Αρχική ResourcesΣυνεντεύξεις Συνέντευξη: «H BIOAXIS Homecare έχει κατακτήσει τον χώρο των υπηρεσιών υγείας κατ’οίκον»

Συνέντευξη: «H BIOAXIS Homecare έχει κατακτήσει τον χώρο των υπηρεσιών υγείας κατ’οίκον»

σύνταξη magazine
0 σχόλια

Με μια έμπειρη ομάδα εξειδικευμένων και πιστοποιημένων συνεργατών, προηγμένες τεχνολογίες και μακρά εμπειρία, η BIOAXIS Homecare επενδύει στην πιο υψηλή ποιότητα παροχής υπηρεσιών με αξιοπιστία, αφοσίωση και ενσυναίσθηση.

Με τις υπηρεσίες υγείας να αποτελούν σήμερα μια από τις πιο δυναμικές και εξειδικευμένες αγορές παγκοσμίως, η BIOAXIS Homecare ξεχωρίζει με την ποιότητα και ένα προηγμένο μοντέλο λειτουργίας και διαχείρισης ασθενών. Η κα Βίκυ Κλήμη, Γενική Διευθύντρια της BIOAXIS Homecare, αναλύει τη φιλοσοφία και τα πλεονεκτήματα της εταιρείας, εξηγώντας γιατί προσφέρει κερδοφόρες ευκαιρίες επένδυσης στον χώρο των υπηρεσιών. «Ο Henry Ford, ιδρυτής της αυτοκινητοβιομηχανίας Ford Motor Company, είχε πει ότι μια εταιρεία που βγάζει μόνο χρήματα, είναι μια φτωχή εταιρεία. Το κοινωνικό πρόσωπο μιας εταιρείας όχι μόνο συνδέεται με την επιτυχία της στην κερδοφορία αλλά και με το να θέλει το κοινό να αγοράσει τις υπηρεσίες της, να θέλει το προσωπικό να εργαστεί σε αυτή και να ονειρεύονται οι συνεργάτες να συνεργαστούν μαζί της. Μια ανθρωποκεντρική εταιρεία που προσέχει, σέβεται και εξελίσσει το προσωπικό και τους συνεργάτες της, προσέχει, σέβεται και εξελίσσει τους πελάτες της. Ακολουθώντας αυτό το μοντέλο, εργαζόμαστε στην BIOAXIS με γνώμονα τον άνθρωπο», τονίζει η κα. Κλήμη για την επιχειρηματική πρόταση BIOAXIS Homecare.

BIOAXIS

Ποιοι είναι οι παράγοντες που οδηγούν διεθνώς τη ραγδαία ζήτηση για υπηρεσίες homecare και ποιες είναι οι προβλέψεις ειδικά για την ελληνική αγορά;

Αν θα δίναμε ένα χαρακτηρισμό για την αγορά του homecare αυτός θα ήταν «hot»! Σε πρόσφατα δημοσιεύματα του Forbes, από όλους τους τύπους franchise, ένας τομέας που αναπτύσσεται απίστευτα δυναμικά είναι η κατ’οίκον φροντίδα ηλικιωμένων και ασθενών. Στην Αγγλία και την Αμερική, ήδη το μοντέλο λειτουργεί αρκετά χρόνια και σημειώνει σημαντικές κατακτήσεις. Η νέα γενιά υπηρεσιών υγείας και φροντίδας στο σπίτι έχει μπει δυναμικά στον ελλαδικό χώρο με ανοδικές τάσεις ακολουθώντας και εξελίσσοντας τα μοντέλα του εξωτερικού. Τα στατιστικά και η αγορά μας «μιλάνε» και μας δείχνουν την ανάγκη που υπάρχει για την ανάπτυξη ενός ισχυρού δικτύου που αλλάζει τον μέχρι τώρα χάρτη του homecare. Ο χώρος της υγείας είναι ιδιαίτερα δυναμικός και υψηλών απαιτήσεων.

BIOAXIS.KLIMIs“Ο συνεργάτης της BIOAXIS Homecare είναι σημαντικό να βλέπει τον εαυτό του μέσα από αυτήν την συνεργασία ως πρεσβευτή της Νέας Γενιάς homecare.”

 

Ποια στοιχεία της BIOAXIS Homecare θεωρείτε ότι διασφαλίζουν την ανταγωνιστικότητά της; 

H BIOAXIS Homecare έχει κατακτήσει με την ύπαρξη της, την τελευταία δεκαετία στην Ελλάδα, τον χώρο των υπηρεσιών υγείας κατ’οίκον καθώς και την εμπιστοσύνη των μεγαλύτερων φαρμακευτικών. Καθώς η ποιότητα είναι πρωτεύουσας σημασίας για την εταιρεία, προσφέρει σε όλους τους συνεργάτες της πιστοποιητικά διασφάλισης της ποιότητας, πρόγραμμα διαχείρισης (ERP System), mobile εφαρμογές για τους νοσηλευτές και τους φροντιστές, CRM πρόγραμμα για τις πωλήσεις, biosoft EMR (Electronic Medical Record) για τους συνεργαζόμενους γιατρούς του δικτύου, ισχυρή εταιρική ταυτότητα και πανελλαδικό marketing, διαρκή εκπαίδευσή μέσω του BIOAXIS Academy, 24ωρο τηλεφωνικό κέντρο, coach για τον κάθε συνεργάτη, κεντρικές συμφωνίες με μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες, νοσοκομεία, ασφαλιστικές και διαγνωστικά κέντρα, online reporting για τους συνεργάτες και στολές. Προσφέρουμε ισχυρά «όπλα» στους συνεργάτες της ώστε να αναπτυχθούν στην απαιτητική αγορά του χώρου της υγείας.

Ποιοι είναι οι παράγοντες που κατά τη γνώμη σας θα αναδιατάξουν την αγορά του home care στην Ελλάδα;

Η έλλειψη ελέγχου και ασφάλειας είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας. Τα γραφεία ευρέσεως εργασίας ή μεμονωμένα άτομα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για τον άνθρωπο που μας προτείνουν. Επίσης, πολλές φορές δεν υπολογίζουμε τα κρυμμένα κόστη που έχουμε συντηρώντας έναν επιπλέον άνθρωπο μέσα στο σπίτι. Αυτή η στάση έχει ως αποτέλεσμα τη χρήση περιοδικών υπηρεσιών κατ’οικόν φροντίδας αντί της συνηθισμένης λύσης της εσωτερικής. Η ποιότητα είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για να αλλάξει ο χάρτης στην αγορά του homecare. Νοσηλευτές και φροντιστές οφείλουν να εκπαιδεύονται για να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες και η συνεχόμενη αξιολόγησή τους βοηθάει ώστε να γίνουν εκπαιδευτικές παρεμβάσεις για την εναρμόνισή τους με την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών. Η αδήλωτη εργασία είναι επίσης ένας παράγοντας αναδιαμόρφωσης της αγοράς μιας και δεν λαμβάνεται υπ’όψη στη φορολογική δήλωση των ενδιαφερόμενων. Αντιθέτως, η συνεργασία με μια εταιρεία παροχής τέτοιων υπηρεσιών υγείας, μπορεί να προσφέρει στο χτίσιμο του αφορολογήτου εισοδήματος αλλά και της αποζημίωσης από τις ασφαλιστικές εταιρείες. Τέλος η χρήση της τεχνολογίας θα διαμορφώσει την αγορά τα επόμενα χρόνια και θα ενισχύσει την Νέα Γενιά Homecare.

BrochureImage 04

Γιατί επιλέξατε το franchising ως μοντέλο ανάπτυξης;

Η BIOAXIS επενδύει συνεχόμενα στην εκπαίδευση, στην ανάπτυξη και στην τεχνολογία με σκοπό να μπορεί να σηκώσει μεγάλο όγκο παροχής υπηρεσιών. Το franchising αποτελεί ένα μοντέλο δοκιμασμένο σε άλλου είδους υπηρεσίες και πάνω σε αυτό «χτίζεται» η Νέα Γενιά Homecare. Επίσης, η BIOAXIS διαλέγει αυτό το μοντέλο για γρήγορη διείσδυση σε νέες αγορές μεταφέροντας την τεχνογνωσία της στους franchisees. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα του franchising είναι ότι μεταφέρει ολοκληρωμένα και μεθοδικά τη γνώση για την έναρξη και λειτουργία μιας επιχειρηματικής δραστηριότητας. Το εταιρικό marketing ενισχύει τόσο το brand όσο και τους συνεργάτες του δικτύου. Τέλος, η ανάπτυξη μέσω του μοντέλου του franchising προστατεύει τον τελικό καταναλωτή, ενώ μαθαίνει τον franchisee πώς να λειτουργεί ως επιχειρηματίας.

BIOAXIS.LOGO.400“Η BIOAXIS προσφέρει ισχυρά «όπλα» στους συνεργάτες της ώστε να αναπτυχθούν στην απαιτητική αγορά του χώρου της υγείας.”

Τι συστήματα έχετε προβλέψει για να διασφαλιστεί η ποιότητα και η ομοιομορφία στο δίκτυο;

Η χρήση της τεχνολογίας μας βοηθάει τόσο στην καθημερινή λειτουργία μιας επιχείρησης και της διαχείρισης των περιστατικών, στον έλεγχο της ποιότητας παροχής των προσφερόμενων υπηρεσιών από τους εργαζόμενους όσο και στη διασφάλιση της καλής λειτουργίας του franchisee. Επίσης, τα KPI’s βοηθούν στο να εντοπίζουμε τυχόν περιοχές που χρειάζονται βελτίωση και άμεση αντιμετώπιση.

BrochureImage 05

Ποιο είναι το ιδανικό προφίλ του franchisee;

Ο συνεργάτης της BIOAXIS Homecare είναι σημαντικό να βλέπει τον εαυτό του μέσα από αυτήν τη συνεργασία ως πρεσβευτή της Νέας Γενιάς homecare. Πέρα από την επιχειρηματική δραστηριότητά του, είναι ο κοινωνικός χαρακτήρας του έργου που προσφέρει στην τοπική κοινωνία και που τον κάνει να θέλει συνεχώς να εξελίσσεται και να αναπτύσσεται. Το όραμα είναι βασικό συστατικό της επιτυχίας και μέσα από τις ηγετικές, διοικητικές & coaching ικανότητές του οδηγεί την ομάδα του να εργάζεται ευθυγραμμισμένη με αυτό. Τέλος, το πάθος και η πίστη στο μοντέλο αυτό, γίνεται κινητήριος δύναμη για την κατάκτηση του οράματος.

Bioaxis

Έχετε αναπτύξει μια μακρά πιλοτική λειτουργία και εναλλακτικά πακέτα franchise. Ποιά είναι τα βασικά στοιχεία τους;

Βασικοί πυλώνες του συστήματος και του μοντέλου επιχειρηματικής συνεργασίας είναι η διασφάλιση ποιότητας, η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών και η κερδοφορία του franchisee και των partners που τον χρηματοδοτούν. Με βάση αυτές τις κατευθύνσεις έχουμε δομήσει ευέλικτα μοντέλα προσαρμοσμένα τόσο στις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής όσο και στη φάση διείσδυσης στην αγορά. Σε συνεργασία με τον franchisee αναπτύσσουμε ένα απόλυτα προσαρμοσμένο στις νειδικές συνθήκες επιχειρηματικό σχέδιο, διασφαλίζοντας την μεγιστοποίηση της αξιοποίησης των διαθέσιμων πόρων του και την ισχυροποίηση της στρατηγικής θέσης του δικτύου.

bioaxis4

Ποιες είναι οι περιοχές υψηλής προτεραιότητας;

Σίγουρα περιοχές υψηλής προτεραιότητας είναι τα αστικά κέντρα και περιοχές όπως οι νησιωτικές – τουριστικές οι οποίες έχουν μεγάλη ανάγκη από υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών και μιας εταιρείας με διεθνείς πιστοποιήσεις. Συναντάμε συχνά το φαινόμενο όταν ένας τουρίστας χρειάζεται νοσηλεία ή φροντίδα, να χρεώνεται με υπέρογκα ποσά για λήψη υπηρεσιών χαμηλής ποιότητας με αποτέλεσμα την αύξηση των ποσών που δίνονται σε τέτοιες υπηρεσίες είτε μέσω ασφαλιστικών είτε ιδιωτικά, καθώς και την έλλειψη εμπιστοσύνης και την δημιουργία μιας λανθασμένης εικόνας για την πατρίδα μας.

 • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 • Επωνυμία εταιρίας: BIOAXIS HEALTHCARE SEE S.A.
 • Tηλ: 210 6756200
 • Υπεύθυνος Ανάπτυξης: THE FRANCHISE CO.
 • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

 • Μέσο μέγεθος καταστήματος: 100 τ.μ.
 • Μέσο Ύψος Επένδυσης: €80.000 εως €100.000
 • ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 • Πακέτο Franchise:

  Η πρόταση franchise της BIOAXIS Healthcare προσφέρει μεταξύ άλλων:

  • Τεχνολογικές καινοτομίες
  • Εκπαίδευση και συνεχή υποστήριξη
  • Πιστοποιητικά διασφάλισης ποιότητας
  • Marketing και προωθητικό υλικό
  • Κεντρικές συμφωνίες πωλήσεων
  • Στολές για τις νοσοκόμες και τους φροντιστές
  • Αξιολόγηση νοσηλευτών, φροντιστών, ασθενών και franchisee
 • Eμπειρία franchisee: Δεν κρίνεται απαραίτητη
 • Αυτοαπασχόληση franchisee: Δεν κρίνεται απαραίτητη
 • Περισσότερες πληροφορίες:

  BIOAXIS Homecare πακέτο franchise

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ