Αρχική Νέα «Πράσινη» πιστοποίηση για τη Μασούτης με το πρότυπο βιωσιμότητας «Zero Waste to Landfill»
«Πράσινη» πιστοποίηση για τη Μασούτης με το πρότυπο βιωσιμότητας «Zero Waste to Landfill»

«Πράσινη» πιστοποίηση για τη Μασούτης με το πρότυπο βιωσιμότητας «Zero Waste to Landfill»

σύνταξη sotirisroot
0 σχόλια

Για δεύτερη χρονιά απονεμήθηκε η πιστοποίηση στην εταιρεία Διαμαντής Μασούτης Α.Ε., από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ελέγχων & Πιστοποιήσεων EUROCERT, για την αποτελεσματική διαχείριση των αποβλήτων της σε ποσοστό 93,49%.

Πρόκειται για ποσοστό ενισχυμένο κατά 2,26% σε σχέση με την προηγούμενη πιστοποίηση, που την κατατάσσει στην κατηγορία «Green».

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε., με υψηλό αίσθημα ευθύνης προς το περιβάλλον και την κοινωνία, αποδεικνύει στην πράξη πως η κυκλική οικονομία βρίσκεται στον πυρήνα της στρατηγικής της, λαμβάνοντας, για το 2023, την πιστοποίηση «Zero Waste to Landfill (ZWTL-EU1)» για το κέντρο αποθήκευσης και διανομής της εταιρείας στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης.

Καινοτόμες πρωτοβουλίες με «πράσινο» αποτύπωμα από τη Μασούτης

«Με πλήρη κατανόηση στις ανάγκες της κοινωνίας του σήμερα, η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε., θα συνεχίσει δυναμικά τον σχεδιασμό και την υλοποίηση καινοτόμων πρωτοβουλιών με πράσινο αποτύπωμα, για την εξασφάλιση ενός βιώσιμου μέλλοντος, για όλους μας», σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Σε ότι αφορά την εν λόγω πιστοποίηση, εν προκειμένω αποδεικνύει πως το 93,49% των αποβλήτων που παράχθηκαν από το Κέντρο Αποθήκευσης και Διανομής δεν κατέληξαν σε χώρους υγειονομικής ταφής, αλλά κατευθύνθηκαν προς περαιτέρω αξιοποίηση, όπως σε ανακύκλωση, επαναχρησιμοποίηση υλικών, κομποστοποίηση, ανάκτηση ενέργειας κλπ.

Να σημειωθεί ότι η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε αποτελεί την πρώτη εταιρεία του κλάδου της που πιστοποιήθηκε για τη διαχείριση των αποβλήτων της, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά την δέσμευσή της για την πράσινη μετάβαση και την κυκλική οικονομία.

Μάθε περισσότερα για αυτό το franchise


EXPRESS MARKET

Πηγή

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ