Αρχική ResourcesΣυνεντεύξεις AROMATICO: «Ξυπνάμε αισθήσεις και αναμνήσεις»

AROMATICO: «Ξυπνάμε αισθήσεις και αναμνήσεις»

σύνταξη Loukia Karrori
0 σχόλια

Ένα σύστημα ανάπτυξης μέσω franchising είναι σημαντικό για να διατηρηθεί, να στηριχθεί πάνω σε βάσεις εμπιστοσύνης και ξεκάθαρης επικοινωνίας. Αν αυτό επιτευχθεί, η επιτυχία θεωρείται κάτι παραπάνω από σίγουρη.

Τάσος Παναγής Υπεύθυνος Μarketing & Ανάπτυξης Δικτύου της AROMATICO

F.S.: Ποια είναι τα βασικά συστατικά και η φιλοσοφία του concept;

Τ.Π.: Η επιχειρηματική ιδέα στην οποία βασίζεται το AROMATICO στηρίζεται πάνω στην ανάπτυξη καταστημάτων πώλησης αρωμάτων «ΤΥΠΟΥ» και συμπληρωματικών προϊόντων, τα οποία να εξασφαλίζουν στον καταναλωτή μεγάλη ποικιλία ειδών σε χαμηλή τιμή και στον επενδυτή γρήγορη απόσβεση της επένδυσης, με χαμηλό ρίσκο και εξαιρετικά περιθώρια κέρδους.

Ένα κατάστημα AROMATICO είναι μια εκπληκτική επιχειρηματική ιδέα, που δεν απαιτεί τεράστια κεφάλαια επένδυσης για να την ξεκινήσει ένας ενδιαφερόμενος επενδυτής. Δεν απαιτεί ιδιαίτερο κεφάλαιο, ιδιαίτερο εξοπλισμό ή εξειδικευμένες εγκαταστάσεις. Απαιτεί μόνο πάθος, μεράκι, διορατικότητα και επικοινωνιακές δεξιότητες.

Το slogan του Aromatico «Ξυπνάμε αισθήσεις και αναμνήσεις» αγγίζει τις ψυχές των ανθρώπων και διαμορφώνει το πλαίσιο της εταιρικής του κουλτούρας που οριοθετεί ένα επικοινωνιακό προφίλ άρρηκτα δεμένο με τον ανθρώπινο παράγοντα. Το «ΑROMATICO» είναι ζωή, ψυχή, και στηρίζει την παραγωγή των προϊόντων του σε αναζήτηση αρωμάτων που έχουν συνδεθεί με μοναδικές στιγμές της προσωπικής μας ζωής.

F.S.: Τι νέο φέρνει στην αγορά η επιχειρηματική σας πρόταση; Ποια είναι τα σημεία διαφοροποίησης έναντι του ανταγωνισμού;

Τ.Π.:

 • Πελατοκεντρική φιλοσοφία στην εξυπηρέτηση των πελατών με ειδικό τμήμα marketing που αφουγκράζεται τις ανάγκες τους και δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες ανάπτυξης της εταιρίας.
 • Τεχνογνωσία (Know How) ανάπτυξης ποιοτικών προϊόντων και συμπληρωματικών ειδών, μέσα από το τμήμα R&D.
 • Εκπαίδευση συνεργατών και καθοδήγηση (Mentoring) σε νέους επιχειρηματίες.
 • Διαχρονικές επενδύσεις ανάπτυξης του brand.

F.S.: Κατά πόσο ανταποκρίνεται στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον και τα νέα καταναλωτικά πρότυπα που διαμορφώνονται;

Τ.Π.: Η επένδυση στην ανάπτυξη μιας επιχείρησης AROMATICO εναρμονίζεται πλήρως στις συνθήκες της αγοράς, τόσο για τον καταναλωτή όσο και για τον επιχειρηματία.
Στο σημερινό Οικονομικό περιβάλλον η αγοραστική συμπεριφορά του καταναλωτή οριοθετείται σε ένα διαφορετικό πλαίσιο λειτουργίας. Δεν επενδύει σε είδη πολυτελείας αλλά επιθυμεί λύσεις αξιόπιστες στο χαμηλότερο δυνατό κόστος που να καλύπτουν τις ανάγκες του. Τα «Άρωματα Τύπου» όπως χαρακτηριστικά ονομάζονται τα προϊόντα του AROMATICO και κάθε επιχείρησης πώλησης Χύμα Αρωμάτων, αντικαθιστούν τα original αρώματα γιατί ο καταναλωτής δεν μπορεί να διαθέσει για την αγορά τους το αντίστοιχο τίμημα.

Από την άλλη πλευρά, ο επιχειρηματίας επενδυτής, επιθυμεί να τοποθετήσει τα χρήματά του σε μικρές επενδύσεις που θα μπορούν να του εξασφαλίσουν γρήγορα κέρδος, χωρίς το κίνδυνο να τον καταστρέψουν οικονομικά ακόμα και αν αυτές δεν φέρουν το ποθητό αποτέλεσμα..

F.S.: Βάσει της έρευνάς σας, ποια τα περιθώρια ανάπτυξης της συγκεκριμμένης αγοράς καθώς και του ίδιου του concept μέσα σε αυτή;

Τ.Π.: Τα περιθώρια ανάπτυξης της συγκεκριμένης αγοράς είναι μεγάλα. Το «άρωμα» ως προϊόν σχετίζεται άμεσα με τις ανάγκες της Ψυχολογίας των ανθρώπων , των βαθύτερων επιθυμιών τους και των υποσυνείδητων λειτουργιών του εγκεφάλου τους. Ο κλάδος της ομορφιάς μέσα στις στρεβλώσεις που έχουν προκληθεί από την Οικονομική Κρίση είναι από τους λιγότερο «θιγόμενους». Η αγορά των αρωμάτων μπορεί να επεκταθεί σε πλήθος συμπληρωματικών προϊόντων που μπορεί να δίνουν μεγάλα εισοδήματα στον επενδυτή. Π.χ (Αιθέρια Έλαια, σαπούνια, αφρόλουτρα, δώρα κ.λπ.).
F.S.: Πώς έχει υποδεχθεί η αγορά την επιχειρηματική σας πρόταση; Ποια είναι η αντιμετώπιση και τα σχόλια του καταναλωτικού κοινού;

Τ.Π.: Οι εντυπώσεις μέχρι σήμερα είναι εξαιρετικές. Το AROMATICO διαθέτει ένα πολύ καλό προϊόν σε μια εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή αγοράς (Value for money). Η εταιρεία αναπτύσσει το δίκτυό της ταχύτατα και μέσα στον 1ο χρόνο λειτουργίας εξάγει προϊόντα στη Γερμανία.

F.S.: Τι σας ώθησε να αναπτύξετε την επιχείρησή σας μέσω franchising; Ποια είναι τα ισχυρά σημεία του ίδιου του franchise concept;

Τ.Π.: Το franchising είναι μια μορφή εταιρικής ανάπτυξης που μπορεί να δώσει τεράστια οφέλη στα δυο συμβαλλόμενα μέρη (Δικαιοδόχου -Δικαιοπάροχου). Εξασφαλίζει ένα πλαίσιο επιτυχημένης λειτουργίας και βιωσιμότητας για τις επιχειρήσεις που δουλεύουν κάτω από ένα οργανωμένο σύστημα ανάπτυξης και στρατηγικής.Το concept του ΑROMATICO για παραγωγή ποιοτικών αρωμάτων, μεγάλης πιστότητας και διάρκειας το κάνει να ξεχωρίζει έναντι των ανταγωνιστών.

F.S.: Ποιο είναι το προφίλ του υποψήφιου franchisee στον οποίο απευθύνεστε και ποιες δεξιότητες και εμπειρίες πρέπει να κατέχει;

Τ.Π.: Το «ΑROMATICO» ως επένδυση είναι πολύ φιλική για οποιονδήποτε υποψήφιο επενδυτή. Δεν στηρίζεται σε πολιτικές εξουθενωτικών προμηθειών αλλά σε ένα πλαίσιο συμφωνίας «λόγου» μεταξύ των 2 συμβαλλόμενων μερών. Ο υποψήφιος επενδυτής μπορεί να ενταχθεί μέσα στο δίκτυο των συνεργατών του «AROMATICO» είτε ως εξειδικευμένο κατάστημα δικτύου πώλησης Αρωμάτων είτε ως shop in shop επιχείρηση.

Στα πλαίσια αυτής της επιχειρηματικής ιδέας, το AROMATICO αναζητά Υποψήφιους Συνεργάτες, οι οποίοι θα πρέπει να διαθέτουν τα εξής προσόντα:

 • Να έχουν διάθεση, όραμα πάθος και επαγγελματικό ήθος.
 • Να υιοθετούν την εταιρική φιλοσοφία και να είναι ανοιχτοί στην επικοινωνία.
 • Να διαθέτουν την απαιτούμενη οικονομική επιφάνεια αρχικής επένδυσης η οποία συνήθως είναι μεταξύ 6000-10000 ευρώ.
 • Να έχουν σχετική επαγγελματική εμπειρία.
 • Να δημιουργούν και να διατηρούν καλές σχέσεις στην τοπική αγορά.
 • Να τους διακρίνει το πάθος για την επίτευξη πωλήσεων.
 • Να χειρίζονται αποτελεσματικά τις οικονομικές οφειλές τους.
 • Να διαχειρίζονται σωστά και εποικοδομητικά το χρόνο τους.

F.S.: Για ποιο λόγο θα πρέπει να επιλέξει την πρότασή σας κάποιος δυνητικός επενδυτής/franchisee; Ποια είναι τα οφέλη και ποιες οι ευκαιρίες;

Τ.Π.:

 • Εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές
 • Μεγάλη ποικιλία κωδικών
 • Συνεχή ανάπτυξη συμπληρωματικών προϊόντων για ενίσχυση της γκάμας και της ποικιλίας των ειδών
 • «Χρήση» των ωφελειών του ηλεκτρονικού καταστήματος από τον franchisee
 • Συμβουλευτική και mendoring
 • Δωρεάν μελέτη εξοπλισμού του καταστήματος
 • Διαφημιστική προβολή
 • Επικοινωνιακό team στελεχών με μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία.

F.S.: Τι περιλαμβάνουν τα πλάνα της ανάπτυξής σας κατά το προσεχές χρονικό διάστημα; Υπάρχουν συγκεκριμένες περιοχές της χώρας στις οποίες ενδιαφέρεστε να αναπτυχθείτε άμεσα; Εάν ναι, ποιες είναι αυτές;

Τ.Π.: Τα πλάνα ανάπτυξης της εταιρίας για το επόμενο διάστημα περιλαμβάνουν:

 • Διεύρυνση νέων κωδικών.
 • Επέκταση δικτύου.
 • Εντονότερη διαφημιστική προβολή του brand «ΑROMATICO»

Η εταιρεία ενδιαφέρεται να επεκταθεί σε όλες τις πρωτεύουσες των Νομών της Χώρας και ειδικότερα στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας Αθήνα, Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο και σε νησιά.

F.S.: Τι κατά τη γνώμη σας θα πρέπει να προσέξουν οι νέοι franchisors και franchisees στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον;

Τ.Π.: Το σημερινό Οικονομικό Περιβάλλον απαιτεί όραμα, στρατηγική, πλάνο ανάπτυξης και γνώση. Είναι πολύ σημαντικό πριν από οποιαδήποτε επιχειρηματική πρόταση να δημιουργούνται συνθήκες που να ευνοούν τις παραπάνω μεταβλητές. Εκατοντάδες επιχειρήσεις σήμερα δεν καταφέρνουν να κρατήσουν βιώσιμες τις επιχειρήσεις τους επειδή δεν καταφέρνουν να δομήσουν ένα συγκεκριμένο πλάνο ανάπτυξης με στόχους και δράσεις.

Η Οικονομική κρίση δημιουργεί προβλήματα στο «επιχειρείν «αλλά συγχρόνως και μεγάλες ευκαιρίες. Αυτές τις ευκαιρίες θα πρέπει να μπορεί να εκμεταλλευτεί ο επιχειρηματίας για να μπορέσει να δομήσει μια υγιή επιχείρηση.

Ένα σύστημα ανάπτυξης μέσω franchising είναι σημαντικό για να διατηρηθεί , να στηριχθεί πάνω σε βάσεις εμπιστοσύνης και ξεκάθαρης επικοινωνίας. Αν αυτό επιτευχθεί , η επιτυχία θεωρείται κάτι παραπάνω από σίγουρη.

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ