Αρχική ResourcesΣυνεντεύξεις ” Η ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ αντιμετωπίζει τους franchisees ως ισότιμους συνεργάτες, δημιουργώντας σχέσεις εμπιστοσύνης”

” Η ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ αντιμετωπίζει τους franchisees ως ισότιμους συνεργάτες, δημιουργώντας σχέσεις εμπιστοσύνης”

σύνταξη magazine
0 σχόλια

Η ΑΒ Βασιλόπουλος από το 1969 αποτελεί την σταθερά αξιόπιστη επιλογή στην αγορά τροφίμων. Προσφέροντας μια υπεύθυνη πρόταση franchise, στέκεται διαρκώς στο πλευρό των συνεργατών της και δημιουργεί σχέσεις εμπιστοσύνης. Πως αντιμετωπίζει τον αυξανόμενο ανταγωνισμό και γιατί την επιλέγουν οι franchisees; Ο κ. Δημήτρης Παπαχρυσάνθου, Wholesale & Affiliate Retail Director, μοιράζεται με το FRANCHISE SUCCESS τα συστατικά της επιτυχίας. 

Κύιρε Παπαχρυσάνθου, σε ένα περιβάλλον συνεχών αλλαγών, μεγάλα λιανεμπορικά δίκτυα στα πλαίσια της πολυκάναλης στρατηγικής τους επιλέγουν το franchising ως ένα από τα εργαλεία ανάπτυξής τους. Ποιοι είναι οι λόγοι αυτής της επιλογής;

Για την ΑΒ Βασιλόπουλος το Franchising δεν αποτελεί ένα καινούριο πεδίο ούτε μια καινούρια πρακτική. Από την ίδρυσή της, η εταιρεία, ακολουθεί ένα σταθερά αναπτυσσόμενο πλάνο ανάπτυξης που βασίζεται σε υγιείς επενδύσεις για την αναβάθμιση και επέκταση του δικτύου της. Σε αυτή την κατεύθυνση όλη η ομάδα της ΑΒ με τη χαρακτηριστική δημιουργικότητα που χαρακτηρίζει κάθε της πρωτοβουλία, ενσωματώνει στη λειτουργία του Ομίλου, τόσο πολιτικές όσο και μηχανισμούς που ακολουθούν τις στρατηγικές της επιλογές, συνθέτοντας μοντέλα που ενισχύουν την αγοραστική εμπειρία και απαντούν στις ανάγκες των καταναλωτών.

Σε αυτό το πλαίσιο, από το 2004, η ΑΒ Βασιλόπουλος ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα στο σύστημα του Franchising προτείνοντας σύγχρονα και πρωτοποριακά μοντέλα που ξεχωρίζουν. Για την ΑΒ το franchising λοιπόν είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας και της φιλοσοφίας για την ανάπτυξη του ΑΒητικού δικτύου και της μεταφοράς της ΑΒητικής αγοραστικής εμπειρίας σε ολοένα περισσότερα σημεία σε όλη τη χώρα.

ab.papaxrisanthouΠοια είναι τα κριτήρια που πρέπει να θέτει ένας υποψήφιος franchisee στον χώρο του super market για να επιλέξει το δίκτυο που θα ενταχθεί;

Σήμερα, οι συνεχείς ανακατατάξεις στον κλάδο επιταχύνουν τις εξελίξεις και το τοπίο στο οργανωμένο λιανεμπόριο αλλάζει μέρα με τη μέρα. Γι’ αυτό, σε μία δυναμικά εξελισσόμενη αγορά, είναι σημαντικό κάθε franchisee να συνεργάζεται με αξιόπιστα δίκτυα που διαθέτουν ένα σύγχρονο και διευρυμένο δίκτυο καταστημάτων, ενώ παράλληλα διασφαλίζουν ολοκληρωμένες λύσεις τροφοδοσίας, εμπορικής πολιτικής και στησίματος του χώρου πώλησης. Στην ΑΒ Βασιλόπουλος πιστεύουμε στις ίσες ευκαιρίες. Η φιλοσοφία μας γίνεται πράξη με την αντιμετώπιση των franchisees ως ισότιμους συνεργάτες, δημιουργώντας δεσμούς και σχέσεις εμπιστοσύνης.

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος, με θεμέλια το ισχυρό όνομα και στις καινοτόμες στρατηγικές επιλογές της εταιρείας, στεκόμαστε στο πλευρό του κάθε franchiseeαπό την πρώτη στιγμή και σε όλη τη διάρκεια της δημιουργίας ή μετασχηματισμού του καταστήματος του. Ταυτόχρονα η εξειδικευμένη ομάδα μας, αξιοποιώντας τη μακρά εμπειρία και τεχνογνωσία που διαθέτει, ενισχύει τους νέους επιχειρηματίες μέσα από διαρκή εκπαίδευση, φροντίζοντας να αναπτύξουν τις επαγγελματικές τους δεξιότητες.

Ποια είναι τα κριτήρια -πέραν του οικονομικού- που θέτετε για την επιλογή ενός franchisee;

Για όλους εμάς στην ΑΒ Βασιλόπουλος, έχει σημασία και αποτελεί προτεραιότητα ότι κάθε συνεργασία που αναπτύσσουμε είναι παραγωγική και για τα δύο μέρη. Επιλέγουμε λοιπόν συνεργάτες με τους οποίους μοιραζόμαστε κοινό όραμα, μεράκι και αγάπη για τη δουλειά μας. Ανθρώπους που τοποθετούν στο επίκεντρο τους πελάτες που εμπιστεύονται τα καταστήματά μας και βάζουν στο τραπέζι τους τα προϊόντα που με φροντίδα διαθέτουμε στα ράφια μας.

Επιλέγουμε επαγγελματίες, με πολλή όρεξη για δουλειά, που έχουν καθημερινό στόχο να προσφέρουν στους πελάτες το καλύτερο και με χαμόγελο αποτελούν εξίσου αναπόσπαστο κομμάτι της ΑΒητικής οικογένειας, μεταφέροντας την εμπειρία ΑΒ σε όλη την Ελλάδα.

Οι υποψήφιοι franchisees προβληματίζονται για το ενδεχόμενο εσωτερικού ανταγωνισμού. Πώς αντιμετωπίζετε αυτούς τους προβληματισμούς;

Για την ΑΒ Βασιλόπουλος αποτελεί στρατηγική επιλογή, την οποία ακολουθούμε με συνέπεια, τόσο η οργανική ανάπτυξη, όσο και η ανάπτυξη μέσω συνεργασιών στο ίδιο κάδρο. Κάθε συνεργασία μας την αντιμετωπίζουμε με την ίδια βαρύτητα και τον ίδιο ενθουσιασμό. Δεν έχουμε λοιπόν, συνεργάτες δύο ταχυτήτων, αλλά μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων που όλοι μαζί έχουν φέρει τα ΑΒητικα καταστήματα σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας.

Σύμφωνα με όσα προαναφέρθηκαν, οι συνεργασίες μέσω του Franchising χωροθετούνται σε σημεία συμπληρωματικά του υφιστάμενου δικτύου, διασφαλίζοντας μια ζώνη αποκλειστικής λειτουργίας για το κάθε σημείο πώλησης. Με αυτόν τον τρόπο, εξασφαλίζουμε ταυτόχρονα τη βιωσιμότητα της επιχείρησης κάθε Franchisee, η οποία βέβαια ενισχύεται και από τη συνεχή στήριξή του σε κάθε βήμα, αλλά και σε κάθε πρόκληση με την οποία έρχεται αντιμέτωπος σε μία αρκετά ανταγωνιστική αγορά.

Το ποσοστό που καλύπτουν τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας στο προσφερόμενο προϊοντικό μείγμα αυξάνεται διαρκώς. Πώς επωφελείται ο franchisee;

Οι σειρές μεγάλης ποικιλίας προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας αποτελούν επιλογή της εταιρείας μας εδώ και χρόνια. Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία μας προσφέρουμε προϊόντα από επιλεγμένους παραγωγούς που πληρούν αυστηρά κριτήρια ποιότητας και παραγωγής. Τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, λοιπόν, είναι άμεσα συνδεδεμένα με τις αξίες του Brand της ΑΒ, την υψηλή ποιότητα και την αξιοπιστία που αποτελεί τη σφραγίδα της εταιρείας μας στα 79 χρόνια της διαδρομής της στο ελληνικό λιανεμπόριο. Η διάθεση των σειρών private brands της ΑΒ, προσφέρει ένα ακόμα όφελος στον Franchisee, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα και σύνδεση του δικού του καταστήματος με τις αξίες της ΑΒ Βασιλόπουλος.

Πώς επηρεάζει την καθημερινή λειτουργία των super markets η αυξανόμενη παρουσία των παντοπωλείων – mini market – convenience store που διεκδικούν σημαντικό μερίδιο αγοράς; Υπάρχει εναλλακτική στρατηγική σε θέματα τιμολογιακής πολιτικής, τοπικού μάρκετινγκ, αγοραστικής εμπειρίας κ.ά.;

Τα παντοπωλεία – mini market – convenience store κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος στην ελληνική αγορά, εφόσον αποτελούν ευέλικτες λύσεις για μικρές αγορές στην καθημερινότητα. Από την άλλη πλευρά αποτελούν μία καλή επιχειρηματική επιλογή, ενισχύοντας την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Με αυτή τη λογική δημιουργήσαμε και το μοντέλο του ABShop&Go, που αποτελεί κατάλληλη λύση και επιτυχημένο σχήμα για αστικά κέντρα. Μάλιστα, αντιλαμβανόμενοι, ότι τέτοιου τύπου καταστήματα απαντούν στις ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών και με καθημερινό στόχο την στήριξη του επιχειρείν έχουμε ενισχύσει το συγκεκριμένο σχήμα, προσφέροντας στους υποψήφιους συνεργάτες μας το 80% της αρχικής επένδυσης.

Στόχος μας είναι η διευκόλυνση των καταναλωτών και η μεταφορά της ΑΒητικής εμπειρίας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Η ΑΒ λοιπόν δεν ακολουθεί εναλλακτική πολιτική σε θέματα τιμολογιακής πολιτικής και τοπικού μάρκετινγκ, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει ότι όλοι οι πελάτες της απολαμβάνουν την ίδια αγοραστική εμπειρία σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των καταστημάτων που ανταποκρίνονται στις σημερινές απαιτήσεις; Πώς εκπαιδεύετε – υποστηρίζετε τους συνεργάτες – franchisee του δικτύου ώστε να ανταποκρίνονται στις νέες συνθήκες;

Σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από γρήγορους ρυθμούς και στον απόηχο της οικονομικής δυσχέρειας των προηγούμενων χρόνων, η αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών έχει διαμορφωθεί με βάση το νέο περιβάλλον. Συνεπώς τα ευέλικτα καταστήματα που προσαρμόζονται τόσο σε επίπεδο ωραρίου και χωροθέτησης, όσο και σε επίπεδο ποικιλίας, προσφορών και αγοραστικής εμπειρίας αποτελούν ιδανική επιλογή. Η παρουσία της ΑΒ στο εγχώριο λιανεμπόριο εδώ και σχεδόν 80 χρόνια αποδεικνύει στην πράξη ότι η εταιρεία διαθέτει βαθιά γνώση της αγοράς καθώς και έχει αναπτύξει μία ισχυρή συνεργατική κουλτούρα.

 • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 • Επωνυμία εταιρίας: ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.
 • Έδρα: Λεωφόρος Σπάτων 81, Γέρακας 153 44
 • Tηλ: 210-6608000
 • Fax: 210-6608519
 • Υπεύθυνος Ανάπτυξης: Β. Πλίτσης
 • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

 • Μέσο μέγεθος καταστήματος: 350 τ.μ.
 • Entry fee: €5.000
 • Royalties: 0,2 % επί πωλήσεων
 • Διαφημιστική Συμμετοχή: Χρέωση ανά δραστηριότητα
 • ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 • Αριθμός Εταιρικών Καταστημάτων: 312
 • Αριθμός Καταστημάτων Franchise: 78
 • Συνολικός Αριθμός Καταστημάτων: 390
 • Έναρξη Δρ/τητας/Έναρξη Franchising: 1969 / 2002
 • Προέλευση: Ελλάδα
 • Πακέτο Franchise:

  Η ανάπτυξη μέσω του franchising αποτελεί στρατηγικό στόχο για την ΑΒ αφού συμβάλλει στην ταχεία γεωγραφική ανάπτυξη και δημιουργεί σημαντικές συνέργειες με το δίκτυό της.

  Με βάση την ευελιξία και την εξειδικευμένη δραστηριοποίηση στον κλάδο της λιανικής τροφίμων, το μοντέλο συνεργασίας AB Food Market  της ΑΒ Βασιλόπουλος αποτελεί μια ελκυστική επιλογή τόσο για τους υφιστάμενους επιχειρηματίες όσο και για τους νέους επενδυτές, καθώς προσφέρει ό,τι χρειάζονται για να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς και να επιτύχουν τους προσωπικούς τους στόχους.

  Προσφέρουμε:

  • Ένα εδραιωμένο και αναγνωρισμένο όνομα, συνώνυμο με την ποιότητα, την ποικιλία και την αξιοπιστία.
  • Ολοκληρωμένο πρόγραμμα υποχρεωτικής βασικής εκπαίδευσης που έχει σαν στόχο την προετοιμασία του συνεργάτη ώστε να λειτουργήσει το δικό του ΑΒ κατάστημα.
  • Επιλογή και σχεδιασμός καταστήματος, ολοκληρωμένη μελέτη αξιολόγησης σημείου, εμπορικός αρχιτεκτονικός σχεδιασμός.
  • Εμπορική πολιτική, ποικιλία ανταγωνιστικού μίγματος προϊόντων με την σωστή τοποθέτησή του μέσα στον χώρο πώλησης (merchandising)
  • Tροφοδοσία-εφοδιασμός από τις υπερσύγχρονες κεντρικές αποθήκες με τις απαραίτητες προδιαγραφές υγιεινής.
  • Μηχανογραφική υποστήριξη με διαχείριση εμπορευμάτων – διαχείριση ταμειακών μηχανών και συστήματος scanning – στατιστικά στοιχεία πωλήσεων και παραγωγικότητας
  • Υποστήριξη λειτουργίας. Καταρτισμένα στελέχη της εταιρίας μας επισκέπτονται σε τακτά διαστήματα όλα τα καταστήματα του δικτύου και προσφέρουν λύσεις σε κάθε είδους δυσκολία που τυχόν απασχολεί το συνεργάτη.
  • Διαφήμιση και επικοινωνία. Το τμήμα marketing & Επικοινωνίας της ΑΒ, είναι υπεύθυνο για τον καταρτισμό και υλοποίηση ολοκληρωμένων προγραμμάτων προώθησης πωλήσεων.  Το δίκτυο franchise εντάσσεται πλήρως στην επικοινωνιακή στρατηγική του Ομίλου.
 • Eμπειρία franchisee: Δεν κρίνεται απαραίτητη
 • Αυτοαπασχόληση franchisee: Κρίνεται απαραίτητη
 • Σύμβαση franchise: 7 έτη με δυνατότητα ανανέωσης
 • Aναπτυξιακοί στόχοι: Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Ήπειρος
 • Περισσότερες πληροφορίες:

  AB Food Market – Πρόταση franchise

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ