Αρχική ResourcesΣυνεντεύξεις 3ο Athens Street Food Festival

3ο Athens Street Food Festival

σύνταξη Loukia Karrori
0 σχόλια

Για 3η συνεχόμενη χρονιά το Athens Street Food Festival πρόσέφερε μια ξεχωριστή εμπειρία που αγκάλιασε όλες τις αισθήσεις και μας έδωσε τη ευκαιρία να γνωρίσουμε νέες προτάσεις στην πιο hot τάση της εστίασης. Ο κ. Σταύρος Στριλιγκάς, Υπεύθυνος Επικοινωνίας του 3ου Athens Street Food Festival μας δίνει το στίγμα αυτής της πετυχημένης ιδέας που έχει μετατραπεί σε θεσμό.

athens street food

Πώς γεννήθηκε η ιδέα ενός φεστιβάλ αφιερωμένου στο street food και ποιος είναι ο στόχος του;

Η ιδέα προέκυψε το 2016 από ταξίδια στο εξωτερικό, όπου με τους συνεργάτες μου βρεθήκαμε σε αντίστοιχα φεστιβάλ. Θεωρήσαμε ότι το Street Food ήταν μια τάση που έλειπε από την Ελλάδα και ότι το κοινό θα αγκαλιάσει ένα τέτοιο φεστιβάλ.

Φέτος στην Αθήνα διοργανώθηκε το 3ο Athens Street Food Festival, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία. Πώς έχει εξελιχθεί από την πρώτη χρονιά και τι αλλαγές υπάρχουν φέτος;

Η βασικότερη διαφορά φέτος έχει να κάνει με τους συμμετέχοντες. Όταν προετοιμάζαμε το πρώτο φεστιβάλ το 2016, το βασικό εμπόδιο μας ήταν να κάνουμε τους chefs να καταλάβουν τι ακριβώς προσπαθούσαμε να παρουσιάσουμε στο φεστιβάλ. Πλέον, το φεστιβάλ δέχεται πολύ περισσότερες προτάσεις για συμμετοχή. Επίσης, κάθε χρόνο επιδιώκουμε να έχουμε όλο και μεγαλύτερη ποικιλία γεύσεων και καλύτερη διαμόρφωση του χώρου διεξαγωγής του φεστιβάλ.

Ποια είναι η ανταπόκριση του κοινού;

Η ανταπόκριση του κοινού είναι κυριολεκτικά τεράστια. Από το 2016, κάθε χρονιά το φεστιβάλ μεγαλώνει διαρκώς, με αποκορύφωμα το φετινό φεστιβάλ που συγκέντρωσε περί τις 100.000 επισκέπτες.

3rd AthensStreetFoodFestival

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός street food concept;

Φαγητό που δεν χρειάζεται μαχαιροπίρουνο, μικρό μενού, πρωτότυπες γεύσεις, καλά συστατικά και έξυπνη παρουσίαση.

Τι είδους concepts θεωρείτε ότι πρωταγωνιστούν αυτή την περίοδο στην αγορά του street food; Ποιες είναι οι νέες τάσεις από την εμπειρία σας;

Πριν ξεκινήσει το φεστιβάλ το 2016, δεν υπήρχε καν η έννοια του street food στην Ελλάδα. Με την μεγάλη επιτυχία του φεστιβάλ όμως, το street food έχει γίνει η νο1 τάση στην εστίαση στην Ελλάδα πλέον, με ακόμα και πολύ διάσημους chefs να “καβαλούν το κύμα” της τάσης. Οι τάσεις είναι πολλές, με πιο σημαντική ίσως αυτή τη στιγμή την τάση για vegetarian επιλογές και άγνωστες κουζίνες.

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ