Αρχική Νέα Σε επέκταση του δικτύου franchise στοχεύουν τα ΕΛΤΑ το 2024
Σε επέκταση του δικτύου franchise στοχεύουν τα ΕΛΤΑ το 2024

Σε επέκταση του δικτύου franchise στοχεύουν τα ΕΛΤΑ το 2024

σύνταξη sotirisroot
0 σχόλια

Τα ΕΛΤΑ συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς το πλάνο δομικού μετασχηματισμού, το οποίο δίνει έμφαση στην αναδιοργάνωση και τον εκσυγχρονισμό του δικτύου του, δίνοντας έμφαση και στο franchise.

Η αναδιοργάνωση του δικτύου έχει ήδη ολοκληρωθεί σε 143 σημεία στη χώρα, με την ενοποίηση υποστελεχωμένων και μη κερδοφόρων καταστημάτων, τη μείωση του λειτουργικού κόστους, την καλύτερη στελέχωση καταστημάτων και την καλύτερη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των ΕΛΤΑ.

Σε επόμενη φάση, εντός του 2024 και σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ κύριος Γρηγόρης Σκλήκας, βασικός στόχος είναι η επέκταση της παρουσίας των Ελληνικών Ταχυδρομείων πέραν του φυσικού τους δικτύου με νέα σημεία εξυπηρέτησης που θα περιλαμβάνουν καταστήματα franchise, εναλλακτικά δίκτυα last mile, PUDOs και shop in shop σε συνεργασία με χώρους καταστημάτων, καθώς και περισσότερα σημεία παραλαβής αντικειμένων «ΕΛΤΑ PostBox».

Στον σχεδιασμό του πλάνου αναδιοργάνωσης του δικτύου ενισχύθηκε η υπηρεσία αγροτικής διανομής, με σκοπό την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πελατών σε κάθε γωνιά της χώρας, ενισχύθηκαν οι ταχυδρόμοι της γειτονιάς με ψηφιακά εργαλεία, ώστε, εκτός από τη διαχείριση της ταχυδρομικής αποστολής, να μπορούν να εισπράττουν αντικαταβολές με κάρτα, να διανέμουν συντάξεις και να εξοφλούν εκ μέρους των πελατών οποιοδήποτε λογαριασμό.

Σε έξι κεντρικά καταστήματα, Γλυφάδα, Κηφισιά, Περιστέρι, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Πάτρα εφαρμόζεται το διευρυμένο ωράριο και στελεχώθηκαν οι κενές θέσεις ενώ μέσα στον Νοέμβριο θα ενισχυθούν και άλλα οκτώ καταστήματα στην περιφέρεια (Λάρισα, Τρίκαλα, Καλαμάτα, Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, Ηράκλειο και Χανιά Κρήτης, Ιωάννινα και Καβάλα).

Μεταξύ των καινοτομιών για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, συγκαταλέγεται η ανασύσταση του δικτύου διαβιβάσεων, διαλογής και διανομής των ΕΛΤΑ, με στόχο τη δημιουργία δυο ισχυρών κεντρικών κόμβων διαλογής στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη καθώς και τοπικών σημείων διαμετακόμισης που καλύπτουν όλη τη χώρα.

Επιπλέον, ο κύριος Σκλήκας αναφέρθηκε στη σύναψη στρατηγικής συμμαχίας με την αεροπορική εταιρεία Dronamics, την πρώτη εταιρεία cargo drone παγκοσμίως, με τα drones της οποίας θα μεταφέρονται σε απομακρυσμένες περιοχές αλληλογραφία και δέματα.

Μάθε περισσότερα για αυτό το franchise


ΕΛΤΑ COURIER

Πηγή

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ