Αρχική ResourcesΣυνεντεύξεις Αναστάσιος Δήμας: «Στο Pizza Days εστιάζουμε στη διατήρηση της ποιότητας σε όλους τους τομείς»
Αναστάσιος Δήμας: «Στο Pizza Days εστιάζουμε στη διατήρηση της ποιότητας σε όλους τους τομείς»

Αναστάσιος Δήμας: «Στο Pizza Days εστιάζουμε στη διατήρηση της ποιότητας σε όλους τους τομείς»

σύνταξη sotirisroot
0 σχόλια

Το Pizza Days έκανε την εμφάνισή του στο αθηναϊκό κοινό το 2014 και αμέσως μετατράπηκε σε must προορισμό για ποιοτικές γαστρονομικές εξορμήσεις. Ένας καθημερινός προορισμός για φοιτητές, εργαζόμενους και οικογένειες, με ολοκληρωμένες γευστικές προτάσεις που καλύπτουν πολλαπλές ανάγκες και διεισδύουν στις αγορές της εστίασης, του pizza delivery και του ελεύθερου χρόνου.

Η ομάδα του Pizza Days δίνει έμφαση στη λεπτομέρεια και στην ποιότητα και ενδιαφέρεται για τις ανθρώπινες σχέσεις, δημιουργώντας ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον. Στοχεύει στην εξέλιξη του brand, θέλοντας να δημιουργήσει νέα καταστήματα και συνεργασίες, ενώ η ομαδική δουλειά, το όραμα, ο σωστός προγραμματισμός και οι στρατηγικές συμφωνίες αποτελούν προτεραιότητα γι’ αυτή.

Ο συνιδρυτής του Pizza Days, Αναστάσιος Δήμας, μιλά για τις καινοτομίες που έχουν εισαγάγει στην εστίαση αλλά και για τις αλλαγές που παρατηρεί στις τάσεις της αγοράς. Όσον αφορά τη στήριξη στους νέους franchisees, ο κος. Δήμας, είναι ξεκάθαρος. «Στα πάντα θα είμαστε εκεί. Θα μεταδώσουμε όλη την τεχνογνωσία, τη γνώση και την εμπειρία που διαθέτουμε ώστε να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι».

Περιγράψτε μας με λίγα λόγια το concept του Pizza Days. Τι προσφέρετε και σε ποιους απευθύνεστε;

Η έμπνευσή μας έρχεται από τα ταξίδια μας στην Ιταλία και από τις νέες γεύσεις που δοκιμάζουμε. Κάπως έτσι προκύπτουν οι δημιουργίες μας. Η πίτσα μας δεν είναι αμιγώς ιταλική, καθώς προσαρμόζουμε τις γεύσεις στα ελληνικά δεδομένα. Παράγουμε τα πάντα στο κατάστημα – τη ζύμη, τις σάλτσες και ό,τι άλλο χρειάζεται. Είναι όλο χειροποίητα. Το μαγαζί είναι ανοιχτό από τις 08:00 μέχρι τις 00:30. Δουλεύουμε από το πρωί για να προσφέρουμε και πρωινό. Δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην αγορά, καθώς το πρωινό μας είναι φτιαγμένο στον ξυλόφουρνο, ο οποίος είναι το μεγάλο μας ατού. Το πρωί ο κόσμος περνάει για να πάρει τον καφέ του και να τσιμπήσει κάτι πριν πάει για δουλειά, ενώ το μεσημέρι συνήθως παίρνει μια σαλάτα ή μια πίτσα. Δεν υπάρχει τίποτα τυποποιημένο. Όλα είναι χειροποίητα. Μια all day εμπειρία. Το Pizza Days απευθύνεται σε ένα ευρύ target group, καθώς είναι ιδανικό για όλες τις ηλικίες. Επισκέπτονται το κατάστημά μας οικογένειες, παρέες νέων και ζευγάρια. Επίσης, πολύ συχνά πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, όπως γενέθλια και διάφορα events.

pizza days franchisors

Οι συνιδρυτές του Pizza Days, Φώτης Δήμας και Αναστάσιος Δήμας.

Ποιες ανάγκες της αγοράς καλύπτει η πρόταση του Pizza Days;

Η πρόταση του Pizza Days καλύπτει ένα ευρύ φάσμα αναγκών των καταναλωτών. Πιο συγκεκριμένα, ξεκινάμε από το πρωί με καφέ και ατομικό πρωινό. Συνεχίζουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας με φρέσκες σαλάτες, πίτσα και φρέσκα ζυμαρικά, παρέχοντας στον καταναλωτή μία επιλογή για ένα lunch break ή μία απογευματινή-βραδινή έξοδο στο κατάστημά μας. Φυσικά καλύπτουμε την ανάγκη της αγοράς για delivery, ώστε ο καταναλωτής να μπορεί να απολαύσει ένα ολοκληρωμένο γεύμα στο σπίτι ή τη δουλειά του, με εύκολο και γρήγορο τρόπο.

Τι καινοτομίες έχετε εισαγάγει στην εστίαση;

Αρχικά, το καινοτόμο πρωινό μας. Η κεντρική ιδέα του είναι να χρησιμοποιούμε τη δική μας ζύμη και να φτιάχνουμε προϊόντα όπως τυρόπιτα και σπανακόπιτα, προτείνοντας μια πιο υγιεινή επιλογή από τις σφολιάτες που έχουμε συνηθίσει. Όλα τα προϊόντα του πρωινού μας είναι ψημένα στον ξυλόφουρνο με αγνά υλικά. Επιπλέον, έχουμε δημιουργήσει ένα εστιατόριο-πιτσαρία που προσφέρει μια value for money εμπειρία και εστιάζει και στον καταναλωτή που θέλει να απολαύσει μία έξοδο σε ένα εστιατόριο-πιτσαρία με ιταλικές και ελληνικές γεύσεις, αλλά και σε εκείνον που θέλει να απολαύσει ένα υψηλής ποιότητας αλλά και οικονομικό γεύμα στο σπίτι του. Δεν είμαστε απλώς ένα κατάστημα που θα επισκεφθεί ο πελάτης μία φορά τον μήνα, αλλά ένα εστιατόριο που μπορεί να γίνει στέκι σε καθημερινή βάση, λόγω του συνδυασμού τιμής και ποιότητας των προϊόντων μας. Σε αυτό συντελούν και τα στοιχεία διαφοροποίησής μας από τον ανταγωνισμό, που είναι η ποιότητα, η ζύμη, η γρήγορη εξυπηρέτηση και φυσικά το πρωινό μας. Ο παραπάνω συνδυασμός βοηθάει την επιχείρηση να αυξάνει τους τζίρους σε καθημερινή βάση. Τέλος, έχουμε δημιουργήσει το δικό μας site, στο οποίο ο καταναλωτής μπορεί να κάνει online την παραγγελία του απευθείας από το κατάστημα Pizza Days.

Η ομάδα του Pizza Days προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία στον καταναλωτή, δίνοντας έμφαση στις γεύσεις, στην ποιότητα του φαγητού, αλλά και στη ζεστή ατμόσφαιρα και εξυπηρέτηση.

Πώς θα περιγράφατε τα καταστήματα Pizza Days;

Το κατάστημα του Pizza Days είναι ένας μοντέρνος και ζεστός χώρος με ευχάριστη ατμόσφαιρα για να απολαύσετε το γεύμα σας. Αποτελείται από έναν χώρο καθιστικών, ενώ υπάρχουν και εξωτερικές τραπεζαρίες για τις πιο ζεστές μέρες. Το εστιατόριο διαθέτει επίσης μια ανοικτή κουζίνα, όπου οι πελάτες μπορούν να δουν τους σεφ να ετοιμάζουν τις πίτσες και τα ζυμαρικά με φρέσκα υλικά, παρέχοντας ένα ξεχωριστό θέαμα. Η ομάδα του Pizza Days προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία στον καταναλωτή, δίνοντας έμφαση στις γεύσεις, στην ποιότητα του φαγητού, αλλά και στη ζεστή ατμόσφαιρα και εξυπηρέτηση.

Τι σχόλια και κριτικές έχετε λάβει από το κοινό έως τώρα;

Τα σχόλια που δεχόμαστε από το κοινό είναι θετικά, καθώς στους πελάτες μας αρέσει πολύ τόσο η πίτσα, και συγκεκριμένα το ζυμάρι μας, όσο και τα φρέσκα ζυμαρικά που φτιάχνουμε στο κατάστημά μας. Επίσης, δεχόμαστε θετικά σχόλια για τον χώρο και την αισθητική του καταστήματος και ιδιαίτερα για τη δράση με τους pizza yolo που πετούν τα ζυμάρια στον αέρα.

Ποια προϊόντα επιλέγει πιο συχνά το κοινό και ποια φέρνουν τα μεγαλύτερα έσοδα;

Τα προϊόντα που επιλέγει πιο συχνά το κοινό είναι η πίτσα μαργαρίτα, η special, και τα φρέσκα ζυμαρικά. Τα προϊόντα που φέρνουν τα μεγαλύτερα έσοδα στην κατηγορία της πίτσας είναι η πίτσα μαργαρίτα, η πίτσα special και η ομώνυμη πίτσα Pizza Days, ενώ στην κατηγορία των ζυμαρικών είναι η μακαρονάδα polo broccolo και η carbonara. Το κατάστημά μας είναι ανοιχτό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και σε σχέση με το συνολικό τζίρο υπολογίζουμε τη συμβολή του κάθε προϊόντος ως εξής: 20-25% το πρωινό και ο καφές, 45% περίπου η πίτσα και 30-35% τα ζυμαρικά και οι σαλάτες. Διατηρούμε μέσες τιμές στα προϊόντα μας – ούτε πολύ χαμηλές, αλλά ούτε και υψηλές. Έχουμε καλό φαγητό και θέλουμε να το προσφέρουμε σε λογικές τιμές.

Ποιο είναι το προφίλ του ιδανικού franchisee;

Σίγουρα η εμπειρία θα βοηθούσε, αλλά αν υπάρχει διάθεση και όρεξη για δουλειά, ακόμα και κάποιος χωρίς εμπειρία μπορεί να ανταπεξέλθει. Καλό θα ήταν, επίσης, να απασχολείται και ο ίδιος στο κατάστημα ή, στην περίπτωση που είναι επενδυτής, να έχει με κάποιον τρόπο τον έλεγχο. Το Pizza Days είναι ένα κατάστημα στο οποίο μπορεί κανείς να δουλέψει από το πρωί μέχρι το βράδυ αν θέλει, γεγονός που οδηγεί σε μεγάλο τζίρο.

pizza days

Δραστηριοποιείστε στον κλάδο της εστίασης από το 2015. Τι αλλαγές παρατηρείτε όσον αφορά τις τάσεις στην αγορά της εστίασης;

Μέσα από τη δράση μας τα τελευταία χρόνια, εντοπίζουμε αρκετές αλλαγές. Αρχικά, παρατηρείται αύξηση των υγιεινών επιλογών. Οι καταναλωτές έχουν γίνει πιο επιλεκτικοί όσον αφορά τη διατροφή τους και απαιτούν περισσότερες υγιεινές επιλογές. Αυτό μας έχει οδηγήσει στο να προσφέρουμε μεγαλύτερη ποικιλία από φρέσκες σαλάτες, υγιεινές εναλλακτικές και βιολογικά, vegetarian και vegan πιάτα. Παρατηρούμε επίσης ότι οι καταναλωτές ενδιαφέρονται να φάνε γρήγορα, αλλά χωρίς να θυσιάζουν την ποιότητα των πιάτων τους. Επιπλέον, υπάρχει η τάση του ‘’farm-to-table’’. Οι καταναλωτές εκτιμούν όλο και περισσότερο την προέλευση των τροφίμων και προτιμούν πιάτα με φρέσκα, τοπικά και οργανικά συστατικά. Το Pizza Days ανταποκρίνεται σε αυτή την ανάγκη, προσφέροντας πιάτα με φρέσκα και τοπικά προϊόντα. Ακόμα, παρατηρείται αύξηση της προτίμησης για delivery. Οι τεχνολογικές εξελίξεις έχουν επιτρέψει στους καταναλωτές να παραγγέλνουν φαγητό από το σπίτι τους μέσω διαδικτύου. Αυτή η ευκολία έχει οδηγήσει σε αύξηση της ζήτησης για delivery. Εμείς, ως κατάστημα, έχουμε κάνει συνεργασία με online πλατφόρμες που διευκολύνουν το delivery, καθώς επίσης έχουμε δημιουργήσει και το δικό μας site από το οποίο οι καταναλωτές μπορούν να κάνουν online την παραγγελία τους στο κατάστημά μας.

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σας στόχοι και ποιες αξίες σας καθοδηγούν, τόσο ως προσωπικότητα όσο και ως επιχειρηματία;

Στόχος μας είναι η ανάπτυξη του δικτύου Pizza Days πανελλαδικά, σε συνεργασία με ανθρώπους που εμπιστεύονται το όραμά μας και με πρωταρχικό μας μέλημα τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για όποιον θέλει να ανοίξει ένα κατάστημα franchise Pizza Days. Δίνουμε έμφαση πρωτίστως στον franchisee, ώστε να χτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης οι οποίες θα έχουν ένα κοινό όραμα, με βασικό γνώμονα το όφελος για τον συνεργάτη μας. Οι αξίες που καθοδηγούν την ομάδα του Pizza Days εστιάζουν στη διατήρηση της ποιότητας σε όλους τους τομείς της επιχείρησης.

Πηγή

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ