Αρχική ResourcesΣυνεντεύξεις COFFEE BERRY: Επενδύοντας στην καινοτομία και τη διαφοροποίηση

COFFEE BERRY: Επενδύοντας στην καινοτομία και τη διαφοροποίηση

σύνταξη Loukia Karrori
0 σχόλια

Συνέντευξη με τον κ. Χάρη Γρυπάρη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Coffee Berry

«Το να δραστηριοποιείσαι σε μια αγορά που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή είναι κάτι πολύ σημαντικό αλλά από μόνο του δεν είναι αρκετό. Ίσα ίσα που είναι καίριας σημασίας όχι μόνο να είσαι πάρα πολύ καλός και συνεπής σε αυτό που πρεσβεύεις αλλά παράλληλα να διαφοροποιείσαι αισθητά, να επενδύεις στην καινοτομία και να ξεχωρίζεις από τον ανταγωνισμό»!

Το Coffee Berry, το απόλυτο street cafe concept συγκεντρώνει σταθερά τους απανταχού λάτρεις του αυθεντικού speciality coffee. Εκπροσωπεί το μέλλον της λιανικής πώλησης καφέ καθώς και όλων των ειδών που συμπληρώνουν αυτήν την τόσο δημοφιλή απόλαυση. Άλλωστε πώς θα μπορούσε να συμβεί το αντίθετο αφού «κρύβει» μέσα του την τεχνογνωσία και την εμπειρία 13 χρόνων κορυφαίας εταιρείας στον χώρο του καφέ!
coffee berry gryparisΗ έμπειρη ομάδα, έχοντας και εξαγωγική δραστηριότητα, χρησιμοποίησε τις εξειδικευμένες γνώσεις της και σχεδίασε ένα μοναδικό Coffee to Go Concept, αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο το τρίτο κύμα καφέ που ήρθε και στη χώρα μας και «γοητεύει κάθε καταναλωτή. ο κ. Χάρης Γρυπάρης μοιράζεται μαζί μας την Coffee Berry… εμπειρία και μας «αποκαλύπτει» τα μυστικά μιας δυναμικής ανάπτυξης στην αγορά των καφέ!

FS: Τι είναι αυτό τελικά που κάνει το Coffee Berry ξεχωριστό στην αγορά του;

Καταρχήν το ίδιο, το βασικό προϊόν του! Σε οποιοδήποτε κατάστημα της αλυσίδας οι πελάτες επιλέγουν & απολαμβάνουν ανώτερης ποιότητας καφέ, ανάμεσα από τις καλύτερες ποικιλίες του κόσμου. Οι πιστοποιημένοι barista μας δίνουν άλλη διάσταση στο interactive coffee culture και μυούν το κοινό στην πραγματική third wave coffee εμπειρία. Η παραγωγή του καφέ στα Coffee Berry ακολουθεί τους παραδοσιακούς τρόπους αλλά και ό,τι πιο σύγχρονο μέσo έχει να επιδείξει η βιομηχανία σήμερα. Παράλληλα όμως, έχουμε εντάξει ένα πλήρες και διαφορετικό product mix στα καταστήματά μας. Έχουμε πολύ μεγάλη ποικιλία ξηρών καρπών και αποξηραμένων φρούτων, βιολογικά προϊόντα, προϊόντα Sugar Free και Hyper Foods, σοκολάτες, επιλεγμένες ποικιλίες τσαγιού, υγιεινά snacks, πράγματα δηλαδή που δεν βρίσκεις συγκεντρωμένα σε ένα μέρος. επίσης, επενδύουμε διαρκώς σε νέα προϊόντα, αφουγκραζόμενοι πάντα τις τάσεις που κυριαρχούν στην παγκόσμια αγορά, αναπτύσσοντας και προσφέροντας την καλύτερη ελληνική εκδοχή τους.

FS: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο καφές περνάει στην digital εποχή μέσω του Coffee Berry app! Πείτε μας δυο λόγια για αυτή την εφαρμογή.

Το Coffee Berry ως ο πρεσβευτής του κινήματος του καφέ της σύγχρονης εποχής, δημιούργησε μια καινοτόμα εφαρμογή -συμβατή με τηλέφωνα & ταμπλέτες iOS & Android- για την ευκολότερη εξυπηρέτηση και μύηση των πελατών του στo 3rd Wave Coffee. Αυτό είναι άλλη μια ενέργεια στα πλαίσια της ευρύτερης στρατηγικής μας για σταθερή και διαρκή επένδυση στην καινοτομία και στην τεχνολογία. Μέσα από την εφαρμογή ο πελάτης μας επιλέγει τον καφέ της αρεσκείας του, από το ποιο Blend ή ποιο μονοποικιλιακό ακόμα και με ποια μέθοδο απόσταξης (Syphon, Chemex, Tower & Cold Brew). είμαστε η πρώτη ελληνική εταιρεία καφεστίασης που επενδύει σε τέτοιου είδους τεχνολογικές πρακτικές και εκπαιδεύει το κοινό στη νέα κουλτούρα που επιτάσσει και επιβάλλει η αγορά.

coffeeberry.shop.960

Η 13χρονη εμπειρία μας στον χώρο της καφεστίασης μας δίνει την δυνατότητα να προσφέρουμε μια επιχειρηματική πρόταση που στηρίζεται στην απόλυτη εξειδίκευση.

FS: Ποιες είναι κατά τη γνώμη σας οι τάσεις που κυριαρχούν στην αγορά και που είναι χρήσιμο να εστιάσουν την προσοχή τους οι αλυσίδες καφέ;

COFFEEBERRY.potirakiΠράγματι, είναι έντονη η στροφή των καταναλωτών στα φρέσκα και υγιεινά προϊόντα, οπότε οι αλυσίδες που επενδύουν στη συνεχή ανάπτυξη οφείλουν να αφουγκραστούν αυτήν την τάση και να προσφέρουν στο κοινό αυτό που αναζητά. επίσης, είναι πολύ σημαντική η παροχή ενός πλήρους προϊοντικού μείγματος αλλά και ο συνεχής εμπλουτισμός του κι όλα αυτά μέσα από μια σωστή τιμολογιακή πολιτική που είναι περισσότερο από ποτέ επιτακτική στις μέρες μας. Βασικά σημεία, τα οποία έχουμε εντάξει και στη δική μας στρατηγική ανάπτυξης με γνώμονα πάντα και την κερδοφορία των συνεργατών μας. οι καινοτόμες ιδέες marketing, η συνεχής έρευνα και ανάπτυξη, η μοναδική καταναλωτική εμπειρία που προσφέρουμε μέσα σε ένα φιλικό και ευχάριστο περιβάλλον, τα ολόφρεσκα προϊόντα με γευστικές και υγιεινές προτάσεις και η σταθερή και ανώτερη ποιότητα των προϊόντων μας, χαρακτηρίζουν κάθε κατάστημα Coffee Berry και παρέχουν μια ανεπανάληπτη αγοραστική εμπειρία στον καταναλωτή και μια ολοκληρωμένη και αξιόπιστη επιχειρηματική πρόταση στους συνεργάτες μας. Άλλωστε η πείρα 13 ετών στον χώρο της καφεστίασης μας δίνει τη δυνατότητα να μεταλαμπαδεύσουμε την τεχνογνωσία μας και να προσφέρουμε μια επιχειρηματική πρόταση που στηρίζεται στην απόλυτη εξειδίκευση.

coffee.berry.800

Κάθε αλυσίδα που επενδύει στη συνεχή ανάπτυξη οφείλει να αφουγκραστεί τις σύγχρονες τάσεις της αγοράς και να προσφέρει στο κοινό αυτό ακριβώς που αναζητά.

FS: Τελικά, πόσο σημαντική είναι η επιλογή ενός franchise concept στην αγορά των καφέ έναντι ενός μεμονωμένου καταστήματος;

coffee.berry.960Καταρχήν η ένταξη σε ένα δίκτυο franchise -ανεξαρτήτως κατηγορίας- δίνει τη δυνατότητα σε κάθε νέο επιχειρηματία να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία και την εμπειρία του συνεργάτη του, ο οποίος τον καθοδηγεί και τον στηρίζει σε κάθε βήμα, ενώ παράλληλα εκπροσωπεί και διαχειρίζεται ένα brand name εδραιωμένο και αναγνωρισμένο στο είδος του. επίσης, διασφαλίζει οικονομίες κλίμακας μέσω των κεντρικών συμφωνιών της εταιρείας που του επιτρέπουν να προμηθεύεται σε εξαιρετικά καλύτερες τιμές τα προϊόντα του, χωρίς να κάνει εκπτώσεις στην ποιότητά τους. Πόσο μάλλον στην αγορά των καφέ, που είναι μια άκρως δυναμική αλλά παράλληλα έντονα ανταγωνιστική αγορά, με όλα τα παραπάνω να έχουν πολύ σημαντική βαρύτητα. Όμως, για να μπορέσει να αξιοποιήσει αυτά αλλά και μια σειρά άλλων πλεονεκτημάτων, πρέπει να γίνει η σωστή επιλογή και μάλιστα κατόπιν ενδελεχούς έρευνας. το concept είναι καίριας σημασίας -και οφείλει- να είναι διαφοροποιημένο και να προσδίδει αξία στην αγορά του και κατ’ επέκταση στον ίδιο τον συνεργάτη. είναι πολύ σημαντικό να έχει μελετηθεί και σχεδιασθεί μια πλήρης επιχειρηματική πρόταση και ένα ολοκληρωμένο σύστημα franchise, να παρέχεται πλήρης υποστήριξη και να υπάρχουν δομές και λειτουργίες που να επιτρέπουν την ομαλή λειτουργία ολόκληρου του δικτύου. Η πλήρης παρουσίαση όλων των λειτουργιών και των οικονομικών μεγεθών της επιχείρησης είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς και η ίδια η έρευνα από πλευράς franchisee για τη βιωσιμότητα και αναπτυξιακή πορεία της αλυσίδας που έχει επιλέξει.■

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ