Αρχική ResourcesΣυνεντεύξεις “Ξεχώρισα στην αλυσίδα ΒΕΑΤ γιατί μπορεί και απευθύνεται σε ένα πολυσυλλεκτικό κοινό”

“Ξεχώρισα στην αλυσίδα ΒΕΑΤ γιατί μπορεί και απευθύνεται σε ένα πολυσυλλεκτικό κοινό”

σύνταξη Loukia Karrori
0 σχόλια

Με πολύ στοχευμένα και συνειδητά  βήματα προχώρησε στην επιλογή του ο κ. Χρήστος Δαλαμάγκας franchisee της BEAT σε Περιστέρι και Κάτω Πατήσια. Πρώτο βήμα ήταν να επιλέξει τον κλάδο της γρήγορης εστίασης, καθώς «αυτή αποτελεί ένα από τα πιο ανταγωνιστικά και ταχέως αναπτυσσόμενα επιχειρηματικά περιβάλλοντα στον Ελληνικό χώρο». Δεύτερο βήμα να δει τις απαιτήσεις που έχει αυτή η αγορά. «Κατανόησα ότι απαιτείται να υπάρχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, κάτι το οποίο ξεχώρισα στην αλυσίδα ΒΕΑΤ ως μοναδική που διαθέτει ευρύτητα στην προϊοντική γκάμα και σε συνδυασμό με την 24ωρη λειτουργία των καταστημάτων μπορεί και απευθύνεται σε ένα πολυσυλλεκτικό κοινό, ικανοποιώντας όλες τις περιστάσεις κατανάλωσης (πρωϊνή, μεσημβρινή, βραδυνή και μεταμεσονύχτια), διατηρώντας μια προσιτή τιμολογιακή πολιτική».

Όπως εξηγεί, «Η επιβίωση και ανάπτυξη μιας εταιρείας που δραστηριοποιείται στη λιανική πώληση απαιτεί κάτι περισσότερο από καλές τιμές και καινοτόμα προϊόντα – απαιτεί μια συνολική στρατηγική πλήρως εστιασμένη στον ΠΕΛΑΤΗ, τις ανάγκες του, τις επιθυμίες του, κάτι το οποίο έχει υιοθετήσει η αλυσίδα ΒΕΑΤ.

Συγκεκριμένα, στην ΒΕΑΤ, έχοντας κατανοήσει τη σημασία της δημιουργίας ενός δύσκολα αντιγράψιμου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, η εταιρεία εστιάζει στην εμπειρία του κάθε πελάτη ξεχωριστά, επιδιώκοντας πλέον όχι απλά να τον ικανοποιούμε αλλά και να προλαβαίνουμε τις επιθυμίες του και να ξεπερνάμε τις προσδοκίες του σε καθημερινή βάση.

Τέλος, θεωρώ ότι η εταιρία ΒΕΑΤ, προσφέρει μια αποδοτική πρόταση συνεργασίας με μια σειρά επιπρόσθετων υπηρεσιών στο πλαίσιο ενός δικτύου franchise, όπως η άρτια εκπαίδευση του προσωπικού, η συνεχής παρακολούθηση της λειτουργίας των καταστημάτων, η δυνατότητα εύρεσης και επιλογής του κατάλληλου προσωπικού που θα μπορέσει να υποστηρίξει τη λειτουργία του νέου καταστήματος, καθώς και η δυνατότητα παροχής συμβουλών marketing και υποστηρικτικού υλικού, εχέγγυα δηλαδή προς κάθε υποψήφιο επενδυτή που επιθυμεί να γίνει μέλος της οικογένειας BEAT».

Προτού κάνετε την τελική σας επιλογή σε σχέση με το concept, συζητήσατε με άλλους franchisees για την πορεία και τις εμπειρίες τους στο δίκτυο; Πόσους franchisees χρειάστηκε να επισκεφθείτε και να συζητήσετε μαζί τους προκειμένου να σιγουρευτείτε για την επιλογή σας;

Έχοντας πλέον 2 καταστήματα ως franchisee της αλυσίδας ΒΕΑΤ, πάντα συζητούσα και ακόμα συζητάω με ανθρώπους που είχαν εμπειρία στον κλάδο της καφεστίασης, τόσο μέσα στο περιβάλλον της εταιρείας ΒΕΑΤ, όσο και έξω από αυτό. Για να έχεις μια ολοκληρωμένη εικόνα, πρέπει να έχεις βαθιά γνώση του αντικειμένου ενασχόλησης σου και αυτό είναι κάτι ανεξάντλητο. Οι εμπειρίες και η γνώμη των franchisee σαφώς και με βοήθησαν στο να βγάλω συμπεράσματα, αλλά πάντα όλα όσα άκουγα τα φίλτραρα, γιατί όλα είναι σχετικά και τίποτα δεν είναι απόλυτο. Συνεπώς, για την επιλογή μου σιγουρεύτηκα από την συνολική γνώση και τις πληροφορίες που έλαβα και όχι μεμονωμένα από τις γνώμες κάποιων συνεργατών που είχαν ήδη δραστηριοποιηθεί στην εταιρεία ΒΕΑΤ.

beat franchise2

Έχοντας πλέον 2 καταστήματα ως franchisee της αλυσίδας ΒΕΑΤ, πάντα συζητούσα και ακόμα συζητάω με ανθρώπους που είχαν εμπειρία στον κλάδο της καφεστίασης

Τι ρόλο έπαιξε για εσάς η γνωριμία με τους εκπροσώπους των franchisors πριν την τελική σας επιλογή;

Σαφέστατα σε μια συνεργασία είναι σημαντικό να υπάρχει ουσιαστική επικοινωνία και οι franchisors να σου εμπνέουν εμπιστοσύνη και αξιοπιστία. Εφόσον, αυτά υπήρξαν κατά την γνωριμία μου με την ιδιοκτησία της εταιρείας, αισθάνθηκα ασφαλής με την επιλογή μου. Κυρίως όταν αντιλήφθηκα ότι η εταιρεία έχει δομημένο τρόπο λειτουργίας και επιχειρηματικό πλάνο για κάθε κατάστημα, θεώρησα ότι κάνω μια σωστή και ασφαλή επιλογή.
Επιπλέον, το πιο σημαντικό είναι ότι η φιλοσοφία της εταιρείας και δη των ιδιοκτητών δεν έγκειται στην συγκομιδή γρήγορου και πρόσκαιρου κέρδους, αλλά στην προσπάθεια να γίνουν σταθερά και επικερδή βήματα που θα παγιώσουν το brand name BEAT snack & coffee στην αγορά της εστίασης, σεβόμενοι πάντα την επένδυση και την προσπάθεια του εκάστοτε franchisee.

Οι ώρες εργασίας κατά το άνοιγμα μιας επιχείρησης είναι πολλές. Σκεφθήκατε ποτέ, λόγω πίεσης ή κούρασης, ότι κάνετε λάθος επιλογή στο να γίνεται εσείς επιχειρηματίας;

Σε μια τέτοιου είδους προσπάθεια είναι αυτονόητο ότι ο εκάστοτε υποψήφιος πρέπει να αφιερώσει πολύ χρόνο και να είναι αφοσιωμένος στην επιχείρηση του. Εγώ προσωπικά έχοντας εξαρχής αυτογνωσία και ετερογνωσία δεν αισθάνθηκα ποτέ εγκλωβισμένος ή μετανιωμένος, καθώς ήμουν αποφασισμένος να πετύχω τον στόχο μου με τις όποιες θυσίες χρειαζόντουσαν.

Υπήρξαν στιγμές που οι προκλήσεις που αντιμετωπίσατε θεωρήσατε ότι είναι ανυπέρβλητες ; Πως το ξεπεράσατε;

Όλα αυτά τα χρόνια που δραστηριοποιούμε στον κλάδο της εστίασης αντιμετώπισα αρκετές δυσκολίες και σίγουρα κάποιες φορές μπορείς και να έφτασα στα όρια της απελπισίας. Όμως το πάθος μου να επιτύχω στον κλάδο, με βοηθούσε να ξεπερνάω τις δυσκολίες και να συνεχίζω την προσπάθεια. Επιπλέον, η στήριξη που έχω από την εταιρεία είναι πολύτιμη, καθώς με βοηθούν έμπρακτα σε κάθε μου πρόβλημα ή δυσκολία και έτσι δεν αισθάνομαι ποτέ ότι ΄΄μάχομαι’’ μόνος, αλλά λειτουργώ μέσα από μια οργανωμένη ομάδα, που έχει πλάνο να αντιμετωπίσει τυχόν πρόβλημα παρουσιαστεί.
6. Πόσο σημαντική ήταν για εσάς η υποστήριξη της οικογένειας σας σε ψυχολογικό και πρακτικό επίπεδο, πριν αποφασίσετε να δραστηριοποιηθείτε στη δική σας επιχείρηση;
Η υποστήριξη της οικογένειας είναι απαραίτητη για τον καθένα, ότι και αν κάνει στη ζωή του. Συνεπώς και για εμένα σίγουρα υπήρξε σημαντική, γιατί η οικογένεια μου έχει κατανοήσει ότι θέλω να πετύχω σε αυτό που κάνω και με υποστηρίζει διαρκώς, παρέχοντας μου κατανόηση και εμψύχωση.

beat franchise

Το πάθος μου να επιτύχω στον κλάδο, με βοηθούσε να ξεπερνάω τις δυσκολίες και να συνεχίζω την προσπάθεια.

Εξετάσατε αν τα στοιχεία του χαρακτήρα σας ταιριάζουν με τη συμπεριφορά της ομάδας των franchisors και τον τρόπο διαχείρισης του δικτύου;

Από την αρχή της συνεργασίας μου με την εταιρεία ΒΕΑΤ διέκρινα τα στοιχεία που διακατέχουν την φιλοσοφία της εταιρείας, τα οποία ταιριάζουν απόλυτα με την δική μου. Αρχικά με εκφράζει το όραμα της εταιρείας και οι βασικοί άξονες που είναι τα προϊόντα υψηλής ποιότητας με τον ασφαλή τρόπο διαχείρισης τους, η συνεχής εκπαίδευση του προσωπικού στην κατεύθυνση της εξειδίκευσης, αλλά και της άριστης εξυπηρέτησης των πελατών, όλα σχεδιασμένα με επίκεντρο τον πελάτη και τις ανάγκες του.
Σημαντικό επίσης είναι ότι η εταιρεία σέβεται απόλυτα την επένδυση του εκάστοτε franchisee και δεσμεύεται να προσφέρει την επιτυχία, διατηρώντας την πλήρη ευθύνη για την σωστή εφαρμογή των παραπάνω παραμέτρων.

Συμβουλευτήκατε κάποιον νομικό σύμβουλο προτού προχωρήσετε στην τελική συμφωνία με την εταιρεία;

Ναι, πέρα από την αναλυτική έρευνα που έκανα μόνος μου στην προσπάθεια ανεύρεσης και επιλογής πρότασης franchise, συμβουλεύτηκα και νομικό σύμβουλο, προκειμένου να μου επιβεβαιώσει και να με κατευθύνει με τα επιμέρους μικρά θέματα, που όφειλα να έχω κατανοήσει απόλυτα πριν προχωρήσω στην συνεργασία.

Πώς θα περιγράφατε τη μέχρι τώρα εμπειρία σας στο franchising;

Η εμπειρία μου στο franchising είναι θετική, γιατί είναι ένας δρόμος που σου προσφέρει μεγαλύτερες πιθανότητες για επιτυχημένη πορεία, παρά από το να δραστηριοποιηθείς μεμονωμένα ως ανώνυμος. Τα οφέλη είναι πολλά καθώς σε μια συνεργασία franchise απολαμβάνεις προνόμια, όπως για παράδειγμα οικονομίες κλίμακος σε επίπεδο αγορών των προϊόντων και διαφήμιση εφόσον μια αλυσίδα έχει ολοκληρωμένη επικοινωνιακή στρατηγική, που ένας μεμονωμένος επιχειρηματίας δεν μπορεί να υποστηρίξει καθώς το κόστος είναι ασύμφορο.
Επιπλέον, στην αντίληψη του καταναλωτή μια αλυσίδα έχει μεγαλύτερη αξιοπιστία, γιατί θεωρείται ότι διαθέτει οργάνωση, δομή, ελεγκτικούς μηχανισμούς και ολοκληρωμένο μοντέλο λειτουργίας.
Ως μέλος μιας franchise επιλογής μας παρέχεται καθοδήγηση και συνεχής υποστήριξη στην λειτουργία του καταστήματος, καθώς και συνεχής εκπαίδευση στο προσωπικό της επιχείρησης.

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ