Αρχική Νέα “Το FitnessArt στοχεύει στις υψηλές αποδόσεις”

“Το FitnessArt στοχεύει στις υψηλές αποδόσεις”

σύνταξη sotirisroot
0 σχόλια

 

Σε μια εποχή που η σωματική και ψυχολογική υγεία αποτελεί την Νο1 προτεραιότητα μας, το FitnessArt μας εκπαιδεύει σε έναν τρόπο ζωής πιο healthy, πιο ισορροπημένο και πιο ήρεμο.

Tο FitnessArt ανήκει στην νέα κατηγορία γυμναστηρίων, health and performance club. Ένα υβρίδιο γυμναστηρίου που ικανοποιήσει τις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου. Σέβεται το σώμα και την ψυχολογία του, δίνοντας την ευκαιρία να κάνει καλύτερο τον εαυτό του.

Ο Δημήτρης Μώρος, εμπνευστής και ιδρυτής του FitnessArt μίλησε στο FRANCHISE SUCCESS για την φιλοσοφία του FitnessArt, τον σύγχρονο ασκούμενο, το μέλλον των φυσικών γυμναστηρίων αλλά και για την απόφαση να αναπτυχθεί μέσω franchising.

fitnessart franchise 5

Ποια ειναι η φιλοσοφία του FitnessArt;

To FitnessArt έχει μια πιο αθλητική προσέγγιση. Ο ασκούμενος έχει την ευκαιρία να ακολουθήσει προπονητικά προγράμματα που ενεργοποιούν όλο το σώμα. Η προπόνηση αυτή του δίνει την ευκαιρία να γίνει γρήγορος, δυνατός και ευλύγιστος. Να έχει όλες τις αρετές του fitness καλλιεργημένες. Όχι στην υπερβολή αλλά να τις έχει κατακτήσει.  Τα προπονητικά χαρακτηριστικά που χρησιμοποιεί για να κατακτήσει αυτές τις αρετές προέρχονται από ασκήσεις κυρίως που κάνουν οι αθλητές με ελεύθερα βάρη και πιο λειτουργικές προπονήσεις. Ένα σύστημα στο πως λειτουργούν και γυμνάζονται οι αθλητές. Δηλαδή όχι πολλά μηχανήματα, περισσότερες αθλητικές κινήσεις, αθλητική προπόνηση με μεγάλη ποικιλία που να καλλιεργήσει όλα αυτά τα στοιχεία. Δηλαδή να μην είναι μονοδιάστατη. Βασική μας φιλοσοφία, εμάς αλλά και των ασκούμενων μας, είναι θέλουμε για γίνουμε καλύτεροι σε πολλά επίπεδα,  χωρίς όμως να επιβαρύνουμε το σώμα όταν αυτό δεν αντέχει.

Εμείς κάνουμε πραγματικό cross training δηλαδή συνδυάζουμε διαφορετικά trainings. Αυτό δεν μπορεί να γίνει στην προπόνηση μιας ημέρας, εκτός κι αν κάνεις προπόνηση 3 ώρες. Σε εβδομαδιαία βάση λοιπόν, μπορείς να κάνεις cross στα training ανάλογα με τις ανάγκες. Και αυτό γίνεται σε κύκλους, δεν γίνεται να γίνονται όλα μαζί.

Το FitnessArt προσφέρει αυθεντικές εκπαιδεύσεις. Προπονήσεις που έχουν δομή και φιλοσοφία, με επιστημονικές μελέτες που αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα τους. Προπονήσεις που δένουν με την 360 φιλοσοφία. Το ένα πρόγραμμα να συμπληρώνει το άλλο. Έτσι το work out της ημέρας φέρνει καλύτερο αποτέλεσμα.

fitnessart franchise 1

Σήμερα τι ρόλο παίζει η γυμναστική τη ζωή των καταναλωτών; Τι ζητάει ο καταναλωτής του σήμερα;

Το fitness στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ανεβαίνει ραγδαία. ‘Εχει βοηθήσει πάρα πολύ το δρομικό κίνημα και όλο αυτό που γίνεται με τα running και το τρίαθλο. Έχει βοηθήσει και το Crossfit γιατί φτιάχνει μια σκληροπυρηνική κοινότητα. Το Crossfit έχει progress οπότε μπορείς να κάνεις πράγματα που δεν είχες φανταστεί. Αυτό ενθουσιάζει και δημιουργεί εθισμό. Γενικά ανεβαίνει το fitness, γιατί οι ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου και ο τρόπος με το οποίο είναι δομημένη η ζωή μας σήμερα το έχει καταστήσει αναγκαίο. Όταν κάποιος δουλεύει 8 με 12 ώρες και είναι καθιστός σε μια καρέκλα και γενικά έχει μια καθιστική ζωή, τότε αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα (αυχένας, μέση κλπ) αλλά και ψυχολογικά. Συνεπώς η γυμναστική είναι το καλύτερο χάπι για όλα αυτά και βασικά είναι μονόδρομος. Παιδεία και ενημέρωση πλέον υπάρχει. Ο κόσμος νιώθει την ανάγκη, αλλά το καταλαβαίνει κιόλας οπότε έχει αρχίσει και ανεβαίνει πολύ το fitness. Από το 2019 παγκοσμίως φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και ακόμα και μέσα στην πανδημία έχει εκτοξευθεί το digital.

Μας είπατε πριν ότι η γυμναστική βοηθάει και στην ψυχολογία του ασκούμενου, με ποιο τρόπο γίνεται αυτό;

Στο FitnessArt καλλιεργούμε την αίσθηση του community μέσα στο γυμναστήριο. Το έχω δουλέψει πολύ αυτό. Προτρέπουμε να υπάρχει αλληλεπίδραση μεταξύ των ασκούμενων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προκύψουν πολλοί γάμοι, σχέσεις, φιλίες. Είναι ένας ζωντανός οργανισμός που σου δίνει το κίνητρο να συνεχίσεις και να εξελιχθείς. Στην εποχή αυτή η αλληλεπίδραση με τους γύρω μας, έχει γίνει πιο σημαντική από ποτέ. Την ανάγκη αυτή την καλύπτει το φυσικό γυμναστήριο.

fitnessart franchise 2

Ποιο θα είναι το μέλλον των φυσικών γυμναστηρίων; Θα υ πάρχει ανάπτυξη και γιατί;

Ναι θα υπάρξει. Ο κόσμος θέλει να πηγαίνει στο γυμναστήριο γιατί θέλει την επαφή. Επίσης, λόγω του ρυθμού της ζωής μας, το γυμναστήριο αποτελεί ένα είδος καθημερινής εξόδου και εκτόνωσης, που κανένας δεν θέλει να χάσει. Ακόμα και κατά την διάρκεια της καραντίνας, σε επικοινωνία που είχαμε με τους πελάτες, οι περισσότεροι ανυπομονούσαν να ανοίξουμε. Οι περισσότεροι επέστρεψαν και πολλοί λιγότεροι συνέχισαν τις προπονήσεις μέσω των ψηφιακών μαθημάτων. Λίγοι ήταν εκείνοι που σταμάτησαν τελείως.

Γιατί επιλέξατε την μέθοδο franchiseγια ανάπτυξη;

Νιώθουμε έτοιμοι να μοιραστούμε την φιλοσοφία του FitnessArt με συνεργάτες που έχουν το ίδιο πάθος με εμάς αλλά και να δώσουμε την ευκαιρία σε περισσότερο κόσμο να γνωρίσει την FitnessArt εμπειρία. Όμως για γίνει αυτό, θα πρέπει να γίνει σωστά, δεν κάνω εκπτώσεις στη δουλειά μου. Μέσω του franchising δημιουργούνται συστήματα και διαδικασίες, ώστε να μεταδίδεται σωστά το μήνυμα FitnessArt αλλά και ο νέος συνεργάτης να έχει τον απαιτούμενο “εξοπλισμό” για να τρέξει το γυμναστήριο του.

Θες να μάθεις περισσότερα για την πρόταση FitnessArt; Μπες εδώ

Πηγή

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ