Αρχική ResourcesΣυνεντεύξεις «Η αγορά παγωτού στην Κύπρο ξεκίνησε με τον Heraclis»

«Η αγορά παγωτού στην Κύπρο ξεκίνησε με τον Heraclis»

σύνταξη Loukia Karrori
0 σχόλια

To brand παγωτού Heraclis έχει γράψει… χιλιόμετρα στην κυπριακή αγορά, μεγαλώνοντας γενιές και γενιές. Ο Κώστας Βρόντης, Διευθύνων Εταίρος του Heraclis, μας μιλά για την ιστορία του concept αλλά και τα στοιχεία που τον καθιστούν μοναδικό!

«O Ηράκλης Δημητρίου καταγόταν από την Πάφο και σε ηλικία 16 χρονών ήρθε στη Λευκωσία. Δούλεψε για κάποιο διάστημα κι έπειτα απέκτησε το δικό του καφενείο στον πιο κεντρικό δρόμο της Λευκωσίας, στην οδό Λύδρας, δίνοντας καφέδες στα γύρω καταστήματα. Αργότερα, νοίκιασε πιο μεγάλο χώρο στην οδό Λύδρας 110, στο σημείο όπου βρίσκεται σήμερα και η παγωταρία μας. Σύντομα, σκέφτηκε να προμηθευτεί παγωτό από κάποιον πλανόδιο, για να προσφέρει ακόμα ένα προϊόν στο καφενείο του», αναφέρει ο κ. Βρόντης.

heraclis franchise istoria pagotou 1939

«Λίγο αργότερα, γύρω στο 1935 με 1940, γινόταν σάλος στην Ευρώπη για τα παγωτά. Πολλοί ειδικοί, άρχισαν να δημοσιεύουν συνταγές σε εφημερίδες και περιοδικά. Ο Ηράκλης βρήκε μια συνταγή σε ένα αθηναϊκό περιοδικό και ζήτησε από έναν ζαχαροπλάστη να του φτιάξει το παγωτό. Του Ηράκλη δεν του άρεσε όμως κι έτσι, άρχισε ο ίδιος να αυξομειώνει τα υλικά μέχρι που δημιούργησε τη σημερινή εκδοχή, συνταγή που χρησιμοποιούμε μέχρι σήμερα», προσθέτει.

Ο Ηράκλης, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έγινε διάσημος, γιατί ήταν ο πρώτος που είχε κατάστημα με ψυγείο παγωτού. Όποιος ήθελε παγωτό μπορούσε να το πάρει από εκείνον και όχι να περιμένει τον πλανόδιο που θα περάσει από το σπίτι του. Με το πέρασμα του χρόνου, τα αυτοκίνητα σχημάτιζαν ουρά 50 και 100 μέτρων από αυτοκίνητα και περαστικούς, έξω από το κατάστημά του. Ο Ηράκλης διατηρούσε μονοπώλιο, με συνεργάτες στην Αμμόχωστο, τη Λεμεσό, στη Λάρνακα, την Πάφο, την Κερύνεια. Έτσι, έγινε γνωστός σε όλη την Κύπρο!

heraclis franchise pagotaria

Ποια στοιχεία του παγωτού σας το κάνουν να ξεχωρίζει;

Ο Ηράκλης έφτιαχνε ένα παγωτό γνήσιο, χωρίς χρωστικές ουσίες, για αυτό και ήταν πολύ αγαπητό στους πελάτες. Έτσι, η κατανάλωση αυξανόταν χρόνο με τον χρόνο. Το 1988, ανέλαβα εγώ την επιχείρηση. Ήμουν μόνο 38 χρόνων και με πολύ πάθος, ήθελα να ανανεώσω την επιχείρηση. Εργάστηκα σκληρά και σύντομα, κατάφερα να δημιουργήσω ένα μοντέρνο εργοστάσιο. Πραγματοποιήθηκε ανακαίνιση στο κατάστημα, έφερα καινούργια ψυγεία από την Ιταλία και έκανα μία μοντέρνα παγωταρία. Αργότερα, η οδός Λύδρας έγινε πεζόδρομος. Σκέφτηκα πως ο ιδιόκτητος χώρος που βρισκόταν πίσω από το κατάστημα θα μπορούσε να γίνει κήπος, με μεγαλύτερο καθιστικό. ‘Έτσι, η δουλειά μας αυξήθηκε ραγδαία, καθώς μπορούσαμε να φιλοξενούμε στο κατάστημα την ίδια ώρα μέχρι και 500-800 άτομα.

Πέρασαν τα χρόνια και σιγά σιγά μπήκαν οι γιοι μου στην επιχείρηση. Πολύ σύντομα, πιστοποιηθήκαμε με το ISO 2200 και σταδιακά, αρχίσαμε να προσθέτουμε νέες γεύσεις παγωτού φτάνοντας σήμερα, τις 35, δεδομένου ότι ο σύγχρονος καταναλωτής είναι πιο απαιτητικός. Προσπαθούμε να ικανοποιούμε όλες τις γευστικές ανάγκες και θεωρούμε πως το έχουμε πετύχει!

pagota iraklis franchise6

Ποια είναι η αγαπημένη γεύση του κοινού;

Επειδή τα παγωτά Heraclis συνεχίζονται από γενιά σε γενιά, τα πιο δημοφιλή είναι αυτά που πρωτοέφτιαξε ο Ηράκλης. Δηλαδή, βανίλια, σοκολάτα, φιστίκι, φράουλα, λεμόνι. Τότε, συνηθίζαμε να λέμε βάλε ένα παγωτό mix και βάζαμε και τις 5 γεύσεις. Ακόμα συνεχίζεται αυτό, παρά το γεγονός ότι πέρασαν 80 χρόνια!

pagota heraclis franchise estiasi

Ποια τα σχόλια που ακούτε από σημερινούς αλλά και παλαιότερους πελάτες;

Ο κόσμος λέει ότι το παγωτό μας είναι το καλύτερο! Καθημερινά, ακούμε σχόλια όπως  «δεν μπορούμε να φάμε άλλο παγωτό, γιατί το δικό σας είναι μοναδικό». Εμείς, δεν χρησιμοποιούμε ούτε γάλα σκόνη, ούτε βούτυρα, ούτε χημικά υλικά, με αποτέλεσμα το παγωτό μας να υπερτερεί στη γεύση.

Τώρα φτιάνουμε μεγάλη ποικιλία από παγωτά γάλακτος τα οποία παρασκευάζονται από φρέσκο γάλα. Επιπλέον, προσφέρουμε φρουτογιαούρτι, παγωτό με stevia αλλά και σορμπέ από φρέσκα φρούτα, χωρίς λιπαρά,. Ξέρετε, εμείς στην Κύπρο έχουμε και υψηλές θερμοκρασίες. Έτσι, ο κόσμος επιζητά τα παγωτά φρούτου, καθώς είναι πολύ δροσιστικά. Μιλάμε για ένα παγωτό που στα 100 γραμμάρια έχει περίπου 40 θερμίδες.

Ενημερώσου για την πρόταση franchise του Heraclis, εδώ.

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ