Αρχική ResourcesΣυνεντεύξεις «H φιλοσοφία του Ναργιλέ είναι να γίνεσαι μέλος μιας ομάδας»

«H φιλοσοφία του Ναργιλέ είναι να γίνεσαι μέλος μιας ομάδας»

σύνταξη panos vogiatzis
0 σχόλια
 

Τα τελευταία χρόνια ο Ναργιλές αφορά μια αγορά που ολοένα μεγαλώνει και εξελίσσεται. Αν και ξεκίνησε από την Ανατολή, οι χώρες της Δύσης είναι εκείνες που δείχνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Ο Ναργιλές κρύβει πίσω μια ολόκληρη φιλοσοφία και ιδεολογία. Βασική «αρχή» του Ναργιλέ είναι να μοιράζεσαι και να έρχεσαι κοντά με άλλους ανθρώπους που έχουν την ίδια απόλαυση με σένα. Αυτόματα γίνεσαι μέλος μιας ομάδας, μιας κοινότητας.Υπέρμαχος αυτής της φιλοσοφίας είναι Χρήστος Κατικαρίδης, ιδρυτής και εμπνευστής του Hookah-Joy.

hookah joy 3

Ο κ. Κατικαρίδης για χρόνια διέθετε επιχειρήσεις λιανικής και χονδρικής στη Ρωσία και στην Ελλάδα. Καθώς και ίδιος πέρασε αρκετά χρόνια της ζωής στη Ρωσία, παρατήρησε ότι ο Ναργιλές αρχίζει να αποκτά ζήτηση και φανατικό κοινό. Ύστερα από δική του έρευνα κατέληξε ότι και το ελληνικό κοινό ενδιαφέρεται για τον Ναργιλέ και τα προϊόντα του. Έχοντας στο επίκεντρο το συμφέρον του καταναλωτή, δημιούργησε το Hookah-Joy ώστε να προμηθεύει το ελληνικό κοινό με τα πιο ποιοτικά και value for money προϊόντα Ναργιλέ στην Ελλάδα.

Ο Χρήστος Κατικαρίδης μίλησε το FRANCHISE SUCCESS και αποκάλυψε όλα τα μυστικά της επιτυχίας του Hookah-Joy.

IMG 9200

Κάνοντας μια έρευνα στο διαδίκτυο για το Hookah-Joy, παρατηρείς ότι το κοινό αναφέρεται στο brand χρησιμοποιώντας εκφράσεις όπως «ο παράδεισος του Ναργιλέ» ή «όταν μιλάμε για Ναργιλέ τότε μιλάμε για Hookah Joy» κ.α. Τι είναι αυτό που προσφέρει το Hookah Joy που το κάνει τόσο αγαπητό στο κοινό;

Έχουμε πάθος με τον Ναργιλέ και αυτό ακριβώς μοιραζόμαστε με το κοινό μας. Αποστολή μας είναι να προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις στον Έλληνα καταναλωτή. Διαθέτουμε πλούσιο κατάλογο προϊόντων σε ναργιλέδες, καπνούς, κάρβουνα, αξεσουάρ, ανταλλακτικά κ.α., χρησιμοποιώντας τις πιο υγιεινές πρώτες ύλες. Έχουμε συνάψει αποκλειστικές συμφωνίες με μεγάλες εταιρείες αξεσουάρ ναργιλέ και καπνού και έτσι προσφέρει μόνο προϊόντα υψηλής ποιότητας σε ανταγωνιστικές τιμές. Μέσω της άριστης εξυπηρέτησης και της εξειδίκευσης έχουμε δημιουργήσει μια κοινότητα που μοιράζεται την κουλτούρα του Ναργιλέ.

Ποια είναι στα στοιχεία διαφοροποίησης σε σχέση με τον ανταγωνισμό;

Πλέον έχουμε μια πολύ μεγαλύτερη γκάμα από τους ανταγωνιστές μας. Ξοδεύουμε πολύ χρόνο να είμαστε ενημερωμένοι και δοκιμάζουμε, εμείς οι ίδιοι, τα προϊόντα πριν τα πουλήσουμε. Εστιάζουμε να φέρνουμε ό,τι πιο καινούργιο υπάρχει και ό,τι πιο συμβατό προς τον καταναλωτή. Να είμαι προσιτό, να είναι εντάξει στην λειτουργία του, ίσως να έχει και κάποια εγγύηση. Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να φέρουμε και ανταλλακτικά. Έχουμε καλή σχέση με τους πελάτες μας και λιανικής και χονδρικής. Αντιμετωπίζουμε τους πελάτες με την ίδια ευγένεια και προσοχή.

Ποια είναι η εικόνα της αγοράς σήμερα και τι προοπτικές ανάπτυξης υπάρχουν;

Η αγορά Ναργιλέ βρίσκεται σε εξέλιξη και συνεχώς αναπτύσσεται. Το 2019, το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς καπνού και ναργιλέ ήταν 19 εκατομμύρια ευρώ και αναμένεται να φθάσει τα 37 εκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος του 2026. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον φαίνεται να έχει η Δύση για τον Ναργιλέ με την Γερμανία και την Ρωσία να βρίσκονται στις χώρες με τα ψηλότερα ποσοστά ζήτησης.

95758194 231482628299776 8162577125480595456 o

Κατά την άποψη σας, γιατί ο Ναργιλές κερδίζει συνεχώς νέους οπαδούς;

Ο ναργιλές είναι απόλαυση εδώ και αιώνες, αλλά στον σημερινό μοντέρνο κόσμο, όλο και περισσότεροι καταναλωτές στρέφονται σε αυτό, στο τέλος μιας κουραστικής μέρας. Για τον σύγχρονο καταναλωτή, ο ναργιλές είναι πιο συναρπαστικός από τα κανονικά τσιγάρα. Το κάπνισμα ναργιλέ είναι τρόπος ζωής και προσφέρει μια μοναδική εμπειρία. Ο ναργιλές σε βάζει στην διαδικασία να γίνεις μέλος μιας ομάδας. Γίνεται μέρος μιας κοινότητας που έχει την ίδια απόλαυση και συγχρόνως γνωρίζεις νέους ανθρώπους, συζητάς και κοινωνικοποιείσαι.

Γιατί επιλέξατε να αναπτυχθείτε μέσω franchising; Ποια ήταν τα κίνητρα που σας ώθησαν σε αυτή την απόφαση;

Εγώ επιχείρησα να κάνω ένα κατάστημα μόνος, αλλά κατάλαβα για να αναπτυχθώ πρέπει να το κάνω σωστά. Έτσι απευθύνθηκα στους καλύτερους του είδους.

Γιατί να επιλέξει ένας υποψήφιος franchisee το Hookah Joy;

Θέλουμε να μοιραστούμε το πάθος και τα μυστικά αυτής της αγοράς δημιουργώντας μια δεμένη ομάδα συνεργατών franchise. Το Hookah Joy είναι μια ευκαιρία για κάποιον που θέλει να δημιουργήσει τη δική του επιχείρηση. Αν έχεις μεράκι για αυτό που κάνει και είναι διαθέσιμος να γνωρίσει την κουλτούρα μας τότε θα φτάσει στην επιτυχία, έχοντας δίπλα μια ομάδα που τον στηρίζει και του διαθέτει όλα τα απαραίτητα εργαλεία.

Μάθε όλες τις πληροφορίες για το Hookah Joy εδώ

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ