.

Ο εκλεκτός καφές, τα πεντανόστιμα σνακ, αλλά και η ευγένεια όπως τονίζει ο ιδιοκτήτης/ franchisee του νέου καταστήματος και πρώην ποδοσφαιριστής Κωνσταντίνος Μπριλάκης, είναι τα χαρακτηριστικά εκείνα που κάνουν το Kafo να κερδίζει τις καρδιές όσων περάσουν έστω και μια φορά την πόρτα του. Μιλήσαμε λοιπόν μαζί του, για το πώς είναι η μέχρι τώρα εμπειρία του, στον κλάδο του street coffee.

Πριν την απόφαση σας να ασχοληθείτε με τον κλάδο του street coffee, είχατε κάποια σχετική εμπειρία;

Τα προηγούμενα χρόνια μπορώ να πω ότι κύρια ασχολία μου αποτέλεσε ο αθλητισμός και συγκεκριμένα ο χώρος του ποδοσφαίρου. Παράλληλα, εργαζόμουν σε νυχτερινά μαγαζιά, οπότε θα μπορούσα να πω ότι η εμπειρία μου είχε να κάνει περισσότερο με εκείνη της διασκέδασης. Η αλήθεια όμως είναι, ότι πάντα με γοήτευαν τα take away καφέ, μου άρεσε δηλαδή να δημιουργώ μια συνήθεια με ποιοτικά χαρακτηριστικά, που μου επέτρεπε να απολαμβάνω έναν γρήγορο καφέ μεταξύ των υποχρεώσεων μου. Έτσι, άρχισε να καλλιεργείται μέσα μου η ιδέα και η σκέψη ότι είναι μια δουλειά που θα ήθελα και θα μπορούσα να κάνω.

Τι ήταν αυτό που σας έκανε να καταλήξετε στη συνεργασία, με ένα δίκτυο Franchise;

Αφορμή στάθηκε η γνωριμία μου με τον franchisor του Kafo, ο οποίος δραστηριοποιείται πολλά χρόνια στον χώρο του καφέ, γνωρίζοντας τον καλύτερα απ’ τον καθένα. Έτσι, μιλώντας μου για τα πλεονεκτήματα ενός franchise καταστήματος, ένιωσα αμέσως ασφαλής. Έπειτα, επισκέφτηκα το αρχικό κατάστημα στο Γουδί, όπου και προσωπικά πλέον διαπίστωσα τη χαρακτηριστική ποιότητα του καφέ, αλλά και των άλλων προϊόντων. Παράλληλα, εντυπωσιάστηκα απ’ την εξαιρετική εξυπηρέτηση που λαμβάνει ο πελάτης απ’ το προσωπικό, οπότε δεν είχα πολλά να σκεφτώ.

Το κατάστημα μας είναι ανοιχτό, κάτι περισσότερο από δύο μήνες. Για εμένα είναι ένα όνειρο που εκπληρώθηκε και δεν μπορώ να κρύψω καθημερινά τον ενθουσιασμό μου γι’ αυτό.

Πόσο σημαντικό είναι για εσάς να νιώσει ασφαλής ένας νέος επιχειρηματίας, αυτήν τη γεμάτη μεταβολές εποχή;

Ας είμαστε ξεκάθαροι! Τα χρήματα βγαίνουν πολύ δύσκολα πλέον και κανένας δεν έχει τη διάθεση να χάσει, γι’ αυτό και κύριο μέλημα πρέπει αποτελεί το πώς θα εξασφαλιστεί το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό επιτυχίας και κερδοφορίας. Με το Kafo, απ’ την πρώτη μέρα ένιωσα ότι δεν είμαι μόνος, ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή υπάρχουν άνθρωποι δίπλα μου, να καλύψουν οποιαδήποτε ανεπάρκεια υπάρξει λόγω απειρίας. Οι άνθρωποι αυτοί, από πολύ νωρίς έπαψαν να είναι απλά συνεργάτες, τους νιώθω οικογένεια. Οποιοδήποτε πρόβλημα αναδυθεί στην καθημερινότητα, λύνεται άμεσα με τα έμπειρα άτομα του δικτύου franchise.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά εκείνα που διαφοροποιούν το KAFO, στον χώρο του street coffee;

Απ’ την πρώτη στιγμή, ζητούμενο για εμένα αποτέλεσε ο ικανοποιημένος πελάτης, αυτός που θα θυμάται από που πήρε τον καφέ του, πώς ένιωσε μέσα στο κατάστημα και θα επιστρέψει για να το ξαναζήσει. Οι άνθρωποι που θα μπουν στο μαγαζί μας, νιώθουν αυτομάτως άνετα με το καινοτόμο και προσεγμένο σε κάθε του λεπτομέρεια design, που απογειώνεται μέσω της ανθρώπινης επαφής με το προσωπικό μας. Θέλω όμως να τονίσω κάτι που θεωρώ σπουδαία κατάκτηση του Kafo και δεν είναι άλλο απ’ την άρτια ποιότητα του καφέ μας, σε μια τιμή που κάνει τη διαφορά, όχι μόνο στη γειτονιά μας. Μας ενδιαφέρει να φτιάχνουμε τη μέρα στον εργαζόμενο που θέλει κάτι γευστικό πριν πάει στη δουλειά του, αλλά και σε εκείνον που στη δύσκολη αυτή εποχή δεν δουλεύει, υιοθετώντας προσιτές τιμές, απευθυνόμενοι σε όσο μεγαλύτερη γκάμα κοινού μπορούμε. Καφέ, πίνουμε όλοι κι όλες, δεν σας λέω κάτι καινούργιο. Αυτό που θέλουμε να επικοινωνήσουμε στο κοινό είναι ότι μπορούμε να συνδυάσουμε ποιότητα με value for money προϊόντα, κάτι που εκκινεί απ’ τον σεβασμό μας προς αυτό.

Επίσης, δεν εφησυχαζόμαστε κι ας έχουμε μόνο λίγους μήνες λειτουργίας. Διαρκώς αναζητάμε κι άλλους τρόπους να εμπλουτίσουμε τον κατάλογο μας, έχοντας τη στήριξη του σεφ μας, ο οποίος είναι πάντα εκεί, για κάθε μας προβληματισμό, καθοδηγώντας μας.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση απ’ το να περπατάω στον δρόμο και ο κόσμος να με καλημερίζει δείχνοντας μου τον καφέ που έχει προμηθευτεί από εμάς.

Πόσο άλλαξε η ζωή σας μετά την επένδυση σας στο Kafo;

Το κατάστημα μας είναι ανοιχτό, κάτι περισσότερο από δύο μήνες. Για εμένα είναι ένα όνειρο που εκπληρώθηκε και δεν μπορώ να κρύψω καθημερινά τον ενθουσιασμό μου γι’ αυτό. Απ’ την αρχή, πριν ακόμη καλά-καλά ξεκινήσει αυτό το ταξίδι για εμένα, είχα συνειδητοποιήσει ότι οι δικές μου γνώσεις δεν ήταν σίγουρα αρκετές, ενώ παράλληλα δεν πίστεψα ποτέ ότι τα χρήματα είναι από μόνα τους αρκετά για να κάνουν μια δουλειά επιτυχημένη.

Η διαδικασία της εκπαίδευσης μας, ήταν αποκαλυπτική για εμένα και η ηρεμία σε αυτήν τη νέα αρχή ήρθε μέσω της πολύ σημαντικής και καθημερινής παρουσίας ενός επικεφαλή, μάνατζερ του team. Είναι σημαντικό οι άνθρωποι που ξεκινούν μια επιχείρηση, να μη ξεγελαστούν και νομίζουν ότι παίρνοντας μιας βασική εκπαίδευση, αυτομάτως είναι έτοιμοι, να στηρίξουν απόλυτα το κατάστημα τους. Ένα μαγαζί είναι ζωντανός οργανισμός, χρειάζεται διαρκώς επίβλεψη και επαγρύπνηση για τις ανάγκες που θα προκύψουν, δίνοντας λύσεις σε όποια προβλήματα μπορεί να ανακύψουν. Στην περίπτωση μας, το Kafo, είναι πάντα εδώ και μας στηρίζει.

Τι σχόλια έχετε λάβει μέχρι στιγμής απ’ τους πελάτες σας;

Το κατάστημα μας, ανήκει στο σύνολο μιας γειτονιάς, που οι άνθρωποι γνωρίζονται μεταξύ τους. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση για μένα απ’ το να περπατάω στον δρόμο και ο κόσμος να με καλημερίζει δείχνοντας μου τον καφέ του, που έχει προμηθευτεί από εμάς. Και γιατί όχι αν το καλοσκεφτείς; Παίρνει έναν εξαιρετικό καφέ, στην καλύτερη τιμή.

Είναι η πίστη μου στο προϊόν και σε αυτό που παρέχουμε στον πελάτη.

Πώς πήρες την απόφαση να ανοίξεις μια επιχείρηση εν μέσω πανδημίας και αστάθειας της αγοράς; Δεν φοβήθηκες;

Δεν θέλω να φοβάμαι τίποτα σε αυτήν τη ζωή, επιλέγω να πιστεύω σε μένα και να παλεύω το κάθε τι που μπορεί να βρεθεί μπροστά μου σας εμπόδιο. Όχι, δεν σκέφτηκα ούτε μια στιγμή ότι δεν θα πάει κάτι καλά. Η ζωή μου έχει αλλάξει προς το καλύτερο, παίρνοντας καθημερινά τη σημαντική για εμένα ηθική ικανοποίηση που έχει να κάνει με τα χαμόγελα του κόσμου που καλωσορίζουμε στο Kafo και φυσικά ένα κερδοφόρο αποτέλεσμα, που αποτελεί ζητούμενο για κάθε επιχειρηματία.

Με τη μέχρι τώρα εμπειρία σου, θα πρότεινες σε κάποιον να ανοίξει ένα κατάστημα Kafo;

Σε κάθε άνθρωπο αξίζει να ασχολείται με ό,τι τον κάνει χαρούμενο με το που ξυπνάει. Αν λοιπόν του αρέσει ο τομέας του street coffee κι έχει όρεξη να ακούσει να μάθει και να επενδύσει σε ένα δυνατό κι ολοκληρωμένο concept, το δίκτυο Kafo, διαθέτει προσωπικό με τους καλύτερους του είδους. Λάθη γίνονται και θα γίνονται. Το σημαντικό είναι να  καταφέρεις να τα μειώσεις, και να βιώσεις την απόλαυση της επιλογής.

Θα έπαιρνες την απόφαση να ανοίξεις ένα δεύτερο κατάστημα Κafo;

Είμαι 28 χρονών.  Στόχος μου είναι τα επόμενα είκοσι χρόνια να έχω πολλά περισσότερα από ένα Kafo. Δεν είναι αλαζονεία αυτό που λέω. Είναι η πίστη μου στο προϊόν και σε αυτό που παρέχουμε στον πελάτη.

Μάθε περισσότερα για αυτό το franchise

KAFO

Πηγή

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ