Αρχική ResourcesΣυνεντεύξεις Berry’s: Νέα εταιρική ταυτότητα που «τραβά» τα βλέμματα

Berry’s: Νέα εταιρική ταυτότητα που «τραβά» τα βλέμματα

σύνταξη Loukia Karrori
0 σχόλια

Αν και λειτουργεί το κατάστημά του μόλις έναν μήνα, ο κ. Καραμπασίδης τονίζει πόσο ευχαριστημένος είναι. Μάλιστα, στα άμεσα σχέδιά του είναι η επέκταση της συνεργασίας με την εταιρεία, δημιουργώντας και δεύτερο Berry’s στη Θεσσαλονίκη!

Ο Χρήστος Καραμπασίδης πριν αποκτήσει το δικό του Berry’s, στο Κορδελιό, δεν είχε εμπειρία στον κλάδο. Ήταν έμπορος λαϊκών αγορών και διέθετε κατάστημα λευκών ειδών στην Καβάλα.

berrys franchise egkainia kordelio2

Λόγω εργασιακών υποχρεώσεων, ερχόταν στην Αθήνα συχνά και σε μία από αυτές του τις επισκέψεις, βρέθηκε ως πελάτης στο εταιρικό κατάστημα Berry’s, στο Μενίδι. «Σταμάτησα να πάρω έναν καφέ και από την πρώτη γουλιά αμέσως τον ξεχώρισα! Το Berry’s χρησιμοποιεί ένα συγκεκριμένο blend, με ιδιαίτερη γεύση που ταιριάζει στα γούστα μου. Κόλλησα με αυτό! Επίσης, ξεχώρισα τη φιλική εξυπηρέτηση, την ευγένεια του προσωπικού. Όλα αυτά μου κίνησαν το ενδιαφέρον να ασχοληθώ επιχειρηματικά με το Berry’s. Φαντάστηκα τον εαυτό μου μέλος της οικογένειάς του και πήρα την απόφαση να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα», μας εξηγεί ο κ. Καραμπασίδης. Μάλιστα, αν και λειτουργεί το κατάστημά του μόλις έναν μήνα, μας επεσήμανε πως είναι στα άμεσα σχέδιά του να επεκτείνει τη συνεργασία με το άνοιγμα και δεύτερου καταστήματος στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

berrys new logoΌποιος έρχεται γίνεται σταθερός μας πελάτης και πιστός φίλος του Berry’s.

To κατάστημά σας είναι το πρώτο σημείο της αλυσίδας Berry’s που φέρει τη νέα εταιρική ταυτότητα. Τι ξεχωρίζετε από αυτή και ποια τα σχόλια του κόσμου;

Η νέα εταιρική ταυτότητα του Berry’s έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του κόσμου. Περαστικοί σταματούν για να θαυμάσουν το νέο μας «κόσμημα», όπως μας αναφέρουν χαρακτηριστικά! Στο κοινό αρέσουν οι παιχνιδιάρικες επιγραφές του Berry’s, τα «ζωντανά» χρώματα, οι μοντέρνες του αφίσες. Αυτό που ξεχωρίζει είναι το χρώμα, το ιδιαίτερο μπορντό, το οποίο δεν υπάρχει σε άλλο κατάστημα και αρέσει πάρα πολύ στους πελάτες μας. Μας λένε πως o χώρος μας είναι το ιδανικό σημείο για ένα γρήγορο διάλειμμα, για χαλάρωση κι απόλαυση! Πλέον, έχουμε σταθερούς πελάτες. Όποιος έρχεται δεν ξαναφεύγει! Γίνεται πιστός φίλος του Berry’s!

berrys franchise grannites

Περάσατε από εκπαίδευση πριν το άνοιγμα του καταστήματός σας; Αν ναι, σε ποιους τομείς;

Εννοείται πως πέρασα από εκπαίδευση, η οποία διήρκησε περίπου 2 μήνες, ένα επαρκές διάστημα, ώστε να μάθω ό,τι χρειάζεται και να μπορώ να λειτουργώ αποδοτικά την επιχείρησή μου. Εκπαιδεύτηκα στην παρασκευή του καφέ, του φαγητού, σε όλα τα πόστα, στο εταιρικό κατάστημα της αλυσίδας. Η στήριξη που είχα από την εταιρεία ήταν υπέρ αρκετή. Ο Λεωνίδας Φωτιάδης, Ιδρυτής του Berry’s, με βοηθά πάρα πολύ, από την αρχή της συνεργασίας μας έως και σήμερα. Όταν άνοιξα το κατάστημα είχα επίσης την υποστήριξη των ανθρώπων της εταιρείας. Σχεδόν σε καθημερινή βάση, ήταν δίπλα μου, σε ό,τι χρειαζόμουν. Εν ολίγοις, όλα ήταν έτοιμα από εκείνους. Η στήριξη της εταιρείας ήταν πάρα πολύ μεγάλη και για αυτό έχω προτείνει την πρόταση franchise του Berry’s, σε συγγενείς και φίλους.

berrys franchise kordelio1

Φαντάστηκα τον εαυτό μου μέλος της οικογένειας του Berry’s και πήρα την απόφαση να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα.

Πώς θα περιγράφατε τη συνεργασία σας με το Berry’s;

Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος. Δεν γνώριζα το αντικείμενο κι εκπαιδεύτηκα, εξ ολοκλήρου από μία οργανωμένη ομάδα, χωρίς να υπάρχει άγχος. Για αυτό επέλεξα και συνεργασία μέσω franchising. Γιατί μου δόθηκε μία «έτοιμη» συνταγή επιτυχίας. Χωρίς καθόλου κόπο, είχα ήδη κλεισμένες συμφωνίες με εγκεκριμένους προμηθευτές. Είχα την κατάλληλη κατεύθυνση από έμπειρους ανθρώπους που γνωρίζουν την αγορά. Αφέθηκα στα χέρια τους, ακολούθησα τις συμβουλές τους και το αποτέλεσμα με δικαίωσε.

berrys franchise kordelio kosmos

Πώς διαμορφώνεται ο τζίρος της επιχείρησής σας; Ποιες είναι οι πιο κερδοφόρες προϊοντικές κατηγορίες και πηγές εσόδων;

Το Berry’s είναι ένα all day coffee and snack store με προϊόντα που «φεύγουν» όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η βάση μας είναι ο καφές. Θα έλεγα πως είναι και πρώτος στις πωλήσεις. Από εκεί κι έπειτα έχουμε πολύ μεγάλη ποικιλία σε σνακ. Ζεστά και κρύα σάντουιτς, σφολιατοειδή και ροφήματα παρουσιάζουν επίσης υψηλή κατανάλωση. Ο κόσμος κάθεται στο κατάστημά μας τόσο πρωινές όσο και απογευματινές ώρες. Πίνουν τον καφέ τους, απολαμβάνουν το γεύμα τους, παρέα με φίλους. Αν και λειτουργούμε μόνο έναν μήνα, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την απόδοση του καταστήματος.

Τι θα συμβουλεύατε έναν υποψήφιο franchisee που θέλει να επενδύσει στον συγκεκριμένο κλάδο; Τι θα πρέπει να προσέξει;

Αρχικά, θα πρέπει να είναι προσεκτικός με την επιλογή του franchisor. Να είναι αξιόπιστος, να μπορεί να τον συμβουλευτεί ανά πάσα στιγμή, σε ό,τι προκύψει. Υποστήριξη δηλαδή που έλαβα από το Berry’s, όπου ειλικρινά, δεν χρειάστηκε να προσέξω τίποτα. Ακόμα και η επιλογή του σημείου έγινε σε συνεργασία με την εταιρεία. Προτείναμε εμείς το σημείο, το οποίο επισκέφθηκε αρμόδιος της εταιρείας, ώστε να δει τον χώρο, να ελέγξει την κίνηση. Κύριο μέλημά τους ήταν να βρεθεί το ιδανικό σημείο, ώστε να διασφαλιστεί η αποδοτικότητα του νέου καταστήματος Berry’s.

 • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 • Έδρα: Κωστή Παλαμά 6, Αχαρνές, 136 75
 • Tηλ: 210 6756200
 • Διευθύνων Σύμβουλος/Γενικός Διευθυντής: Λεωνίδας Φωτιάδης
 • Υπεύθυνος Ανάπτυξης: THE FRANCHISE CO.
 • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

 • Μέσο μέγεθος καταστήματος: 40 - 120 τ.μ.
 • Μέσο Ύψος Επένδυσης: €45.000
 • Entry fee: Δεν υπάρχουν
 • ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 • Αριθμός Εταιρικών Καταστημάτων: [1] Αχαρνές
 • Αριθμός Καταστημάτων Franchise: [11] Αχαρνές, Ίλιον, Άγιος Ελευθέριος, κέντρο Αθήνας, Λιοσίων, Ασπρόπυργος, Άγιοι Ανάργυροι, Θεσσαλονίκη (Κορδελιό), Ρόδος
 • Συνολικός Αριθμός Καταστημάτων: [12]
 • Έναρξη Δρ/τητας/Έναρξη Franchising: 2012 / 2019
 • Προέλευση: Ελλάδα
 • Eμπειρία franchisee: Δεν κρίνεται απαραίτητη
 • Αυτοαπασχόληση franchisee: Δεν κρίνεται απαραίτητη
 • Aναπτυξιακοί στόχοι: Πανελλαδικά
 • Περισσότερες πληροφορίες:

  Πρόταση franchise Berry’s

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ