«Η ζωή είναι ένας συνδυασμός μαγείας και ζυμαρικών», είχε πει ο Φεντερίκο Φελίνι, ένας από τους μεγαλύτερους Ιταλούς σκηνοθέτες. Την ίδια άποψη έχει και ο Νίκος Μουτσουρούφης, ο δημιουργός του Mailo’s – The Pasta Project , του concept που έκανε viral τη fresh pasta και μπήκε πρόσφατα στην αγορά του franchising.
Ο εμπνευστής του Mailo’s – The Pasta Project ταξίδεψε σε ολόκληρη την Ιταλία για να μάθει πώς φτιάχνονται τα καλύτερα ζυμαρικά και επέστρεψε στην Ελλάδα για να φτιάξει το δικό του εργαστήρι χειροποίητων φρέσκων ζυμαρικών και να «τρελάνει» την Αθήνα με τις γεύσεις του.
Το Mailo’s – The Pasta Project είναι ο παράδεισος των pasta lovers και το στέκι των καλοφαγάδων που ξέρουν να απολαμβάνουν το «ταξίδι» της γεύσης. Δημιουργήθηκε για να μεταφέρει όλη αυτή την εμπειρία της ιταλικής γαστρονομίας, παντρεύοντάς την με την street food κουλτούρα. Αυτός ο συνδυασμός απογείωσε την ιδέα και την «έδεσε» με τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή, που «πεινάει» για γρήγορες και ποιοτικές λύσεις.
Ας αφήσουμε όμως τον κ. Μουτσουρούφη να μιλήσει ο ίδιος για το επιτυχημένο του εγχείρημα…
Πώς αποφασίσετε να εστιάσετε στη fresh pasta και την ιταλική γαστρονομία;
Είμαι μεγάλος λάτρης της ιταλικής κουζίνας και τρώω συνέχεια ζυμαρικά. Επισκέπτομαι πολύ συχνά τη Ρώμη και γενικά την Ιταλία και δοκιμάζω μόνο ζυμαρικά. Στη Γένοβα δοκίμασα αυθεντική fresh pasta και ενθουσιάστηκα γιατί είχε περισσότερο σώμα και φυσικά καμία σχέση με τα προϊόντα του εμπορίου. Στην Ελλάδα δεν είχε τύχει να δοκιμάσω ένα πιάτο με ζυμαρικά και να πω: «Αυτό είναι το καλύτερο που έχει φάει στη ζωή μου». Οπότε ένιωθα ότι έλειπε κάτι τέτοιο…
Τι θα βρούμε στον κατάλογο του Mailo ’s ;
Θα βρει τρία είδη fresh pasta, πολλές και διαφορετικές φρεσκομαγειρεμένες σάλτσες για να τα συνδυάζει και άφθονη λιωμένη παρμεζάνα από τις όχθες του Πάδου. To Parmesan Chicken με τη βελούδινη κρέμα παρμεζάνας και εστραγκόν, το «μυστηριώδες» Truffle Mushrooms με τα άγρια μανιτάρια και το λάδι τρούφας, η «παιχνιδιάρικη» Carbonara με το τραγανό μπέικον και το Beef Ragu με το σιγομαγειρεμένο μοσχαράκι σε σάλτσα φρέσκιας ντομάτας που λιώνει στο στόμα, είναι μόνο μερικά από τα best seller πιάτα μας.
Το αθηναϊκό κοινό αγαπά τα φρέσκα ζυμαρικά;
Ναι τα αγαπά. Έχουμε πελάτες που τρώνε σε εμάς σχεδόν κάθε μέρα. Εργαζόμενοι κυρίως. Επίσης, ο κόσμος «κολλάει» με τη fresh pasta machine, που παράγει κάθε μέρα τα ζυμαρικά μας. Πολλοί είναι εκείνοι που θα βγάλουν και video για να το ανεβάσουν στα social media.
Ποια στοιχεία κάνουν το Mailo ’s – The Pasta Project μοναδικό;
Το ότι έχεις ένα πιάτο fresh pasta έτοιμο μέσα σε πέντε λεπτά. Το ότι είναι φρέσκα, φτιαγμένα εκείνη ακριβώς τη στιγμή. Το ότι ο πελάτης μας μπορεί να παρακολουθήσει όλη την διαδικασία παρασκευής. Το ότι τα πιάτα βασίζονται σε signature συνταγές με έμπνευση από την ιταλική γαστρονομία και αποτελούν value for money προτάσεις.
Γιατί επιλέξατε να αναπτυχθείτε μέσω franchising ;
Γιατί θέλω όλοι να μπορούν να φάνε fresh pasta από τα Mailo’s – The Pasta Project . Λυπάμαι αυτούς δεν μπορούν να έχουν εύκολα και γρήγορα μια νόστιμη μακαρονάδα…
Γιατί να επιλέξει ένας υποψήφιος franchisee το Mailo ’s – The Pasta Project ;
Γιατί είναι κάτι καινούργιο αλλά όχι της μόδας. Το comfort food, στο οποίο συγκαταλέγεται και η fresh pasta, είναι μέρος της κουλτούρας μας. Επιπλέον, δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο στην αγορά.