Αρχική ResourcesΣυνεντεύξεις Indian chef: To street food είναι πιο οικονομικό, ώστε να μπορείς να δοκιμάζεις διάφορες επιλογές

Indian chef: To street food είναι πιο οικονομικό, ώστε να μπορείς να δοκιμάζεις διάφορες επιλογές

σύνταξη Loukia Karrori
0 σχόλια

To Indian Chef συμμετέχει στο φεστιβάλ τα τελευταία 2 χρόνια. «Φέτος οι συμμετοχές ήταν διαφορετικές. Παρουσιάστηκαν κουζίνες από όλο τον κόσμο», αναφέρει η κα Ina Kaur, Υπεύθυνη Καταστήματος.

 «Η ανταπόκριση του κοινού ήταν μεγαλύτερη συγκριτικά με πέρυσι. Και εμείς ως ινδικό εστιατόριο δημιουργήσαμε πιο πολλά πιάτα σε street food στυλ. Στο ινδικό χρησιμοποιούμε σάλτσες, αυτή τη φορά κάναμε περισσότερο grill πιάτα. Βέβαια και σάλτσες με ρύζι. Στον κόσμο άρεσε πάρα πολύ. Εμείς να φανταστείτε και τις 3 ημέρες του φεστιβάλ δουλέψαμε στον μέγιστο βαθμό, βγάζαμε πολλά πιάτα και είχαμε αρκετό κόσμο, συμπληρώνει η κα Kaur.

indian chef3

Γιατί πιστεύετε ότι αγαπάει τόσο το κοινό το street food και ποιες είναι οι νέες τάσεις;

Αρχικά, το Athens Street Food Festival γίνεται σε κεντρικό σημείο στο Γκάζι από όπου περνάει η νεολαία. Επίσης, είναι μέρος εύκολα προσβάσιμο με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ο κόσμος θέλει να δοκιμάζει πιάτα από διαφορετικές κουζίνες. Όπως το είδαμε φέτος, όλα τα μαγαζιά είχαν αρκετό κόσμο. Όχι μόνο εμείς και τα μπέργκερ. Ό,τι υπήρχε στο φεστιβάλ δούλευε πάρα πολύ καλά, γιατί υπήρχαν διαφορετικές συμμετοχές. Τίποτα δεν ήταν το ίδιο.

Κάποια καταστήματα μπορεί να μην ήταν καθαρά street, όμως για τις ανάγκες του φεστιβάλ προσαρμόστηκαν αναλόγως. Ενδεχομένως να έχουν πιο ακριβές τιμές. Και εμείς ως ινδικό εστιατόριο, στο φεστιβάλ περιορίσαμε το menu, κάναμε πιο μικρές μερίδες, ώστε να δοκιμάζει ο κόσμος διάφορα πιάτα σε χαμηλή τιμή. Για εμένα το streetfoodείναι κάτι πιο οικονομικό για να δοκιμάζεις διάφορα. Είναι και καλό από άποψη μάρκετινγκ βέβαια. Ο κόσμος πλέον το αναζητά.

indian chef logoΟι λάτρεις της ινδικής κουζίνας βρίσκουν στο Indian Chef έναν ναό γεύσεων που τους μεταφέρει στην εν λόγω χώρα, μέσα από αυθεντικά πιάτα, με αρώματα Ασίας.

Μπορεί να είναι “fast” και ποιοτικό μαζί;  Πως το επιτυγχάνει αυτό η επιχείρησή σας;

Βέβαια και μπορεί να είναι. Όσον αφορά τη συμμετοχή μας στο φεστιβάλ, χρησιμοποιήσαμε καρυκεύματα, μπαχαρικά και σάλτσες, τα οποία ήταν φτιαγμένα στην έδρα μας. Τα βάζαμε στο μπεν μαρί και τα πουλούσαμε. Αυτό σημαίνει πως ήταν και φρέσκα. Ήταν την ίδια στιγμή μαγειρεμένα και μέσα σε 2 ώρες μας έστελναν ξανά την παραγγελία. Δεν κρατούσαμε απόθεμα δηλαδή, τα δίναμε απευθείας στον κόσμο.

Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που κάνουν το concept σας μοναδικό και το φέρνουν ψηλά στις προτιμήσεις του κοινού;

Η ινδική κουζίνα είναι τελείως διαφορετική από κάθε άλλη κουζίνα. Το Indian Chef είναι το μοναδικό αυθεντικό ινδικό εστιατόριο. Οι σεφ μας είναι Ινδοί, όπως και το προσωπικό μας. Τα άλλα καταστήματα μπορεί να φαίνεται ότι είναι ινδικά, αλλά ουσιαστικά δεν είναι.

indian chef chicken salad

Θεωρείτε ότι ένα street food concept «ταιριάζει» με το franchising; Πως ενώνονται αυτά τα δύο και πως συμβάλλει το franchising στην ανάπτυξη ενός brand;

Πιστεύω πως ταιριάζουν απόλυτα. Μέσα από το franchising ουσιαστικά βρίσκεις και συνεργάτες που θα ταξιδέψουν το concept και σε άλλες περιοχές.

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ