Αρχική Νέα Πρωταθλητής αναδείχθηκε h Coffee Island στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καφέ 2022 στην κατηγορία Brewers Cup.

Πρωταθλητής αναδείχθηκε h Coffee Island στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καφέ 2022 στην κατηγορία Brewers Cup.

σύνταξη sotirisroot
0 σχόλια

Ο Coffee Campus Specialist της Coffee Island, Στάθης Κορέμτας, έλαβε την 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καφέ 2022 στην κατηγορία Brewers Cup.

Το πρωτάθλημα διοργανώθηκε από τον SCA GREECE στα πλαίσια της Ho.Re.Ca 2022, στο οποίο διακρίθηκαν οι Έλληνες πρωταθλητές που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καφέ στη Μελβούρνη.

Ο Στάθης Κορέμτας αναδείχθηκε ως ο Έλληνας πρωταθλητής στην κατηγορία Brewes Cup (παρασκευή καφέ φίλτρου), του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Καφέ που διοργανώθηκε από τον SCA GREECE και έλαβε χώρα στα πλαίσια της HORECA 2022 από τις 11-14 Φεβρουαρίου 2022.
Ο Στάθης, με ανάλογες διακρίσεις στο παρελθόν, τόσο σε πανελλήνιο όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, αποτελεί έναν πραγματικό πρεσβευτή του specialty καφέ. Ως εκπαιδευτής στο Coffee Campus της Coffee Island, μοιράζεται καθημερινά με τους εκπαιδευόμενους barista των Καφεκοπτείων Coffee Island τις γνώσεις και το πάθος του για τον specialty καφέ και εξελίσσει τις ικανότητές τους.
Μέσα από τη διαγωνιστική διαδικασία, ο Στάθης αποκάλυψε, για ακόμα μία φορά, όλη τη μαγεία που κρύβεται μέσα στον specialty καφέ που επέλεξε, τον Gesha Panama, αλλά και όλη την ιστορία πίσω από αυτόν τον σπάνιο και μοναδικής ποιότητας καφέ. Έναν καφέ ντελικάτο και κομψό, που έδωσε φλυτζάνια γεμάτα αρώματα εσπεριδοειδών και λουλουδιών.

ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΡΕΜΤΑΣ 1
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του στο πρωτάθλημα μίλησε, στο κοινό που τον παρακολούθησε, για την υγρή μέθοδο επεξεργασίας του καφέ που επέλεξε και πώς αυτή αναδεικνύει την ποιότητα και την προέλευση του καφέ καθώς δεν αλλοιώνει τη γεύση του. Τόνισε τη σημασία της φρεσκάδας και άλεσε τον καφέ επί σκηνής, κάτι που δε συνηθίζεται στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, αναδεικνύοντας στο μέγιστο τα γευστικά χαρακτηριστικά της Gesha Panama. Το τελευταίο κομμάτι της παρουσίασης αφορούσε στο συνδυασμό των αισθήσεων γεύσης και αφής. Πρότεινε στους κριτές, να δοκιμάσουν τον παγωμένο πια καφέ, αγγίζοντας παράλληλα ένα βελούδινο κομμάτι ύφασμα. Με αυτόν τον τρόπο θέλησε να συνδυάσει την αίσθηση της αφής με τη ντελικάτη, κομψή και βελούδινη αίσθηση της γεύσης του καφέ που τους είχε προσφέρει, αναβαθμίζοντας έτσι τη συνολική τους εμπειρία.
Όλοι εμείς στην Coffee Island, ανυπομονούμε να τον απολαύσουμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Brewers Cup, που θα διεξαχθεί στη Μελβούρνη τον Σεπτέμβριο 2022 και νιώθουμε υπερήφανοι που η ελληνική κουλτούρα του καφέ θα εκπροσωπηθεί από έναν πραγματικό coffee expert.

Σχετικά με την αλυσίδα Καφεκοπτείων Coffee Island
Η Coffee Island είναι η Νο 1 αλυσίδα καφεστίασης στην Ελλάδα και τη Ν. Ευρώπη. Η εταιρεία έχει έδρα την Πάτρα και λειτουργεί 480 σύγχρονα καφεκοπτεία σε Ελλάδα, Κύπρο, Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδά, Ντουμπάι, Ελβετία, Ρουμανία και Αίγυπτο. Διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις επεξεργασίας καφέ και διακίνησης στην Πάτρα, όπου επεξεργάζονται και καβουρδίζονται 1400 τόνοι καφέ τον χρόνο. Η εταιρία απασχολεί 210 εργαζόμενους, συνεισφέρει σημαντικά στην εθνική οικονομία και τα καταστήματά της καθημερινά εξυπηρετούν χιλιάδες πελάτες.
Η εταιρία διανύει την τρίτη δεκαετία επιτυχημένης πορείας της με διεθνείς διακρίσεις, κατακτώντας την 7η θέση ανάμεσα σε παγκόσμια brands (ετήσια έκδοση FoodService Europe & Middle East 2020) και τη διάκριση της καλύτερης αλυσίδας καφέ στη Νότια Ευρώπη (Allegra European Awards 2019). Η Coffee Island Καφεκοπτείο άλλαξε τα δεδομένα στην αγορά του καφέ, εκδημοκρατίζοντας τον specialty καφέ για όλους. Αναπτύσσει άμεσες συνεργασίες (direct trade) με μεμονωμένους παραγωγούς ή συνεταιρισμούς στις χώρες παραγωγής καφέ με τους εξερευνητές της να αναζητούν διαρκώς ανά τον κόσμο, φάρμες που κρύβουν μοναδικούς κόκκους & αρώματα καφέ.

Μάθε περισσότερα για αυτό το franchise

COFFEE ISLAND

Πηγή

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ