Αρχική ResourcesΣυνεντεύξεις «Καταστήματα όπως το Berry’s είναι αποδοτικά ακόμα και σε περίοδο πανδημίας»

«Καταστήματα όπως το Berry’s είναι αποδοτικά ακόμα και σε περίοδο πανδημίας»

σύνταξη Loukia Karrori
0 σχόλια

O Κώστας, εργαζόμενος χρόνια σε ψητοπωλείο, το 2019, αποφάσισε να ξεκινήσει το δικό του Berry’s μέσω συνεργασίας franchise στον Άγιο Ελευθέριο. «Ήταν καιρός να κάνω κάτι δικό μου. Ναι μεν ο κλάδος της καφεστίασης είναι ελκυστικός, όμως πρέπει να είσαι προσεκτικός στην επιλογή του brand που θα φέρει η επιχείρησή σου. Να επιλέξεις μία αξιόπιστη εταιρεία που υποστηρίζει τους συνεργάτες της», μας εξηγεί. Στην ερώτηση τι απολαμβάνει περισσότερο από τη συνεργασία του με το Berry’s, απαντά «την ειλικρίνεια». Μάλιστα, έχει ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες για την απόκτηση και δεύτερου καταστήματος franchise στο Μενίδι, περιοχή όπου το brand είναι ιδιαίτερα ξακουστό!

berrys franchise coffee new

Ο Κώστας γνώριζε το Berry’s, καθώς ήταν χρόνια πελάτης. Του άρεσε ο ιδιαίτερος καφές που προσφέρει, η ποιότητα των προϊόντων, το «ζεστό» και φιλικό κλίμα, το στήσιμο των καταστημάτων της αλυσίδας. Γνωρίστηκε με τον Λεωνίδα Φωτιάδη, Ιδρυτή του concept και αποφάσισε να γίνει μέλος της οικογένειας και να αποκτήσει το δικό του all day coffee and snack store. Στο επιχειρηματικό του ξεκίνημα, ο κόσμος τον αγκάλιασε, γεγονός που τον χαροποιεί ιδιαίτερα. «Ήμασταν παρόντες, προσπαθούσαμε για το καλύτερο και το κοινό αναγνώρισε την προσπάθειά μας. Αλλά και η μητρική εταιρεία ήταν δίπλα μας σε ό,τι χρειαζόμασταν», επισημαίνει.

berrys prosopiko

Το κατάστημα του Κώστα έχει πλέον αποκτήσει τη δική του θέση στην τοπική αγορά. «Έχουμε σταθερούς πελάτες και είμαστε ευγνώμονες για αυτό! Βέβαια, και οι περαστικοί θα σταματήσουν για να πάρουν τον καφέ και το σνακ τους. Είναι γεγονός πως όσοι μένουν στην περιοχή, δοκιμάζοντας τα προϊόντα μας σίγουρα, μας επιλέγουν ξανά».

Αέναη υποστήριξη

Καθώς δεν προερχόταν από τον χώρο της καφεστίασης, ο Κώστας παρακολούθησε σεμινάρια για την παρασκευή του καφέ και άνθρωποι της μητρικής εταιρείας επισκέπτονταν συχνά το κατάστημά του, ώστε να βεβαιωθούν πως όλα κυλούν ομαλά και αποδοτικά. «Από την έναρξη της συνεργασίας μου μέχρι σήμερα, η ομάδα του Berry’s με στηρίζει. Ακόμα και τώρα, στην περίοδο πανδημίας που διανύουμε, βρίσκεται στο πλευρό μου, δείχνοντας κατανόηση σε θέματα πληρωμών.

berrys franchise agios eleutherios snack

Οι παράγοντες της επιτυχίας

 Τo Berry’s φημίζεται για το «δυνατό» delivery. Ερωτώμενος για το ποια στοιχεία το κάνουν να ξεχωρίζει, ο Κώστας μας απάντησε πως το χαμόγελο των διανομέων, η φιλική εξυπηρέτηση και η σωστοί χρόνοι και η αμεσότητα, κάνουν τη διαφορά. «Αν έχεις μόνο καλή ποιότητα και όχι σωστούς χρόνους, έχεις χάσει την πελατεία σου», συμπληρώνει.

Στους παράγοντες της επιτυχίας, ο Κώστας προσθέτει και το διευρυμένο προΪοντικό μείγμα του Berry’s. «Σε εμάς, ο κόσμος βρίσκει καφέ, σάντουιτς, σφολιάτες, κρέπες, βάφλες, παγωτό μηχανής, ακόμα και μακαρονάδες. Καλύπτουμε τις ανάγκες του κάθε στιγμή της ημέρας, συνεπώς αυξάνεται και η κερδοφορία μας. Πιο συγκεκριμένα, από τους πρώτους μήνες λειτουργίας, το κατάστημά μου ήταν κερδοφόρο και σαφώς μετά τον πρώτο χρόνο, ο τζίρος ανέβηκε ακόμα περισσότερο», επισημαίνει.

berrys franchise agios eleutherios chocolate

Είναι άραγε εύκολο να διευθύνει κανείς το δικό του Berry’s; Τίποτα δεν είναι εύκολο και τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, υποστηρίζει ο Κώστας. «Ο οποιοσδήποτε μπορεί άνετα να το κάνει, αρκεί να προσπαθήσει. Η παρουσία του franchisee στο κατάστημα, σίγουρα βοηθάει. ‘Οσοι σκέφτονται την επένδυση στο Berry’s, να μην διστάζουν και να το επιχειρήσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται! Όσο δύσκολες και αν είναι οι συνθήκες λόγω πανδημίας, να το τολμήσουν, γιατί καταστήματα όπως το Berry’s συνεχίζουν να δουλεύουν, σημειώνοντας μάλιστα υψηλούς τζίρους. Σε όποια περιοχή και να δραστηριοποιηθούν, θεωρώ πως θα πετύχουν αν δουλέψουν σωστά», καταλήγει.

Μάθε περισσότερα για την πρόταση franchise του Berry’s, εδώ.

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ