Αρχική ResourcesΣυνεντεύξεις Coffee Island: “Η ένταξη σε μια διεθνή αγορά απαιτεί μια πολυεπίπεδη προσέγγιση!”

Coffee Island: “Η ένταξη σε μια διεθνή αγορά απαιτεί μια πολυεπίπεδη προσέγγιση!”

σύνταξη sotirisroot
0 σχόλια

Το δίκτυο franchise Coffee Island  διακρίθηκε στα THE FRANCHISE SUCCESS AWARDS 2022, κατακτώντας το βραβείο GOLD WINNER INTERNATIONAL ADAPTIVE STRATEGY,  καθώς πέτυχε ταχεία κι αποτελεσματική διείσδυση σε διεθνείς αγορές.

H ομάδα του FRANCHISE SUCCESS συνομίλησε με τον κ. Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Coffee Island για την βράβευση της εταιρείας, την στρατηγική διείσδυσης σε διεθνείς αγορές αλλά και τις αλλαγές στο οικονομικό περιβάλλον.

Coffee Island The Franchise Success Awards

Το δίκτυο franchise Coffee Island πέτυχε ταχεία κι αποτελεσματική διείσδυση σε διεθνείς αγορές στηρίζοντας ουσιαστικά όλους τους συνεργάτες του δικτύου. Ποια ήταν η στρατηγική που ακολουθήσατε για να φτάσετε σε αυτό το αποτέλεσμα;

Κλειδί στην προσπάθεια διείσδυσης είναι η ενσυναίσθηση της εκάστοτε αγοράς, η πιο απλά το να δούμε την κάθε νέα αγορά μέσα από τα μάτια του τοπικού καταναλωτή ώστε να παραδώσουμε αξία τόσο στον ίδιο όσο και στον τοπικό επιχειρηματία μέσα από ένα κατάλληλά προσαρμοσμένο μοντέλο που εδράζει στο ίδιο αξιακό σύστημα. Και αυτό με την δυνατότητα πάντα ουσιαστικής υποστήριξης από την εταιρεία μας με μια δομή που θα μπορεί όχι μόνο να βοηθήσει τα πρώτα καταστήματα αλλά πολύ περισσότερο να δημιουργήσει την βάση για ανάπτυξη δικτύου. Επιπλέον, επιλέγουμε προσεκτικά τους συνεργάτες μας ώστε να μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα και να υπηρετούμε με το ίδιο πάθος αυτό που έχουμε σχεδιάσει, με σκοπό να εξασφαλιστεί κατά το δυνατόν μια επιτυχημένη, μακροχρόνια και win-win συνεργασία για τις δύο πλευρές.

Ποια είναι τα στοιχεία που εξετάζετε όταν διερευνάτε τη διείσδυση σε μια νέα αγορά;

Η δυναμική της αγοράς, ο ανταγωνισμός – διεθνής και τοπικός, το προφίλ του καταναλωτή και η αγοραστική του δύναμη, οι τοπικές καταναλωτικές συνήθειες, η εποχικότητα και οι τοπικές ιδιαιτερότητες της εκάστοτε αγοράς αποτελούν μερικές από τις παραμέτρους που μελετώνται σε βάθος ήδη από την πρώτες συζητήσεις μας με υποψήφιους συνεργάτες για την ένταξη του brand μας σε μια νέα αγορά.

Coffee Island The Franchise Success Awards

Πώς επηρέασαν το σύστημα franchise Coffee Island οι αλλαγές στα καταναλωτικά πρότυπα, το νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον και οι προκλήσεις της εποχής;

Η εποχή με τις αλλαγές που επιφέρει, επιβάλει την ανάγκη για ενίσχυση της ψηφιακής εμπειρίας του καταναλωτή και την διασφάλιση της συνέχειας στην καθημερινή του επαφή με το brand από όπου και να βρίσκεται. Αυτό είναι αποτέλεσμα αφενός μεν της τεχνολογικής ανάπτυξης σε όλους τους τομείς και αφετέρου δε της υγειονομικής κρίσης που διανύουμε για 3η συνεχόμενη χρονιά. Πέραν των αναγκών για τήρηση μέτρων υγιεινής λόγω Covid-19, καλούμαστε να καλύψουμε μια γκάμα διατροφικών συνηθειών που γίνονται ολοένα και πιο συχνές, με διαφορετική ταχύτητα σε κάθε αγορά ωστόσο, όπως για παράδειγμα vegan, vegetarian, low calories, που επηρεάζει άμεσα και διαρκώς την προσφερόμενη προϊοντική γκάμα του εταιρικού μας μοντέλου. Επιπλέον, ως κοινωνικοί εταίροι σε τόσες διαφορετικές αγορές επιδιώκουμε σε κάθε ενέργειά μας το θετικό αντίκρισμά της   . Η απαιτούμενη διαρκής έρευνα και μελέτη για την υλοποίηση καθώς και την εφαρμογή όλων των παραπάνω επηρεάζει την λειτουργία και τις δομές της εταιρίας μας και την αλληλεπίδραση με τους συνεργάτες μας.

Τι διαφορετικές υποδομές απαιτούνται σε ένα δίκτυο όταν θέλει να αναπτυχθεί επιτυχημένα σε μια διεθνή αγορά;

Η ένταξη ενός brand σε μια διεθνή αγορά απαιτεί μια πολυεπίπεδη προσέγγιση. Εκτός από την μελέτη της αγοράς και την πλήρη κατανόηση των τοπικών συνηθειών ουσιαστικά η νέα δομή εξελίσσεται παράλληλα με την ανάπτυξη του δικτύου με αφετηρία μια ταυτόσημη αλλά μικρότερη στο ξεκίνημα δομή που διασφαλίζει μια στέρεα υποστήριξη δικτύου. Από το βήμα αυτό και έπειτα  η δομή ακολουθεί τις νόρμες της συγκεκριμένης αγοράς όπου δημιουργεί ή εξελίσσει τις υποδομές που απαιτούνται ανάλογα με τις ανάγκες.

Μάθε περισσότερα για αυτό το franchise

COFFEE ISLAND

Πηγή

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ