Αρχική Νέα «Ζωγραφίζοντας σχολικά κτίρια- ομορφαίνουμε τις γειτονιές»

«Ζωγραφίζοντας σχολικά κτίρια- ομορφαίνουμε τις γειτονιές»

σύνταξη sotirisroot
0 σχόλια

Σε θεσμό εξελίσσεται η δράση «Ζωγραφίζοντας σχολικά κτίρια- ομορφαίνουμε τις γειτονιές» των OK! Anytime Markets και της καλλιτεχνικής ομάδας Urban Act . Ένας από τους κύριους στόχους της δράσης είναι η ανάδειξη της γειτονιάς και η δημιουργία ενός καλύτερου περιβάλλοντος για τους μαθητές και τους δασκάλους.

Από τις 22 έως τις 26 Μαΐου λοιπόν και για 7η συνεχόμενη φορά, σχολεία αποκτούν διαφορετική εικόνα από εκείνη που είχαν συνηθίσει να συναντούν οι κάτοικοι της περιοχής.

Αυτή τη φορά το κτίριο που ομόρφυνε την περιοχή των Πατησίων ήταν αυτό που φιλοξενεί το 44ο και 152ο Δημοτικό σχολείο του Δήμου Αθηναίων. Οι μουντοί τοίχοι απέκτησαν χρώμα, όμορφες ζωγραφιές πήραν τη θέση συνθημάτων φτιάχνοντας έναν χώρο που θα είναι ομορφότερος και πιο ελκυστικός για τους μαθητές και τους δασκάλους που φιλοξενεί κάθε μέρα.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και της Αντιδημαρχίας Παιδείας του Δήμου Αθηναίων. Μέχρι τώρα τα OK! Anytime Markets σε συνεργασία με την έμπνευση των μελών της Urban Act, έχουν χαρίσει σε άλλα 6 σχολεία την δυνατότητα να γίνουν ελκυστικά και όμορφα.

Στην τελευταία αυτή δράση στους ανθρώπους που πρόσθεσαν τις δυνάμεις τους για να υπάρξει καλύτερο αποτέλεσμα βοήθησε και η YouTuber-παρουσιάστρια Μαίρη Συνατσάκη η οποία συμμετείχε ενεργά ζωγραφίζοντας με χαρά και κέφι τους τοίχους του σχολείου μαζί με τους μαθητές.

Η κα Μαρία Αρτίκη, Υπεύθυνη Marketing & Επικοινωνίας των OK! Anytime Markets , δήλωσε κατά την διάρκεια της παράδοσης του κτιρίου: «Η διοίκηση των OK! Anytime Markets  και εγώ προσωπικά, νιώθουμε μεγάλη περηφάνια που η ενέργεια «Ζωγραφίζοντας σχολικά κτίρια-ομορφαίνουμε τις γειτονιές» αγκαλιάστηκε τόσο από τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς αλλά και από τους κατοίκους των γειτονιών, για άλλη μια φορά. Η εταιρεία στηρίζει με αίσθημα ευθύνης τις ενέργειες κοινωνικής προσφοράς στους συνανθρώπους μας κάνοντας πράξη καθημερινά την εταιρική κουλτούρα και πολιτική η οποία είναι κοντά και στηρίζει καθημερινά τις ανάγκες όλων».

Πηγή

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ