Αρχική Νέα Welcome Stores: Η κοινοπραξία από τη Βόρεια Ελλάδα έρχεται στην Αττική
Welcome Stores: Η κοινοπραξία από τη Βόρεια Ελλάδα έρχεται στην Αττική

Welcome Stores: Η κοινοπραξία από τη Βόρεια Ελλάδα έρχεται στην Αττική

σύνταξη sotirisroot
0 σχόλια

Η γνωστή κοινοπραξία ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών Welcome Stores στοχεύει να επεκταθεί στην Αττική και να ενισχύσει την παρουσία της στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Η Welcome Stores, ως μία άλλου τύπου κολεκτίβα, έχει καταφέρει σήμερα να αποτελεί έναν από τους σημαντικούς πόλους της συγκεκριμένης αγοράς, όπου τα κοινοπρακτικά σχήματα εξακολουθούν να αποτελούν υπολογίσιμο ανταγωνιστή των μεγάλων που κυριαρχούν, ελέγχοντας περίπου το 25% της αγοράς. Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη η κοινοπραξία μετρά 80 σημεία πώλησης, ενώ το επίπεδο των συνολικών πωλήσεων του δικτύου της Welcome Stores έχει ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ.

Πώς ξεκίνησε όμως η Welcome Stores; «Δεκαεπτά μέτοχοι από τη Βόρεια Ελλάδα, με εφόδια την πολυετή πείρα στον χώρο των ηλεκτρικών συσκευών και την υγιή οικονομική θέση των επιχειρήσεών μας, δημιουργήσαμε τον Μάρτιο του 2011, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, τον νέο μας φορέα, την ανώνυμη εταιρεία Welcome Stores, και λειτούργησε μέσα στην πιο βαθιά οικονομική κρίση που γνώρισε η χώρα μας», λέει ο ο κ. Φίλιππος Ιωαννίδης, πρόεδρος και ένας από τους μετόχους του συνεργατικού σχήματος Welcome Stores.

Η επέκταση στην Αττική

«Το 2019, η διοίκηση αποφάσισε να στραφεί στην Deloitte, μια συμβουλευτική εταιρεία διεθνούς εμβέλειας, με στόχο να διασφαλιστεί το καλύτερο επιχειρησιακό μοντέλο για την επόμενη μέρα του δικτύου της Welcome Stores. Και λίγα χρόνια μετά νομίζω ότι οι αριθμοί πλέον μιλούν από μόνοι τους. Η οικογένεια της Welcome Stores μεγαλώνει και ήδη απαριθμούμε 80 καταστήματα. Αναζητούμε δε και νέα σημεία για να διευρύνουμε την παρουσία μας, ιδιαίτερα στο λεκανοπέδιο Αττικής», σημειώνει ο πρόεδρος του συνεργατικού σχήματος Welcome Stores.

Η διοίκηση, με εφόδια το οργανωμένο δίκτυο, την ολοκληρωμένη πανελλαδική επικοινωνία και τις καλές συνεργασίες με τους μεγάλους προμηθευτές, έχει ήδη πραγματοποιήσει επαφές με επιχειρηματίες του κλάδου και βρίσκεται σε αναζήτηση νέων σημείων στην Αττική.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό είναι και το κλειδί της προοπτικής της Welcome Stores, καθώς στα μεγάλα αστικά κέντρα σήμερα η εταιρεία δεν έχει διεισδύσει σημαντικά: «Τα ιδρυτικά μέλη της Welcome Stores έχουν παρουσία στη Βόρεια Ελλάδα και το ενδιαφέρον μας αρχικά ήταν στην επικράτεια μέχρι να βάλουμε ισχυρές δομές και θεμέλια στην εταιρεία μας. Η διοίκηση, με εφόδια το οργανωμένο δίκτυο, την ολοκληρωμένη πανελλαδική επικοινωνία και τις καλές συνεργασίες με τους μεγάλους προμηθευτές, έχει ήδη πραγματοποιήσει επαφές με επιχειρηματίες του κλάδου και βρίσκεται σε αναζήτηση νέων σημείων στην Αττική».

Όπως εξηγεί, εξάλλου, η επέκταση στην Αττική αποτελεί κύριο πυλώνα του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης της εταιρείας: «Το βασικό στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης της εταιρείας μας περιλαμβάνει την επέκτασή μας σε γεωγραφικές περιοχές στις οποίες δεν έχουμε παρουσία ως δίκτυο (με βασική προτεραιότητα το λεκανοπέδιο Αττικής), τόσο με το σήμα μας “Welcome Stores” όσο και με το σήμα μας “Go Electric”, αλλά και την αναβάθμιση και ενίσχυση της παρουσίας μας στο ηλεκτρονικό εμπόριο μέσω του κεντρικού εταιρικού μας e-shop».

Πηγή

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ