To Milk & Cookies είναι το δημιούργημα δύο φίλων που αποφάσισαν να παρουσιάσουν στο ελληνικό κοινό κάτι που δεν είχαμε ξαναδεί, προσφέροντας παράλληλα μια άκρως ελκυστική πρόταση franchise, πασπαλισμένη με χρώμα και αθωότητα!
Ο μαθηματικός Διονύσης Κατσώνης, επηρεασμένος από το λονδρέζικο κατάστημα Ben’s Cookies, όντας ανήσυχο πνεύμα αναρωτήθηκε «γιατί να μην υπάρχουν τέτοιες λαχταριστές γεύσεις και στην Ελλάδα»; Ο Τάσος Καλοφωλιάς από την άλλη, σεφ με εμπειρία ετών, βρέθηκε να δουλεύει στη Νέα Υόρκη, όπου και ξεσήκωσε όλα τα μυστικά των milkshakes. Κάλεσε και τον Διονύση για μία βόλτα προς τα εκεί, έκαναν περαιτέρω έρευνα και αποφάσισαν να σφραγίσουν τη φιλία τους με έναν γλυκό και τραγανό τρόπο που έμελλε να ξεσηκώσει τους instalovers κάθε ηλικίας και όχι μόνο.
Διαθέτοντας λοιπόν όλη την απαραίτητη πείρα και με σύμμαχο την αγάπη του κοινού, ήρθε η ώρα να μεταδώσουν την τεχνογνωσία τους στο ψήσιμο τραγανών «ονείρων» και τη δημιουργία θεϊκών ροφημάτων σε υποψήφιους συνεργάτες σε Ελλάδα και Κύπρο!
Έχετε μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στο κατάστημά σας. Τι συναισθήματα δημιουργεί στον πελάτη;
Στο κατάστημα κυριαρχεί το μπλε και το ροζ. Θέλουμε ο πελάτης να αισθάνεται νοσταλγία, να θυμηθεί τα παιδικά του χρόνια. Όλοι μας ως παιδιά, τρώγαμε μπισκότα που τα βουτούσαμε μέσα στο γάλα. Οι μυρωδιές, τα χρώματα, το μαλλί της γριάς που σε φέρνει και πάλι στα παιδικά σου χρόνια. Αυτό είναι το Milk & Cookies. Ένα concept που ουσιαστικά πρεσβεύει την αθωότητα. Επίσης, θέλουμε να βγάλουμε και λίγο το fun στοιχείο προς τα έξω. Για αυτό, χρησιμοποιούμε και πάρα πολλά χρώματα. Όταν διαβάζεις το μενού, καταλαβαίνεις πως είναι κάτι χαρούμενο.
Γιατί πιστεύετε ότι θα πρέπει να επενδύσει κανείς στο Μilk & Cookies;
Γιατί σε όποια περιοχή και να δραστηριοποιηθεί, θα αποκτήσει ένα καινοτόμο κατάστημα. Καθημερινά ακούμε σχόλια από πελάτες όπως «ήρθα από τον Άγιο Στέφανο, από τον Πύργο, τη Θεσσαλονίκη κλπ.». Αντιλαμβανόμαστε πως υπάρχει ζήτηση σε αυτό που πουλάμε, οπότε γιατί να μην υπάρχει και σε άλλες περιοχές; Δεν θα χρειάζεται ο πελάτης να κατέβει στο κέντρο της Αθήνας για να βρει αυτό που θέλει.
Πέραν από το υψηλό περιθώριο κέρδους, ο franchisee, με χαμηλή επένδυση, θα αποκτήσει ένα εύκολα διαχειρίσιμο κατάστημα το οποίο μπορεί να δουλέψει ο ίδιος. Έχει ευέλικτες δομές εργασίας, χωρίς να είναι απαραίτητος ένας barista ή κάποιος πωλητής. Μπορεί ο καθένας να τα κάνει όλα. Οι συνταγές είναι εύκολες. Έχει μεγάλη μέση απόδειξη και το Milk & Cookies αποτελεί ένα πρωτότυπο concept. Δεν υπάρχει σε καμία περιοχή της Ελλάδας, κάτι παρόμοιο!
Ποια είναι η απαιτούμενη εκπαίδευση;
Πριν το άνοιγμα του νέου σημείου, εκπαιδεύεται σε όλους τους τομείς λειτουργίας, στο εταιρικό κατάστημα. Διαθέτουμε όλα τα μηχανήματα, στα οποία πρέπει να εντρυφήσει. Αν ο υποψήφιος franchisee διαθέτει βασικές γνώσεις στην παρασκευή καφέ, μέσα σε 1 εβδομάδα θα είναι πανέτοιμος! Για να μάθει να φτιάχνει milkshakes και λεμονάδα, δεν χρειάζονται πάνω από 2 ώρες. Όσον αφορά την παρασκευή των μπισκότων, του μαθαίνουμε βήμα-βήμα ποια είναι η διαδικασία, ώστε να έχει το ίδιο αποτέλεσμα με εμάς. Εδώ, παίζει ρόλο ο τρόπος αποθήκευσης του μείγματος και πολλοί άλλοι παράγοντες που παίζουν τον ρόλο τους, ώστε το τελικό προϊόν να είναι φρέσκο και λαχταριστό!
Μάθε περισσότερα για την πρόταση franchise του Milk & Cookies, εδώ.