Αρχική ResourcesΣυνεντεύξεις Cartridge World: «Διεθνής αλυσίδα, με μεγάλο όνομα σε ένα προνομιακό πεδίο δραστηριότητας»

Cartridge World: «Διεθνής αλυσίδα, με μεγάλο όνομα σε ένα προνομιακό πεδίο δραστηριότητας»

σύνταξη Loukia Karrori
0 σχόλια

«Το αντικείμενο της Cartridge World, είναι κάτι που το έχουν ανάγκη όλοι. Από τις μεγάλες εταιρείες, τα μικρά και μεγάλα καταστήματα μέχρι και τις οικογένειες που κάνουν εκτυπώσεις. Άρα θα έχει πάντα δουλειά με ή και χωρίς την οικονομική κρίση».

Μίλτος Παπαθανασίου και Βασιλική Αγγέλου, franchisee της Cartridge World στο Περιστέρι

Μια αμιγώς οικογενειακή επιχείρηση, το κατάστημα Cartridge World στο Περιστέρι, μας δείχνει με τον καλύτερο τρόπο τη διέξοδο που μπορεί να δώσει το franchising στην επιχειρηματικότητα και την απασχόληση. Όπως μας εξηγούν ο κ. Μίλτος Παπαθανασίου και η κα. Βασιλική Αγγέλου αφορμή στάθηκε η συνεργασία με το κατάστημα της Νέας Σμύρνης για ένα χρόνο. Μετά τους προτάθηκε το κατάστημα του Περιστερίου και τότε πήραν την απόφαση να κάνουν το επόμενο βήμα μόνοι τους και να γίνουν μέλος του δικτύου της Cartridge World.

F.S.: Πώς έγινε η επιλογή του νέου σημείου για το κατάστημα της Cartridge World στο Περιστέρι;

Πιστεύω ότι ένα κατάστημα της Cartridge World πρέπει να βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο και να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να μπορεί να έχει τα πάντα για τον εκτυπωτή!!!
Σταθήκαμε λοιπόν τυχεροί και βρήκαμε αυτό που ψάχναμε, στην Σαρανταπόρου 14, σε ιδιαίτερα κομβικό σημείο. Βρίσκεται στην μέση των δύο σταθμών του μετρό (Περιστέρι και Ανθούπολης), είναι κοντά στο Δημαρχείο Περιστερίου και στο διαγνωστικό κέντρο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ.

Στην ευθεία του βρίσκεται το υποκατάστημα του ΙΚΑ Περιστερίου και στα 100 μέτρα ο κεντρικός πεζόδρομος του Δήμου. Ο δρόμος είναι διπλής κατεύθυνσης με ιδιαίτερα αυξημένη κυκλοφορία.

F.S.: Ποιο ήταν το κόστος μέχρι την έναρξη του καταστήματος;

Το κατάστημα μας κόστισε περίπου 50,000 € , στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα χρήματα που βάλαμε για την διαμόρφωση του χώρου – βαψίματα, γυψοσανίδες, ηλεκτρολογικά, υδραυλικά κλπ.
Όλα εξαρτώνται και από το αντικείμενο της επιχείρησης, τους όρους του συμβολαίου και φυσικά την προσωπική εργασία.

F.S.: Ποια ήταν η εκπαίδευση που λάβατε;

Εκπαιδεύτηκε για ένα μήνα ο Μίλτος μαζί με τους δύο γιούς μας στο κεντρικό κατάστημα στην Στουρνάρη. Εκεί ο Δημήτρης Παφλιώτης και ο Στέλιος Μοσχόπουλος – super παιδιά – τους έμαθαν πως να γεμίζουν τα μελανοδοχεία , τις ιδιαιτερότητες κάθε τύπου, τον χειρισμό του tester και άλλων βοηθητικών εργαλείων. Επίσης και χρήσιμες οδηγίες για την σωστή λειτουργία των μελανοδοχείων και τέλος παρακολούθησαν σεμινάριο για την επισκευή των εκτυπωτών.

F.S.: Ποια είναι τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της επένδυσης στα Cartridge World;

Τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της επένδυσης αυτής είναι το ότι:

 1. Εκπροσωπούμε μια αλυσίδα με μεγάλη αναγνωρισιμότητα που έχει καταστήματα σε όλο τον κόσμο.
 2. Η άμεση ανταπόκριση και υποστήριξη της μητρικής εταιρείας.
 3. Η αξιοπιστία των προϊόντων και η σιγουριά ότι σε οτιδήποτε να παρουσιαστεί το αντικαθιστούμε αμέσως.
 4. Εκτός από την κύρια δραστηριότητα που είναι η αναγόμωση των μελανοδοχείων, σου επιτρέπουν να έχεις στο κατάστημα και άλλα είδη σχετικά με το αντικείμενο, όπως χαρτί Α4 φωτοαντιγραφικό, γραφική ύλη, αναλώσιμα ΗΥ, είδη γραφείου, σχολικά, κα.
 5. H διαφήμιση που γίνεται για λογαριασμό μας.

F.S.: Περιγράψτε μας τους τρεις σημαντικότερους για εσάς λόγους που σας οδήγησαν στην απόφαση να γίνετε μέλος του δικτύου της Cartridge World

Αρχικά γνωρίσαμε το αντικείμενο της δουλειάς από μια συνεργασία που είχαμε με έναν φίλο για έναν χρόνο στο κατάστημα της Ν. Σμύρνης και τον ευχαριστούμε πολύ γι΄ αυτό. Μετά μας προτάθηκε το κατάστημα του Περιστερίου και αποφασίσαμε να κάνουμε το επόμενο βήμα μόνοι μας και να γίνουμε μέλος του δικτύου της Cartridge World.
Το μεγάλο όνομα που έχει σε όλο τον κόσμο και το ότι είναι μία υγιής αλυσίδα.
Το συγκεκριμένο αντικείμενο της Cartridge World είναι κάτι που το έχουν ανάγκη όλοι. Από τις μεγάλες εταιρείες, τα μικρά και μεγάλα καταστήματα μέχρι και τις οικογένειες που κάνουν εκτυπώσεις. Άρα θα έχει πάντα δουλειά με ή και χωρίς την οικονομική κρίση.

F.S.: Τελικά θεωρείτε ότι το franchising είναι μέθοδος που ευνοεί τον επιχειρηματία;

Κρίνοντας με την μέχρι τώρα εμπειρία μας, θεωρώ ότι ευνοεί τον επιχειρηματία γιατί στα πρώτα βήματα θα στήσει ένα κατάστημα με άριστες προδιαγραφές έχοντας την απαραίτητη υποστήριξη πάνω σε θέματα οργάνωσης, διαφήμισης, εκπαίδευσης και marketing. Ενώ αν δεν τα έχει όλα αυτά θα αρχίσει από το μηδέν και θα δυσκολευτεί πολύ για να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα και μπορεί μάλιστα να αποτύχει. Βέβαια όλα εξαρτώνται και από το αντικείμενο της επιχείρησης που θα πάρει το franchising, από τους όρους του συμβολαίου και φυσικά από την προσωπική εργασία. Γιατί υπάρχουν και franchising που είναι της «μόδας» για ένα-δύο χρόνια και μετά εξαφανίζονται.

 • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

 • Μέσο μέγεθος καταστήματος: 30-50 τ.μ.
 • Μέσο Ύψος Επένδυσης: €25.000-40.000
 • Entry fee: €5.000 - 10.000
 • Royalties: 6%
 • Διαφημιστική Συμμετοχή: 3%

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ