Αρχική Νέα Νέα επιχείρηση; Αξίζει όλη την προσοχή σας

Νέα επιχείρηση; Αξίζει όλη την προσοχή σας

σύνταξη sotirisroot
0 σχόλια

Η απόφαση του να αποκτήσετε την δική σας επιχείρηση είναι μεγάλη και απαιτεί οργανωμένες κινήσεις. Εάν επιλέξετε να επενδύσετε σε ένα σύστημα franchise με εδραιωμένο brand, σίγουρα τα πράγματα είναι αρκετά πιο εύκολα για εσάς, αλλά αυτό δεν κάνει αυτόματα τη διαδικασία επιλογής απλή και σίγουρη.

Με πάνω από 400 ελλαδικά συστήματα franchise, η διαδρομή για την επιλογή είναι σίγουρα πολύπλοκη και απαιτεί βαθιά γνώση του αντικειμένου ώστε να γίνει με επιτυχία. Σε αυτή την περίπτωση, ο ρόλος των εξειδικευμένων συμβούλων franchise είναι καθοριστικός καθώς καθοδηγούν τον ενδιαφερόμενο σύμφωνα με τις ανάγκες και τις ικανότητές του και εμπλουτίζουν τις δυνατότητές του.
 
650000b3fb

 

Εκτός όμως από οικονομική επένδυση, το franchising είναι και επένδυση χρόνου και ενέργειας. Και φυσικά είναι εξαιρετικά σημαντικό να κάνει κανείς ένα νέο βήμα κάνοντας κάτι που αγαπάει πραγματικά. Όπως έλεγε και ο Steve Jobs, «Αν δεν αγαπάς κάτι, δεν θα κάνεις ποτέ την υπέρβαση, δεν θα δουλέψεις ποτέ ένα Σαββατοκύριακο παραπάνω».

Είτε αυτό είναι ένα franchise είτε η δική σας επιχείρηση, για να είστε επιτυχημένος/η θα πρέπει να ζείτε για αυτό και να το βάζετε πάνω απ’ όλα. Και μπορεί αυτό να σας ακούγεται υπερβολικό, αλλά όποιον επιτυχημένο/η επιχειρηματία και αν ρωτήσετε, θα σας μιλήσει για τις θυσίες που έχει κάνει προκειμένου να φτάσει εδώ που βρίσκεται σήμερα. Ακόμα κι αν είστε το πιο οργανωτικό άτομο του κόσμου, σίγουρα θα χρειαστεί να ξενυχτήσετε για να κάνετε όλα όσα πρέπει.

ca71339c6f

Φυσικά αυτό δεν κρατάει για πάντα, αλλά μην νομίζετε ότι το να δουλεύετε για τον εαυτό σας θα σας χαρίσει χρόνο για την προσωπική σας ζωή. Γιατί η επιχείρησή σας έχει ανάγκη από όλη σας την ενέργεια και δεν γνωρίζει οχτάωρα και σαββατοκύριακα. Αλλά να θυμάστε. Αξίζει 100%!

Ένας ακόμη μύθος είναι ότι θα βγάζετε περισσότερα χρήματα. Ίσως, αλλά όχι από την αρχή. Γι΄αυτό είναι πολύ σημαντικό αρχικά να χρηματοδοτήσετε την επένδυση με προσοχή. Πρέπει να είστε ρεαλιστές για αν μην ξεμείνετε από χρήματα πριν η επιχείρησή σας αρχίσει να αποδίδει. Προετοιμαστείτε για επενδυτικές θυσίες και επανεπένδυση και η οικονομική επιτυχία θα έρθει σύντομα.

Αφού λοιπόν η πραγματικότητα ενέχει αρκετές προκλήσεις, γιατί να το κάνετε;

Γιατί τίποτα δεν συγκρίνεται με το να έχετε τη δική σας επιχείρηση. Επιπλέον το να χτίσετε μια ομάδα μέσα στην οποία θα δουλεύετε και με την οποία θα μοιράζεστε τις ίδιες αξίες θα σας χαρίσει πολλά πλεονεκτήματα. Και σε προσωπικό και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Πηγή

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ