Αρχική ResourcesΣυνεντεύξεις DAVINCI ARTISAN GELATO: Μια 100% επιτυχημένη συνεργασία

DAVINCI ARTISAN GELATO: Μια 100% επιτυχημένη συνεργασία

σύνταξη magazine
0 σχόλια

Επιλέξαμε το DAVINCI ARTISAN GELATO για το beach mall μας, μετά από μεγάλη έρευνα και γευστική δοκιμή, λόγω της πολύ καλής ποιότητας που διαθέτει. Σε ένα επιτυχημένο beach mall, όπως το Varkiza Resort, είναι απαραίτητη προϋπόθεση η ύπαρξη μιας γνωστής και καλής «τζελατερίας» με υψηλά στάνταρντ και καλή ποιότητα.

Με μακρόχρονη οικογενειακή εμπειρία από τον χώρο της εστίασης, ο κ. Αλέξης Βλαβιανός, franchisee του καταστήματος DAVINCI ARTISAN GELATO στο Varkiza Resort Yabanaki beach, διέκρινε από την πρώτη στιγμή τις ευκαιρίες ανάπτυξης που μπορεί να προσφέρει η συνεργασία με τη “gelateria”. «Ήμουν αρκετά εξοικειωμένος με το πώς δουλεύει μια επιχείρηση και λόγω αυτού είχα καλή κρίση της αγοράς και των πελατών, αλλά και το κατά πόσο ένα νέο concept θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά και να έχει μια καλή πορεία» μας εξηγεί.

DAVINCI.VARKIZA

Πώς αποφασίσατε λοιπόν να ασχοληθείτε επαγγελματικά με τον κλάδο της εστίασης;

Από πολύ μικρή ηλικία ήξερα πως έχω γεννηθεί για να ασχοληθώ με τον κλάδο της εστίασης. Πάντα μου άρεσε η επικοινωνία με τον κόσμο, η οργάνωση και σαφώς το καλό φαγητό. Σαν έφηβος ξεκίνησα να δουλεύω σεζόν σε νησιά σε διάφορα πόστα και έτσι είχα το προνόμιο να έχω περάσει από όλες τις θέσεις που υπάρχουν σε ένα χώρο εστίασης, γεγονός που με βοήθησε πολύ στη μετέπειτα πορεία μου.

Σε ένα επιτυχημένο brand όπως το Varkiza Resort είναι απαραίτητη η ύπαρξη μιας γνωστής και καλής «τζελατερίας» με υψηλά στάνταρντ και ποιότητα

Και πώς προέκυψε η συνεργασία με την DAVINCI ARTISAN GELATO;

Όταν διαχειρίζεσαι έναν Όμιλο Επιχειρήσεων (Vlavianos Group) που στο δυναμικό της περιλαμβάνεται το Varkiza Resort Yabanaki Βeach, οι επιλογές που πρέπει να γίνουν, έτσι ώστε να συνεχιστεί το success story που έχουμε ξεκινήσει, οφείλουν να είναι πολύ προσεχτικές. Για αυτό, καθοδηγούμενοι από την επιθυμία να επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας και σε άλλους τομείς, σκεφτήκαμε πολύ πριν προχωρήσουμε σε συνεργασία με ένα δίκτυο franchise και αναλύσαμε διεξοδικά τα οφέλη και τις επιπτώσεις.
Η πρώτη γνωριμία με τη DAVINCI ARTISAN GELATO έγινε στην έκθεση ΚΕΜ Franchise, όπου είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την εταιρεία και τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από αυτή. Μετά από μεγάλη έρευνα και γευστική δοκιμή επιλέξαμε το DAVINCI ARTISAN GELATO ως την καλύτερη δυνατή επιλογή για το beach mall μας, λόγω της πολύ καλής ποιότητας που διαθέτει.
Το gelato που προσφέρει είναι ιδιαίτερα γευστικό και μοναδικό, πλήρως διαφοροποιημένο, με μεγάλη ποικιλία και ζήτηση από όλες τις ηλικίες. Θεωρήσαμε πως ήταν η καλύτερη επιλογή, καθώς ταιριάζει απόλυτα στη φιλοσοφία του ομίλου και ο κόσμος δείχνει την προτίμησή του από την πρώτη κιόλας στιγμή της συνεργασίας μας.

Πώς εξελίχθηκε η συνεργασία και ποια η υποστήριξη που λάβατε από την εταιρεία;

Καταρχάς εξαιρετικά θετικός παράγοντας ήταν η πολύ καλή επαφή με τους ιδιοκτήτες της εταιρείας, που εξ’ αρχής είχαν πολύ καλή διάθεση ως προς τη συνεργασία μας. Η προσέγγισή τους ήταν ιδιαίτερα επαγγελματική αλλά και ανθρώπινη ταυτόχρονα, κερδίζοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων από όλη την ομάδα του Ομίλου μας.
Από την αρχή μας παρείχαν την απαραίτητη εκπαίδευση και υποστήριξη, η οποία συνεχίζεται ακόμα και σήμερα, αν χρειαστεί.
Λόγω της διαφορετικότητας του προϊόντος, το προσωπικό έπρεπε να εκπαιδευτεί πλήρως όσον αφορά τα μηχανήματα λειτουργίας, το know-how και το γενικότερο εξοπλισμό που χρειάζεται ώστε να λειτουργήσει σωστά. Όλα τα παραπάνω οδήγησαν στη δημιουργία σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης, γεγονός που συμβάλλει σε μια επιτυχημένη και αποδοτική συνεργασία με οφέλη και για τις δύο πλευρές.

davinci vitrina

Επιλέξατε να ανοίξετε ένα κατάστημα DAVINCI ARTISAN GELATO σε ένα καλοκαιρινό συγκρότημα-πολυχώρο. Ποιοι λόγοι σας ώθησαν να κάνετε αυτήν την επιλογή & ποια τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα;

Σε ένα επιτυχημένο beach mall όπως το Varkiza Resort είναι απαραίτητη προϋπόθεση η ύπαρξη μιας γνωστής και καλής «τζελατερίας» με υψηλά στάνταρντ και καλή ποιότητα.
Επιπλέον ο κόσμος γνώριζε ήδη το DAVINCI ARTISAN GELATO και η επιτυχία του, παρά τα λίγα χρόνια λειτουργίας του, είναι πρωτοφανής. Δεδομένης της μακρόχρονης παρουσίας μας στον χώρο, θέλαμε να συνεχίσουμε την παράδοση των επιτυχημένων συνεργασιών, αλλά και να ικανοποιήσουμε κατά κάποιο τρόπο το κοινό που μας εμπιστεύεται και μας ακολουθεί πιστά όλα αυτά τα χρόνια.

Σαν Όμιλος κάνουμε σχέδια να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με την DAVINCI ARTISAN GELATO και στο εξωτερικό

Μετά από 1 χρόνο λειτουργίας πώς αποτιμάτε τη συνεργασία σας;

100% επιτυχημένη σε επίπεδο μάρκετινγκ και πωλήσεων και δε σας κρύβω ότι σαν Όμιλος κάνουμε σχέδια να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με την DAVINCI ARTISAN GELATO και στο εξωτερικό.
Όπως αναφέρθηκα και παραπάνω, το DAVINCI ARTISAN GELATO έχει καταφέρει να αποκτήσει πιστό και επαναλαμβανόμενο κοινό σε κάθε ηλικιακό group, ανεξαρτήτως χώρας. Ντόπιοι και ξένοι το ζητούν μετά μανίας και φαίνονται να το απολαμβάνουν ιδιαίτερα. Αυτός είναι ο πρώτος και κύριος λόγος που μας έκανε να σκεφτούμε την ανάπτυξη εκτός συνόρων.

davinci 7

 

 

Σαν Όμιλος κάνουμε σχέδια να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με την DAVINCI ARTISAN GELATO και στο εξωτερικό

 

 

 

 

 

Θα προτείνατε σε έναν υποψήφιο franchisee να επενδύσει στο DAVINCI ARTISAN GELATO; Τι θα τον συμβουλεύατε;

Θα σύστηνα αδιαμφισβήτητα σε έναν επενδυτή να συνεργαστεί με το DAVINCI ARTISAN GELATO από θέμα ποιότητας και συνεργασίας, αρκεί σαφώς και το σημείο του μαγαζιού να ευνοεί!
Επίσης πρόκειται για ένα προϊόν χωρίς εποχικότητα, καθώς τα συστατικά του ευνοούν την κατανάλωση και τους χειμερινούς μήνες. Η ευρεία προϊοντική του γκάμα αυξάνει το περιθώριο κέρδους κάθε επενδυτή και τα πολλαπλά κοινά στα οποία απευθύνεται ανεβάζουν την κερδοφορία στα ύψη όλους τους μήνες του χρόνου.
Η σωστή εκπαίδευση, η υποστήριξη και η καθοδήγηση από τους έμπειρους συνεργάτες είναι δεδομένη, άρα δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και περαιτέρω σκέψης.

Ποιοι είναι οι μελλοντικοί σας στόχοι;

Ευχόμαστε να συνεχίσουμε να έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία με την DAVINCI ARTISAN GELATO και όπως είπα και παραπάνω να επεκταθούμε μαζί όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό!

davinci.xonaki

 • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 • Tηλ: 2106756200
 • Fax: 2106752864
 • Διευθύνων Σύμβουλος/Γενικός Διευθυντής: Βασίλης Καπάταης
 • Υπεύθυνος Ανάπτυξης: THE FRANCHISE CO.
 • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

 • Μέσο μέγεθος καταστήματος: 50-150 τ.μ.
 • Μέσο Ύψος Επένδυσης: €72.000
 • Entry fee: €12.000
 • ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 • Αριθμός Εταιρικών Καταστημάτων: 6
 • Αριθμός Καταστημάτων Franchise: 2
 • Συνολικός Αριθμός Καταστημάτων: 8
 • Έναρξη Δρ/τητας/Έναρξη Franchising: 2012/ 2016
 • Πακέτο Franchise:

  Επιλογή καταλληλότερου σημείου, Αποκλειστικότητα περιοχής, Παράδοση με το κλειδί στο χέρι, Ολοκληρωμένη εκπαίδευση, Εγχειρίδια λειτουργίας, Αποτελεσματικό Marketing, Χρηματοοικονομικό Planning κ.λπ.

 • Eμπειρία franchisee: Δεν κρίνεται απαραίτητη
 • Αυτοαπασχόληση franchisee: Δεν κρίνεται απαραίτητη
 • Aναπτυξιακοί στόχοι: Τουριστικοί προορισμοί

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ