Αρχική ResourcesΣυνεντεύξεις CAR N’ MOTION: Tο καινοτόμο franchise στον κλάδο του τουρισμού και των υπηρεσιών

CAR N’ MOTION: Tο καινοτόμο franchise στον κλάδο του τουρισμού και των υπηρεσιών

σύνταξη Loukia Karrori
0 σχόλια

Συνέντευξη με τον κ. Χρήστο Κούτα, Δ/νοντα Σύμβουλο της Car n’ Motion

Η Car n’ Motion πρωτοπορεί προσφέροντας customized συνδυαστικές υπηρεσίες διαμονής, μετακίνησης και συναφών δραστηριοτήτων σε ελληνικούς προορισμούς. Μιλήσαμε με τον κ. Χρήστο Κούτα, Δ/νοντα Σύμβουλο της εταιρείας, ο οποίος μας ανέλυσε την καινοτόμα αυτή επιχειρηματική ευκαιρία καθώς και τις σημαντικές προοπτικές που προσφέρει στους συνεργάτες και στον τουρισμό.

 CARN.MOTION

«Επενδύουμε στον πιο δυναμικό και ταχύτατα αναπτυσσόμενο κλάδο της ελληνικής οικονομίας»

 

 

Η Car n’ Motion έφερε από την πρώτη στιγμή έναν αέρα ανανέωσης στην αγορά, μέσα από ένα νέο μοντέλο καταστημάτων. Παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις στις ανάγκες μετακίνησης και εξυπηρέτησης του καταναλωτή, δημιούργησε μέσα σε 6 χρόνια ένα ισχυρό brand με 9 υποκαταστήματα και 46 σημεία εξυπηρέτησης πανελλαδικά. Τώρα καινοτομεί ξανά και συνδυάζει νέες υπηρεσίες στην τουριστική αγορά. Η διαμονή συνδυάζεται με την μετακίνηση και προσαρμόζεται στο προφίλ και το budget του εκάστοτε πελάτη, ενώ δεν λείπει και ο θεματικός τουρισμός που γνωρίζει ιδιαίτερη απήχηση τον τελευταίο καιρό. 

F.S. Από τις ολοκληρωμένες λύσεις στις ανάγκες μετακίνησης και εξυπηρέτησης του σύγχρονου καταναλωτή στις ολοκληρωμένες τουριστικές υπηρεσίες λοιπόν…

X.K. Ακριβώς! Έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία την πρώτη φάση του σχεδίου ανάπτυξής μας στην οποία αναφερθήκατε, είμαστε πλέον έτοιμοι να προχωρήσουμε άμεσα στην υλοποίηση του επόμενου στόχου μας, δηλαδή την παροχή ολοκληρωμένων τουριστικών υπηρεσιών στους σύγχρονους  ταξιδιώτες, ξένους κυρίως, αλλά και Έλληνες. Στόχος μας είναι η πλήρη κάλυψη των συνολικών αναγκών του σύγχρονου ταξιδιώτη, όπως είναι η μετακίνηση, διαμονή, διατροφή, διασκέδαση, αγορές, προσωπική φροντίδα & περιποίηση. Η Car n’ Motion παρέχει ΟnestopShop υπηρεσίες που ο σύγχρονος τρόπος ζωής τις καθιστά περισσότερο αναγκαίες από ποτέ…

carnmotion2

F.S. Ποια είναι λοιπόν η σύγχρονη ολοκληρωμένη επιχειρηματική πρόταση της Carn’ Motion;

X.K. Προβάλουμε κυρίως  νέους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς και πέραν των δημοφιλών που γνωρίζουν οι περισσότεροι. Σχεδιάζουμε να καλύψουμε τη ζήτηση του πελάτη για ένα πλήρες εξατομικευμένο πακέτο ταξιδιωτικών υπηρεσιών, το οποίο κοινώς θα λέγαμε ότι είναι «κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του». Έτσι αφουγκραζόμενοι αυτή την ανάγκη του καταναλωτή, δημιουργούμε εμείς αυτό το πακέτο σύμφωνα με τις δικές του προτιμήσεις και προσαρμοσμένο στο δικό του budget. Προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις στον πελάτη συνδυάζοντας τη διαμονή με τη μετακίνηση, τη διατροφή κλπ αξιοποιώντας το δικό μας στόλο οχημάτων. Με αυτόν τον τρόπο διαφοροποιούμαστε και από τον ανταγωνισμό (λοιπά τουριστικά γραφεία), ενώ ταυτόχρονα έχουμε τη δυνατότητα να παρέχουμε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές στην αγορά. Επιπλέον, η εταιρεία μας διαθέτει έμπειρους ταξιδιωτικούς συμβούλους (personaltravelconsultαnts) οι οποίοι αφουγκράζονται, βοηθούν, συμβουλεύουν και καθοδηγούν τους πελάτες μας. Για την υλοποίηση της στρατηγικής μας και προκειμένου να εξασφαλίσουμε την παροχή άριστων υπηρεσιών για τους πελάτες μας, επιλέγουμε και αξιοποιούμε, σε κάθε περιοχή τους καθ’ όλα αξιόλογους συνεργάτες μας.

F.S. Τι περιθώρια ανάπτυξης θεωρείτε ότι υπάρχουν;

X.K.Ο εισερχόμενος τουρισμός στη χώρα είναι από τους πλέον νευραλγικούς τομείς της οικονομίας με μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης. Επίσης, αυξητικές τάσεις σημειώνει και ο εγχώριος μια και ένα μεγάλο ποσοστό Ελλήνων ταξιδιωτών που προτιμούσε τις διακοπές στο εξωτερικό, θα στραφεί πλέον στην Ελλάδα καθώς η χώρα μας θεωρείται από τις πλέον ασφαλείς χώρες διεθνώς. Στοχεύουμε σε όλους τους καταναλωτές που αναζητούν ταξιδιωτικές λύσεις μέσω του διαδικτύου, ενώ προσελκύουμε και εξειδικευμένα κοινά μέσω μίας μεγάλης γκάμας μορφών θεματικού τουρισμού, εκπαιδευτικός τουρισμός, θρησκευτικός τουρισμός, ιαματικός τουρισμός, ευεξία, γαστρονομία, οινογνωσία, αλιευτικός τουρισμός, ιατρικός τουρισμός κ.λπ.

car nmotion3

F.S Και πώς αντιμετωπίζετε την εποχικότητα;

X.K.Ο τουρισμός εμφανίζει εποχικότητα και αυτό είναι γεγονός. Για αυτό και έχουμε εντάξει στα πακέτα μας όπως σας προανέφερα και τον θεματικό τουρισμό. Επίσης, προβάλουμε κυρίως προορισμούς που προσφέρονται τόσο για καλοκαιρινές όσο και για χειμερινές διακοπές, όπως π.χ. Πήλιο, Αιδηψός κ.λπ. ενώ στοχεύουμε και σε κατηγορίες πελατών που κάνουν χρήση των υπηρεσιών μας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, όπως οι ομογενείς έλληνες του εξωτερικού. Επίσης σε χαμηλές περιόδους ζήτησης αξιοποιούμε την ανάγκη ενοικίασης αυτοκινήτων ως αυτοκίνητα εξυπηρέτησης στους Έλληνες καταναλωτές.

F.S. Επενδύετε σημαντικά σε digitalmarketing και μάλιστα στοχεύοντας στη διεθνή αγορά…

X.K. Το DigitalMarketing θα λέγαμε ότι είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την ανάπτυξη και την προβολή κάθε εταιρείας που δραστηριοποιείται στον χώρο του τουρισμού, και πόσο μάλλον του εισερχομένου. Η Carn’ Motionέχει αξιοποιήσει πλήρως μέχρι σήμερα τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας, χρησιμοποιώντας τις πλέον προηγμένες τεχνικές WebMarketing. Έτσι προσεγγίζουμε άμεσα τις διεθνείς αγορές, με χαμηλό κόστος και χωρίς τη μεσολάβηση τρίτων.

Κάθε μια από τις ποικίλες υπηρεσίες μας αποτελούν και ένα ξεχωριστό κέντρο κέρδους για τους συνεργάτες μας

F.S. Οι συνεργάτες σας επωφελούνται αυτής της στρατηγικής;

X.K. Bεβαίως. Όλες οι ενέργειες πραγματοποιούνται από το εξειδικευμένο τμήμα μας. Οι συνεργάτες δεν επιβαρύνονται με αυτή τη διαδικασία. Επωφελούνται όλων των ενεργειών, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Πιο συγκεκριμένα, προχωράμε στην διαφημιστική προβολή των τουριστικών προορισμών -περιοχών ευθύνης των συνεργατών μας, ενώ αναλαμβάνουμε και τη διαφημιστική προβολή των συνεργαζόμενων παρόχων μας (ξενοδοχεία, εστιατόρια, καταστήματα κ.λπ.). Ουσιαστικά από το οικονομικό όφελος που προκύπτει θα παρέχεται η προμήθεια στους συνεργάτες μας.

car n motion1

F.S. Η εταιρεία δημιουργήθηκε και απαρτίζεται από έμπειρα στελέχη της αγοράς αυτοκινήτου. Πώς αποτυπώνεται αυτή η εμπειρία στην επιχειρηματική πλέον πρόταση Carn’ Motion;

X.K. Η ηγετική ομάδα διοίκησης της εταιρείας μας απαρτίζεται από στελέχη με μεγάλη τεχνογωσία και εμπειρία στον χώρο του αυτοκινήτου, καθώς συμμετείχαν επί σειρά ετών στη διοίκηση της πολυεθνικής εταιρίας TOYOTAHELLAS. To γεγονός αυτό αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα της εταιρείας μας σε σχέση με άλλες επιχειρήσεις του κλάδου και επηρεάζει θετικά την υλοποίηση της στρατηγικής μας καθώς και την επίτευξη των επιχειρηματικών μας στόχων. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται συνθήκες που εξασφαλίζουν στους συνεργάτες μας μεγαλύτερη βεβαιότητα για την απόδοση της επένδυσής τους.

Καλύπτουμε πλήρως τις ανάγκες του σύγχρονου ταξιδιώτη συνδυάζοντας μετακίνηση, διαμονή, διατροφή, διασκέδαση, αγορές, προσωπική φροντίδα & περιποίηση.

F.S. Τελικά, για ποιο λόγο πιστεύετε θα πρέπει να επιλέξει την πρότασή σας ένας δυνητικός franchisee;

X.K. Γιατί πρόκειται για μια επιχειρηματική ευκαιρία χαμηλού ρίσκου, χαμηλού κόστους που αποφέρει μεγάλες αποδόσεις. Επενδύουμε στον πιο δυναμικό και ταχύτατα αναπτυσσόμενο κλάδο της ελληνικής οικονομίας, στον τουρισμό, παρέχοντας ταυτόχρονα ολοκληρωμένες υπηρεσίες που καλύπτουν όλες τις ανάγκες του πελάτη ταξιδιώτη. Επίσης, έχουμε εξασφαλίσει χαμηλό κόστος υπηρεσιών, ανταγωνιστικές τιμές για τον καταναλωτή και μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους συνεργάτες μας, ενώ χρησιμοποιούμε την πιο σύγχρονη τεχνολογία στα συστήματά μας και σχεδιάζουμε συντονισμένες προωθητικές ενέργειες, αξιοποιώντας τις πλέον προηγμένες τεχνικές webmarketing. Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι είμαστε από τις ελάχιστες επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον εισερχόμενο τουρισμό, έχοντας δημιουργήσει από το 2009 ένα δίκτυο υποκαταστημάτων που λειτουργεί επιτυχώς και εξαπλώνεται σταδιακά σε όλη την Ελλάδα. Ως ένα από τα πλέον ξεχωριστά συγκριτικά μας πλεονεκτήματα θα αναφέραμε και την ποικιλία των υπηρεσιών που προσφέρουμε, που κάθε μια από αυτές αποτελεί και ένα ξεχωριστό κέντρο κέρδους για τους συνεργάτες μας (τουριστικά πακέτα, ενοικίαση αυτοκινήτων, εκδρομές, διαφήμιση παρόχων κλπ).

F.S. Ποιος είναι ιδανικός συνεργάτης για την Car n’ Motion;

X.K. Αναζητάμε συνεργάτες με επαγγελματικό ήθος και διάθεση για δημιουργία, άτομα που έχουν τη διάθεση να μοιραστούν το όραμά μας και να αξιοποιήσουν την τεχνογνωσία μας. Κοινός στόχος μας η επιτυχημένη επαγγελματική τους πορεία και φυσικά η ενίσχυση της Car n’ Motionστην τουριστική αγορά.

Ενημερωθείτε αναλυτικά για την επιχειρηματική πρόταση της Car n’ Motion

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ