Αρχική ResourcesΆρθρα 3 λόγοι που το franchising ενισχύει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα

3 λόγοι που το franchising ενισχύει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα

σύνταξη sotirisroot
0 σχόλια

To franchising ως επιχειρηματική μέθοδος ανάπτυξης προσελκύει όλο και μεγαλύτερο ποσοστό του γυναικείου επιχειρείν! Όλο και περισσότερες γυναίκες δραστηριοποιούνται στον χώρο με μεγάλη επιτυχία και παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανανέωση του εργασιακού τοπίου, της οικονομίας και της κοινωνίας.

Μάλιστα, κάποιοι θεωρούν πως οι γυναίκες διαπρέπουν στον χώρο του franchising, συγκριτικά με τους άντρες ως franchisors, αλλά και ως franchisees, για τους παρακάτω τρεις λόγους:

  1. Οι γυναίκες είναι οργανωτικές από τη φύση τους και μπορούν να διευθύνουν το ανθρώπινο δυναμικό. Επιπλέον, οι γυναίκες franchisees διαχειρίζονται με καλύτερο τρόπο μια επιχειρηματική ευκαιρία που τους οδηγεί εν τέλει στην κερδοφορία.
  2. Οι γυναίκες συχνά αναγνωρίζουν ποιες είναι οι προτεραιότητες στις οποίες πρέπει να επικεντρωθούν. Αυτή η ικανότητα είναι εξαιρετικά χρήσιμη στο franchising και σε συνδυασμό με τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και την οργάνωση, επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.
  3. Οι γυναίκες συνήθως τείνουν να είναι πιο κοινωνικές και στοχεύουν στο όφελος της ομάδας τους. Επιπλέον, οι γυναίκες franchisors στοχεύουν στην αποτελεσματική επικοινωνία με τους franchisees, ώστε να ακολουθείται μια κοινή κατευθυντήρια γραμμή.

«Οι γυναίκες είναι περισσότερες σε σχέση με τον ανδρικό πληθυσμό. Έχουμε την τάση να ζούμε πιο πολλά χρόνια, οπότε σίγουρα πρέπει να έχουμε επιλογές και να μπορούμε να διευθύνουμε τις δικές μας επιχειρήσεις», τονίζει η Miriam Brewer, Senior Director of Education and Diversity με την IFA (International Franchise Association).

«Οι γυναίκες είναι εξίσου καλές στο να διευθύνουν επιχειρήσεις, με τους άντρες», προσθέτει η Miriam. «Αλλά πρέπει να μας δίνονται και άλλες επιχειρηματικές ευκαιρίες. Μερικές φορές φεύγουμε με άδεια, ώστε να φροντίσουμε τα παιδιά μας και επιστρέφοντας ξανά στη δουλειά, η θέση μας έχει καλυφθεί. Άρα, γιατί να μην είμαστε εμείς αφεντικά του εαυτού μας; Στο franchising κυριαρχεί η φράση «Είστε στην επιχείρηση για τον εαυτό σας, αλλά όχι μόνος σας» και για αυτό τον λόγο, το franchising ταιριάζει απόλυτα στο γυναικείο φύλο».

Επιπλέον, η Dina Dwyer-Owens, Chairwoman και CEO της The Dwyer Group πιστεύει πως οι γυναίκες διαπρέπουν στο franchising, γιατί μπορούν να συνεργάζονται με όλους. «Δεν μας πειράζει να δουλεύουμε σε ομάδα και να ανακαλύπτουμε μαζί με τους συναδέλφους μας τον τρόπο που θα οδηγηθούμε στην επιτυχία. Όταν είσαι μέλος ενός δικτύου franchise, θα πρέπει να αφουγκράζεσαι τα θέλω και τη γνώμη των franchisees, για την ευημερία του δικτύου γενικότερα. Πιστεύω πως οι γυναίκες είναι προικισμένες από τη φύση τους πάνω σε αυτό το κομμάτι», συμπληρώνει.

Οι στατιστικές αποκαλύπτουν πως η γυναικεία επιχειρηματικότητα θα συνεχίζει να αυξάνεται. Σύμφωνα με το The Guardian Life Small Business Research Institute’s projection, οι γυναίκες που διευθύνουν μικρές επιχειρήσεις θα δημιουργήσουν πάνω από το ήμισυ των εκτιμώμενων 9,72 εκατομμυρίων νέων θέσεων εργασίας και περίπου το 1/3 των 15,5 εκατομμυρίων συνολικά νέων θέσεων εργασίας που αναμένεται από το Bureau of Labor Statistics των Η.Π.Α μέχρι το 2018.

«Το franchising ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες των γυναικών», επισημαίνει η Dina. «Περισσότερες από 300 αλυσίδες το επιλέγουν, είτε δραστηριοποιούνται στον κλάδο της προσωπικής φροντίδας και των καλλυντικών, είτε στον οικιακό εξοπλισμό και τις υπηρεσίες. Για κάθε γυναίκα, υπάρχει το κατάλληλο franchise που της ταιριάζει!», καταλήγει.

Πηγή

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ