Αρχική ResourcesΣυνεντεύξεις KOI SUSHI BAR: «Το κοινό πρέπει συνεχώς να το κερδίζεις»

KOI SUSHI BAR: «Το κοινό πρέπει συνεχώς να το κερδίζεις»

σύνταξη Loukia Karrori
0 σχόλια

Koi Sushi bar, ή αλλιώς «Έλα αν τολμάς…». Το γιαπωνέζικο slang που έδωσε το όνομα στο πολυσυζητημένο -από τις πρώτες κιόλας μέρες λειτουργίας του- sushi bar μαρτυρά ότι υπάρχουν τελικά πολλοί… τολμηροί!!! Δίνοντας έναν άλλο αέρα στην αγορά των sushi εστιατορίων, το Koi μέσα από την casual αισθητική και τις προσιτές τιμές του, έκανε τo sushi … street food και καθιερώθηκε ως ένα από τα πλέον πολυσύχναστα σημεία της Αθήνας!

Ποιοτικό και οικονομικό sushi που απευθύνεται σε όλους! Λάτρεις του είδους κι όχι μόνο, σπεύδουν ξανά και ξανά στο μαγαζί της οδού Νίκης που έκανε εντυπωσιακή άφιξη και συγκαταλέχθηκε αμέσως στα place to be του κέντρου. Η συνέχεια δόθηκε στη… Βούλα και το sushi έγινε τελικά πιο δημοφιλές από ποτέ!

«ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΤΟ KΟΙ»
Λάτρης της ιαπωνέζικης κουλτούρας, ο κ. Χρήστος Σουρλίγκας, ιδρυτής του Koi επιθυμούσε πάντα να επισκέπτεται τέτοιου είδους εστιατόρια και να απολαμβάνει ένα από τα πλέον αγαπημένα του εδέσματα. Έτσι συνέβει και στην Αυστραλία όπου διέμενε για επαγγελματικούς λόγους. Και εκεί ακριβώς γεννήθηκε η ιδέα…
«Μετά από χρόνια δραστηριοποίησης και με αρκετή πλέον εμπειρία στον τομέα των food & beverage, ήμουν πια έτοιμος να προχωρήσω στο επόμενο βήμα. Και ήθελα να το κάνω με κάτι που αγαπώ, με κάτι που πρώτα από όλα αρέσει σε εμένα ώστε να μπορώ να το υπηρετώ σωστά και να το εξελίσσω» μας περιγράφει ο κ. Σουρλίγκας και συμπληρώνει: «Το sushi είχε μπει πλέον για τα καλά στη διατροφή μου. Το γνώριζα, το ξεχώριζα και αναγνώριζα το καλό και το ποιοτικό. Όμως! Ήταν πάντα εξαιρετικά ακριβό. Το καλό ήταν πάντα ακριβό!». Είναι παντού έτσι; Ρωτήσαμε τον κ. Σουρλίγκα. «Όχι!» μας απαντά. «Δεν θα ξεχάσω ότι στην Αυστραλία το sushi ήταν το «φαγητό των φτωχών», έτσι το αποκαλούσαν. Με £5 έτρωγες καλά, πολύ καλά!».

«Όταν το προϊόν είναι φρέσκο, ποιοτικό και γευστικό, τότε θα σε κάνει να το αγαπήσεις»

«ΠΟΙΟΤΙΚΟ, ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ SUSHI»
Από την άλλη πλευρά, στην Ελλάδα το sushi είχε ένα διαφορετικό χαρακτήρα…. Πόσοι και πόσοι δεν έχουν σχολιάσει ότι για να απολαύσουν καλό, ποιοτικό sushi, έπρεπε πρώτα να … πληρωθούν! Το «φαγητό των φτωχών» της Αυστραλίας ήταν το «φαγητό των πλουσίων στην Ελλάδα». … «Μια ιδέα που ξεκίνησε γιατί… έλειπε από την ελληνική αγορά!» τονίζει ο κ. Σουρλίγκας. Ποιοτικό, γευστικό και οικονομικό sushi! «Τώρα πια όλοι μπορούν να απολαύσουν αλλά και να δοκιμάσουν sushi! Αυτός ήταν άλλωστε και ο στόχος μου», δηλώνει χαρακτηριστικά. Το σημείο που άνοιξε το πρώτο Koi κομβικό και τα ασιατικά εστιατόρια στα γύρω στενά ευνοούσαν το πέρασμα από το κατάστημα. Φυσικά όμως και αυτό δεν ήταν αρκετό… Η ιστορία έχει δείξει πως το κοινό του κέντρου είναι απαιτητικό. Εύκολα θα σε δει, δύσκολα θα σε εμπιστευτεί… Και αν κερδίσεις το στοίχημα εδώ, τότε σίγουρα κάτι έχεις να πεις! Το Koi λοιπόν φαίνεται πως κερδίζει αυτό το στοίχημα. Την επιτυχία του concept την διαπιστώνεις απλά με ένα περίπατο έξω από το μαγαζί. Δεν είναι λίγες οι φορές που το βράδυ οι πελάτες περιμένουν στην αναμονή… Που οφείλεται όλο αυτό; «Μα σε αυτό που προσφέρουμε» απαντά κατηγορηματικά ο κ. Σουρλίγκας. «Το Koi είναι ένα γνήσιο sushi bar που στηρίζεται σε 3 βασικές αξίες: Καλό προϊόν, προσιτές τιμές, σωστή εξυπηρέτηση… Κι όλα αυτά μέσα σε ένα όμορφα διαμορφωμένο casual χώρο με έντονα το στοιχείο της ιαπωνικής κουλτούρας που σε φιλοξενεί ευχάριστα!».
Έτσι, δεν πέρασαν λίγοι μήνες και το Koi πάει… Βούλα! Το ιαπωνέζικο εστιατόριο που έχει χτίσει ένα δυνατό και αξιόπιστο brand κατακτά μερίδιο αγοράς και στα νότια, ενώ πέρα από το sit in, καλύπτει και τις γύρω περιοχές-Γλυφάδα, Βάρη, Βάρκιζα και φυσικά Βούλα- με delivery.

«Φιλική ατμόσφαιρα, μοντέρνος χώρος, καλό service και χαλαρή διάθεση, μετέτρεψαν το sushi σε μια υγιεινή street food επιλογή και το Koi σε μια απολαυστική συνήθεια»

H ΝΕΑ ΑΠΟΨΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ SUSHI ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ…
Τελικά που οφείλεται όλη αυτή τη επιτυχία; «Η επιτυχία του Koi οφείλεται ακριβώς σε αυτή την άλλη διάσταση που έδωσε στην αγορά των sushi εστιατορίων» σχολιάζει ο κ. Σουρλίγκας. «Μικροί, μεγάλοι, άνδρες, παρέες, ζευγάρια απολαμβάνουν μια γευστική, ποιοτική, υγιεινή πρόταση χωρίς να ξοδεύουν πια μια περιουσία. Για αυτό και θα τους συναντήσεις όλους εδώ!». Η πρόταση των Koi έκανε ακόμα κι αυτούς που δεν…ήταν φαν του είδους να επιτρέψουν στον εαυτό τους αυτή τη δοκιμή. Προσφέροντας ποιοτικό sushi, προσαρμοσμένο φυσικά στα ελληνικά δεδομένα και στις γεύσεις που αρέσουν στον Έλληνα, μπορείς να ικανοποιήσεις ακόμα και αυτόν που δεν έχει εντάξει το sushi στις πλέον αγαπημένες του γεύσεις. Γιατί; Γιατί από τη στιγμή που πρόκειται για μια οικονομική πρόταση, ακόμα και ο πιο δύσπιστος πελάτης θα έχει τη δυνατότητα να το δοκιμάσει! Και όταν το προϊόν είναι φρέσκο, ποιοτικό και γευστικό, τότε σε κάνει να το αγαπήσεις!».
«Το μυστικό όμως δεν είναι μόνο μέσα στην κουζίνα!». Φιλική ατμόσφαιρα, μοντέρνος χώρος, καλό service και χαλαρή διάθεση, μετέτρεψαν το sushi σε μια υγιεινή street food επιλογή και το Koi σε μια απολαυστική συνήθεια!

…ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΚΟΙ!
«Το Koi δεν θα το βαρεθείς ποτέ!». Ο κατάλογος ανανεώνεται 4 φορές το χρόνο, με τον κ. Σουρλίγκα να πειραματίζεται συχνά και να προσφέρει νέες γεύσεις στο κοινό! «Προσπαθώ να κάνω «γευστικούς πειραματισμούς» παίζοντας με τις γεύσεις και τα υλικά, καταφέρνοντας να κρατάω σε εγρήγορση το κοινό αλλά και τον εαυτό μου!» μας αποκαλύπτει ο ιδρυτής του Koi. «Δεν εφησυχάζω και δεν επαναπαύομαι μέσα από την την επιτυχία που γνωρίζει το Koi. Ξέρω ότι πρέπει συνεχώς να κερδίζεις και να διατηρείς το κοινό σου και δουλεύουμε συνεχώς πάνω σε αυτό!». Δεν είναι τυχαίο που όλοι μιλούν για το Koi experience… Η επίσκεψη σε ένα κατάστημα Koi δεν είναι απλά μια έξοδος για φαγητό, ή μια επιλογή για delivery του υγιεινού εδέσματος… αλλά «Μια value for money επιλογή που καλεί όλους σε ένα γευστικό ταξίδι μέσα από μια υγιεινή, απολαυστική διαδρομή!»

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ