Αρχική ResourcesΣυνεντεύξεις «Η επένδυση Mon Kulur είναι σίγουρη επιτυχία!»

«Η επένδυση Mon Kulur είναι σίγουρη επιτυχία!»

σύνταξη panos vogiatzis
0 σχόλια

Έχοντας χρόνια εμπειρίας στον χώρο της  εστίασης, ο Άρης Παπαχρήστου μπορεί να ξεχωρίσει τις επιχειρηματικές ευκαιρίες. Βλέποντας πώς διαμορφώνεται η αγορά αλλά και πώς μεταβάλλονται οι ανάγκες του καταναλωτή αποφάσισε να επενδύσει σε ένα concept διαχρονικό και κερδοφόρο.

Η συνεργασία του με την αλυσίδα Mon Kulur ξεκίνησε με το κατάστημα στην Άρτα. Η μοναδικότητα του Mon Kulur όμως τον ώθησε να ανοίξει και δεύτερο κατάστημα στα Γιάννενα!

Ο Άρης Παπαχρήστου διαθέτει, μαζί με τον αδερφό του, το δικό του επιτυχημένο ουζερί, στην Άρτα. Η αγορά όμως αλλάζει και μαζί της αλλάζουν και οι προτιμήσεις του καταναλωτή. Ο καταναλωτής του σήμερα επιλέγει τον καφέ στο χέρι μαζί με ένα σνακ που θα είναι γευστικό αλλά και ποιοτικό. Ο σύγχρονος καταναλωτής απαιτεί ποικιλία, άριστη εξυπηρέτηση και προτάσεις που κρατούν το ενδιαφέρον του ζωντανό. Με γνώμονα αυτό, ο κ. Παπαχρήστου αποφάσισε να επενδύσει στην πρόταση franchise που καλύπτει όλες αυτές τις ανάγκες, το Mon Kulur.

MON KULUR ARTA 6

Ποιοι λόγοι σας οδήγησαν να επιλέξετε τη συνεργασία με ένα δίκτυο franchise;

H αλήθεια είναι ότι δεν είχα εμπειρία στον τρόπο λειτουργίας ενός καφέ. Διαθέτω το δικό μου κατάστημα, το οποίο με απασχολεί πολλές ώρες. Αν και δεν είναι το ίδιο, ξέρω καλά πώς είναι να φτιάχνεις ένα κατάστημα από την αρχή. Εγώ δεν διέθετα αυτόν τον χρόνο και ήθελα να επενδύσω σε κάτι ήδη στημένο, ήδη γνωστό. Να μην χρειαστεί να ψάξω για μενού, προϊόντα, εξοπλισμό κ.λ.π. Ήθελα να έχω ουσιαστική στήριξη από την πρώτη στιγμή αλλά και κατά τη διάρκεια.

Γιατί επιλέξατε να συνεργαστείτε με το Mon Kulur;

Το γνωρίζω αρκετά χρόνια και πάντα μου άρεσε σαν ιδέα. Είχα ακούσει τα καλύτερα όσον αφορά τα προϊόντα αλλά και τον τρόπο λειτουργίας του. Έτσι μετά από καιρό όταν αποφάσισα ότι θέλω να ανοίξω ένα καφέ, κάνοντας έρευνα ανακάλυψα ότι το Mon Kulur αναπτύσσεται μέσω franchising. Δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ πολύ, ήμουν σίγουρος ότι ένα τέτοιο κατάστημα θέλω να ανοίξω.

mon koulour logo

Το Mon Kulur αποκτά γρήγορα πιστό κοινό καθώς ικανοποιεί τις μεταβαλλόμενες ανάγκες του καταναλωτή

Ποια θα λέγατε είναι τα στοιχεία διαφοροποίησης; Για ποιους λόγους το concept μπορεί να έχει γρήγορη διείσδυση σε μία νέα αγορά;

Είναι κάτι το διαφορετικό. Δεν είναι απλά ένα μαγαζί με κουλούρια. Τα παιδιά το έχουν εξελίξει πάρα πολύ και συνεχώς το πάνε ένα βήμα παραπέρα. Έχει συνδυάσει πολύ ωραία τον καφέ, τον χυμό. Είναι ένα πλήρες μαγαζί, μια ολοκληρωμένη πρόταση για τον καταναλωτή που καλύπτει διαφορετικά κοινά και διαφορετικές ανάγκες. Είναι κάτι φρέσκο που το βλέπεις να γίνεται μπροστά σου. Επίσης μην ξεχνάμε πόσο ο Έλληνας αγαπάει το κουλούρι, είναι διαχρονική αξία. Πλέον όμως μπορώ να πω ότι το Mon Kulur είναι πολύ διαφορετικό από αντίστοιχα καταστήματα. Ο κόσμος ενθουσιάζεται τόσο πολύ με τα προϊόντα του Mon Kulur και ποτέ δεν φεύγει με ένα καφέ ή με ένα κουλούρι. Αυτό συμβαίνει γιατί έχουμε πολύ καλή ποιότητα και προσιτές τιμές.

Ποιες διαδικασίες ακολουθήθηκαν από την πρώτη στιγμή της συνεργασίας σας με την εταιρεία; Τι είδους υποστήριξη έχετε λάβει μέχρι τώρα;

Από την πρώτη στιγμή η εταιρεία ήταν δίπλα μου σε όλα, σε κάθε βήμα. Αφού βρήκαμε το σημείο ξεκινήσαμε αμέσως τις διαδικασίες. Εγώ και όλο το προσωπικό μου περάσαμε τις φάσεις της εκπαίδευσης στο κεντρικό κατάστημα στην Αθήνα στο Γουδί όσο το μαγαζί ετοιμαζόταν. Μέσα σε 1 μήνα και κάτι άνοιξε το κατάστημα της Άρτας. Άτομα από το Mon Kulur ήταν από την πρώτη στιγμή μαζί μας για να βοηθήσουν στο ξεκίνημα αλλά και στη συνέχεια. Ξέρω ότι μπορώ να τους καλέσω και μου απαντήσουν σε οτιδήποτε θέλω. Επίσης σε κάποια ζητήματα που προέκυψαν, ήρθαν κατευθείαν να με βοηθήσουν. Είναι πάντα δίπλα μας κάθε ώρα και κάθε στιγμή. Συνεχώς ενημερώνονται, παίρνουν τηλέφωνο αν χρειαζόμαστε κάτι, πως πάει το μαγαζί κλπ. Επίσης παρά την αρχική εκπαίδευση είναι πάντα εκεί για να μας λύσουν κάθε απορία.

MON KULUR ARTA 3

Ποιοι λόγοι σας ώθησαν στο να προχωρήσετε στη λειτουργία και δεύτερου καταστήματος;

Βλέποντας τη δυναμική του concept αλλά και την αποδοχή του κόσμου. Κατάλαβα ότι το Mon Kulur είναι μεγάλη ευκαιρία που μπορεί να έχει επιτυχία παντού. Έτσι μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα από το άνοιγμα του καταστήματα της Άρτας, εξέφρασα την επιθυμία μου, για δεύτερο κατάστημα.

Πώς αντέδρασε η εταιρεία στην πρότασή σας να ανοίξετε και δεύτερο μαγαζί;

Εννοείται ότι τους χαροποίησε αλλά μου συνέστησαν να το σκ[1]φτώ καλά και να μην βιαστώ. Πήρα πολύ γρήγορα την απόφαση οπότε μου πρότειναν να δώσω λίγο χρόνο στο κατάστημα της Άρτας να «πάρει τα πάνω του». Το εκτίμησα αυτό και κατάλαβα ότι έχω να κάνω με σοβαρούς επιχειρηματίες που θέλουν να ανοίξουν σωστές επιχειρήσεις και όχι να γεμίσουν με καταστήματα.

Το Mon Kulur εξελίσσεται συνεχώς, βελτιώνοντας τα προϊόντα, τις διαδικασίες και τα συστήματα

Ποιες οι διαφορές του κοινού στα Γιάννενα και στην Άρτα;

Είναι δυο τελείως διαφορετικές πόλεις. Στην Άρτα υπάρχει σταθερός πληθυσμός οπότε και στην περίοδο της καραντίνας ο κόσμος ήταν εκεί και μας στήριζε. Τα Γιάννενα είναι κυρίως πόλη φοιτητών που προτιμά τα μικρά καφέ για πάρουν το καφέ τους στο χέρι και να πάνε βόλτα.

Πόσο εύκολα προσαρμόζεται το concept Mon Kulur στις ανάγκες της εκάστοτε τοπικής αγοράς;

Πολύ εύκολα. Η γκάμα των προϊόντων του Mon Kulur καλύπτει ένα πολύ μεγάλο φάσμα του κοινού αλλά και πολλαπλές ανάγκες.

MON KULUR ARTA 2

Πόσο εύκολο είναι να διευθύνετε δύο καταστήματα ταυτόχρονα;

Πρέπει να έχεις επιλέξει το κατάλληλο προσωπικό, θέλει συνεχόμενους ελέγχους. Αλλά μας βοηθάει και πολύ η εταιρεία που μας υποστηρίζει και ελέγχει το τι γίνεται.

Θα συνιστούσατε το Mon Kulur σε έναν φίλο-γνωστό σας;

Είναι ευκαιρία το Mon Kulur και το έχω προτείνει σε φίλους μου σε άλλες πόλεις. Είναι ένα μαγαζί που είναι κερδοφόρο και η επένδυσή σου ξέρεις ότι θα αποδώσει.

Πως είναι η ζωή σας σήμερα; Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σας;

Είμαι χαρούμενος που σε τέτοιες συνθήκες μπορώ να έχω δυο επιτυχημένα καταστήματα. Είναι ένα μαγαζί που έχει μέλλον. Και είμαι πολύ ευχαριστημένος με την απόφαση που πήρα να ανοίξω αυτό το κατάστημα. Δεν σας κρύβω ότι σκέφτομαι να ανοίξω και τρίτο κατάστημα.

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ