Αρχική ResourcesΆρθρα Λύση στο ζήτημα ένταξης των επιχειρήσεων Franchise στις δράσεις του ΕΣΠΑ 2021-2027

Λύση στο ζήτημα ένταξης των επιχειρήσεων Franchise στις δράσεις του ΕΣΠΑ 2021-2027

σύνταξη sotirisroot
0 σχόλια

Μετά από μία μακρόχρονη περίοδο εξαίρεσης από τις δράσεις επιδοτήσεων, καθίσταται πλέον εφικτή η συμμετοχή των επιχειρήσεων που λειτουργούν υπό καθεστώς franchising, στις δράσεις που θα ανακοινωθούν στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ 2021 – 2027, όπως ανακοινώθηκε από την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Οι συντονισμένες προσπάθειες των εμπλεκόμενων φορέων (Ελληνικός Σύνδεσμος Franchise – Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών) οδήγησαν στην κατάδειξη του Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας (ΕΦΕΠΑΕ) ως οργάνου αρμόδιου να κρίνει κατά περίπτωση εάν μία επιχείρηση που υποβάλλει αίτηση για ένταξη στην εκάστοτε δράση πληροί τα κριτήρια μεγέθους και εταιρικού καθεστώτος.

Με άλλα λόγια, ο ΕΦΕΠΑΕ θα κρίνει με σαφή και άμεσο τρόπο εάν μία επιχείρηση που υποβάλλει αίτηση ένταξης θεωρείται ή όχι συνδεδεμένη με άλλη επιχείρηση και αν εξ’ αιτίας της σύνδεσης αυτής αλλάζει το μέγεθός της.

Με τον τρόπο αυτό καθίσταται πλέον δυνατόν για τις επιχειρήσεις που εντάσσονται σε δίκτυα franchising να ωφεληθούν από τους μηχανισμούς ενίσχυσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας που διαμορφώνει το νέο ΕΣΠΑ και να θωρακίσουν τη βιωσιμότητα και την ανταγωνιστικότητά τους.

Όπως τονίζει ο κύριος Παναγιώτης Ρουσόπουλος, Διευθύνων Εταίρος της THE FRANCHISE CO.,

“Οι εταιρείες franchise αποδεδειγμένα επιτυγχάνουν μεγαλύτερη μόχλευση και αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ, έχουν ισχυρά και διατηρήσιμα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και είναι στη πλειονότητά τους πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που προσφέρουν συγκριτικά -άμεσα ή έμμεσα – πολλά περισσότερα στην εθνική οικονομία, από αντίστοιχου μεγέθους επιχειρήσεις είτε μέσω φορολογίας, εισφορών, δημιουργίας θέσεων εργασίας κοκ. είτε μέσω της συμβολής τους στον εκσυγχρονισμό των συνεργαζόμενων με αυτές παραγωγικών μονάδων, στην βελτίωση της εφοδιαστικής αλυσίδας κλπ. Μετά από μια μακρά περίοδο συνεχών κρίσεων η μεγιστοποίηση του οφέλους από την αξιοποίηση των πολύτιμων πόρων της ΕΕ είναι εξαιρετικά κρίσιμη και η ένταξη των συστημάτων franchise στα καθεστώτα ενίσχυσης του νέου ΕΣΠΑ μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να αποφέρει”.

Για την αποτελεσματικότερη προετοιμασία του επιχειρηματικού σας πλάνου, προγραμματίστε άμεσα τα επόμενα βήματα σας σε συνεργασία με την THE FRANCHISE CO.

Απευθυνθείτε σήμερα στους εξειδικευμένους συμβούλους μας για να ενημερωθείτε για την κατ’ αρχήν δυνατότητα ένταξής σας στα προγράμματα και τους όρους και προϋποθέσεις συμμετοχής.

THE FRANCHISE CO., Παπανικολή 100-102, Χαλάνδρι 15232,

Τηλ. 210 67 56 200, email: 

 

Πηγή

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ