Μέσα σε δύο μόλις χρόνια η Overoll Croissanterie έχει επιτύχει να εξελιχθεί σε ένα από τα πιο δυναμικά franchise έχοντας ως στέρεα βάση τη μοναδική ποιότητα του κρουασάν σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό επιχειρηματικό μοντέλο. Το Μαρούσι είναι η πιο πρόσφατη περιοχή στην πρωτεύουσα που υποδέχτηκε νέο κατάστημα.
Ένας από τους πλέον κεντρικούς δρόμους του Αμαρουσίου, η Αγίου Κωνσταντίνου (45), έχει τώρα το δικό της hot spot για κρουασάν και όχι μόνο. Η Overoll Croissanterie εγκαινίασε τον Οκτώβριο το νέο κατάστημα franchise δίνοντας χρώμα, γεύσεις και αρώματα δύο ανάσες από την Κηφισίας. Λίγες ημέρες αργότερα είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με την Ιωάννα Παγουνά η οποία μαζί με τον σύζυγο της Γιώργο Ταμπάη πραγματοποιούν το από κοινού επιχειρηματικό τους εγχείρημα.
Νέο κατάστημα Overoll στο Μαρούσι. Πώς ήταν οι πρώτες μέρες λειτουργίας και ποια τα συναισθήματά σας για το καινούργιο αυτό εγχείρημά σας;
Οι πρώτες μέρες λειτουργίες για κάθε νέο επιχειρηματία θεωρώ ότι είναι αρκετά δύσκολες, περιβάλλεσαι από μεγάλο άγχος και αγωνία για να δεις ότι όλος σου ο κόπος αρχίζει να αποδίδει καρπούς. Επιπλέον, ας μην ξεχνάμε ότι ένα νέο κατάστημα έχει τεράστιες απαιτήσεις για να λειτουργήσει σωστά. Βέβαια όλα αυτά ξεπερνιούνται όταν υπάρχει βοήθεια από την εταιρεία, συντονισμός και κυρίως όταν με το άνοιγμα υπάρχει διαφήμιση.
Με τι δραστηριοποιούσασταν πριν γίνετε franchisee;
Ήμουν brand marketing manager σε FMCG, όποτε δεν είχα κάποια σχέση άμεσα με την εστίαση αλλά γνωρίζω αρκετά καλά τον επιχειρηματικό κλάδο.
Ποιες άλλες επιχειρηματικές επιλογές εξετάσατε πριν επιλέξετε το franchising;
Οι άλλες επιχειρηματικές επιλογές που εξετάσαμε πριν καταλήξουμε στο franchising ήταν το real estate και κάποιες ευκαιρίες επένδυσης στο εξωτερικό.
Πώς επηρεάζει η προηγούμενη εμπειρία σας την προσέγγισή σας στο franchise;
Η επιχειρηματικότητα είναι μια ουσιαστική διέξοδος για άτομα για τα οποία η ανεξαρτησία και η δημιουργικότητα αποτελούν υψηλές εργασιακές αξίες. Επιπλέον προσφέρει, σε κάποιες περιπτώσεις, καλύτερες προοπτικές ασφάλειας από μια θέση μισθωτού σε μια ανασφαλή αγορά εργασίας. Όλα αυτά φυσικά αν η επιχείρηση είναι κερδοφόρα και υγιής! Τέλος, δίνει μεγαλύτερες δυνατότητες πρωτοβουλίας και ευελιξίας.
Ποια είναι τα βασικά στοιχεία υποστήριξης που παρέχει η κεντρική εταιρεία του franchise;
Τα βασικά στοιχεία υποστήριξης που μας παρέχει η κεντρική εταιρεία είναι: τεχνογνωσία, εκπαίδευση, ενημέρωση, πλήρη καθοδήγηση, συνεχή υποστήριξη, οικονομική διευκόλυνση, στελέχωση με έμπειρο προσωπικό άλλων καταστημάτων της Overoll.
Η επικοινωνία, η κατανόηση και η στήριξη της εταιρείας αποτελούν σημαντικά βήματα για να προχωρήσεις σε μια συνεργασία με την Overoll Croissanterie, αναφέρει η franchisee Ιωάννα Παγουνά.
Ποιες στρατηγικές μάρκετινγκ αποδεικνύονται πιο αποτελεσματικές για εσάς;
Προσωπικά θεωρώ ότι το world of mouth είναι η πιο επιτυχημένη στρατηγική μάρκετινγκ, αν καταφέρεις να έχεις ευχαριστημένους και πιστούς καταναλωτές γρήγορα συνδέονται και «διαφημίζουν το brand σου»! Μια ακόμα σημαντική στρατηγική μάρκετινγκ στην εποχή μας είναι εκείνη των κοινωνικών μέσων. Πλέον τα social media αποτελούν σημαντικό εργαλείο για τις μικρές επιχειρήσεις ώστε να προσεγγίζουν το κοινό τους και να το φέρνουν πιο κοντά στα προϊόντα τους.
Έχετε σκεφτεί την επέκταση σε νέα καταστήματα; Αν ναι, πώς το σχεδιάζετε;
Η αλήθεια είναι πως όχι ακόμα, είναι πολύ νωρίς για τέτοιες σκέψεις. Είμαστε σχεδόν 20 μέρες σε λειτουργία. Δεν το αποκλείω για το μέλλον!
Για ποιο κυρίως λόγο θα συστήνατε την Overoll Croissanterie σε ένα υποψήφιο franchisee;
Οι λόγοι για τους οποίους θα σύστηνα το Overoll σ έναν υποψήφιο franchisee, πέρα από το εξαιρετικό προϊόν που είναι πόλος έλξης, είναι η υποστήριξη και η τεχνογνωσία που μας παρέχει η εταιρεία. Η επικοινωνία, η κατανόηση και η στήριξη της εταιρείας αποτελούν σημαντικά βήματα για να προχωρήσει κάποιος σε μια τέτοια συνεργασία.
-
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
- Επωνυμία εταιρίας: Overoll Croissanterie
- Έδρα: Αθήνα
- Tηλ: 210 6756200
- E-mail:
- Διευθύνων Σύμβουλος: Αλκιβιάδης Ζέρβας, Ιωάννης Κίκιρας, Σπύρος Παππάς
- Υπεύθυνος Ανάπτυξης: THE FRANCHISE CO.
-
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
- Μέσο μέγεθος καταστήματος: 60 τ.μ.
- Μέσο Ύψος Επένδυσης: από 120.000 €
- Entry fee: από 25.000 €
- Royalties: 4%
- Διαφημιστική Συμμετοχή: 1,5%
-
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
- Αριθμός Εταιρικών Καταστημάτων: 2
- Αριθμός Καταστημάτων Franchise: 5
- Συνολικός Αριθμός Καταστημάτων: 7
- Έναρξη Δρ/τητας/Έναρξη Franchising: 2020/2023
- Προέλευση: Ελλάδα
- Eμπειρία franchisee: Δεν κρίνεται απαραίτητη
- Αυτοαπασχόληση franchisee: Δεν κρίνεται απαραίτητη
- Aναπτυξιακοί στόχοι: Ελλάδα, Κύπρος, Ηνωμένο Βασίλειο
- Διεθνείς Aναπτυξιακοί στόχοι: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κύπρος, Λονδίνο
-
Περισσότερες πληροφορίες:
Περισσότερες πληροφορίες για την πρόταση franchise Overoll Croissanterie, θα βρείτε εδώ.