Αρχική Νέα Τρεις μεγάλες επενδύσεις από σούπερ μάρκετ στην Αττική
Τρεις μεγάλες επενδύσεις από σούπερ μάρκετ στην Αττική

Τρεις μεγάλες επενδύσεις από σούπερ μάρκετ στην Αττική

σύνταξη sotirisroot
0 σχόλια

Τρεις μεγάλες επενδύσεις από σούπερ μάρκετ υλοποιούνται ή ολοκληρώνονται στην Αττική από μεγάλες αλυσίδες. Η πρώτη από αυτές, που ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες, θα είναι το κατάστημα mega ΑΒ Βασιλόπουλος στη λεωφόρο Κηφισίας. Πρόκειται για ένα έργο που είχε «κολλήσει» για περισσότερο από έναν χρόνο λόγω της αύξησης του κατασκευαστικού κόστους και της αναθεώρησης του αρχικού προϋπολογισμού. Το νέο mega ΑΒ Βασιλόπουλος θα αποτελέσει κατάστημα-πρότυπο και για τα υπόλοιπα περίπου 70 μεγάλα καταστήματα της αλυσίδας στην Ελλάδα, στα οποία θα δώσει προτεραιότητα και βαρύτητα στην εξυπηρέτηση των πελατών το επόμενο χρονικό διάστημα η αλυσίδα.

Το άνοιγμα Μασούτη στα νότια προάστια

Ωστόσο, οι μεγάλες επενδύσεις από αλυσίδες σούπερ μάρκετ της Αττικής δεν σταματούν εδώ. Μία ακόμα σημαντική επένδυση που υλοποιείται, ολοκληρώνεται και από 1η Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η λειτουργία, είναι το κατάστημα της Διαμαντής Μασούτης στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Στο οικόπεδο των 4.700 τετραγωνικών μέτρων που κατασκευάζεται το κατάστημα της Μασούτης, η αλυσίδα θα κληθεί να συνυπάρξει με τα Max Stores που θα δημιουργήσουν κατάστημα στον πρώτο όροφο, καθώς αυτό του Μασούτη θα βρίσκεται στο ισόγειο, ενώ στην πίσω πλευρά του οικοπέδου δημιουργείται ένα κτήριο κατοικιών. Πρόκειται για ένα οικόπεδο που βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα μακριά από το κατάστημα του Σκλαβενίτη εντός του εμπορικού κέντρου City Plaza, αλλά και πολύ κοντά στο κατάστημα της Lidl.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην Αττική η Lidl Ελλάς έχει δημιουργήσει κέντρο διανομής και στα Καλύβια Θωρικού, από το οποίο τροφοδοτεί τη δραστηριότητά της στην πρωτεύουσα.

Η Lidl επενδύει σε logistics center

Μία ακόμα σημαντική επένδυση που αναμένεται να ξεκινήσει το 2024, θα είναι η κατασκευή του νέου logistics center της Lidl Ελλάς στη Δυτική Αττική και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή Ασπροπύργου-Ελευσίνας. Πρόκειται για μία κίνηση που θα αποτελέσει μέρος του συνολικού επενδυτικού προγράμματος τριετίας που έχει καταρτίσει η αλυσίδα και θα ανέλθει στα 120 εκατομμύρια ευρώ. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην Αττική η Lidl Ελλάς έχει δημιουργήσει κέντρο διανομής και στα Καλύβια Θωρικού, από το οποίο τροφοδοτεί τη δραστηριότητά της στην πρωτεύουσα. Ωστόσο, οι ανάγκες της Lidl είναι αυξημένες και θεωρείται ότι η ενίσχυση της αποθηκευτικής της ικανότητας είναι απαραίτητη για την αποτελεσματική της λειτουργία μέσα στα επόμενα χρόνια. Πάντως, και άλλες αλυσίδες διερευνούν το ενδεχόμενο κατασκευής logistics center σε Ασπρόπυργο-Ελευσίνα, όπως είναι τα My market και ο Μασούτης.

Πηγή

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ