Αρχική Νέα Heraclis: Η πρώτη παγωταρία στην κυπριακή αγορά

Heraclis: Η πρώτη παγωταρία στην κυπριακή αγορά

σύνταξη Loukia Karrori
0 σχόλια

Στην Κύπρο, η αγορά του παγωτού είναι από τις πλέον θερμές, πολλές δεκαετίες τώρα. H ιστορία του κυπριακού παγωτού πάει πολλά χρόνια πίσω, σε περασμένες δεκαετίες, κατά τις οποίες η φαντασία και η έλλειψη προηγμένης τεχνολογίας δημιούργησαν παγωτά που συνοδεύουν μέχρι σήμερα τη ζωή των καταναλωτών της χώρας.

H ιστορία του παγωτού στην Κύπρο ξεκίνησε 82 χρόνια πριν, όταν ο Ηράκλης Δημητρίου άνοιξε ένα μικρό κατάστημα, στην οδό Λήδρας, το οποίο θεωρείται η πρώτη βιοτεχνία παγωτού στη Λευκωσία!

heraclis franchise istoria pagotou 1939

Μέσα σε λίγα χρόνια, το μικρό καφενείο εξελίχθηκε σε lifestyle παγωταρία και με την πάροδο του χρόνου η επιχείρηση επεκτάθηκε και στις υπόλοιπες πόλεις της Κύπρου με σημεία πώλησης σε Λεμεσό, Λάρνακα, Πάφο και Αμμόχωστο.

Η παρασκευή των παγωτών Heraclis σήμερα

Mια παραδοσιακή τελετουργία, όπως τότε, αναλλοίωτη στον χρόνο, αγκαλιάζει καθημερινά ολόφρεσκο κυπριακό γάλα, ζουμερά φρούτα και φρεσκοκαβουρδισμένους ξηρούς καρπούς για να συνοδέψει τα βλέμματα, χαμόγελα, ευχές και αγκαλιές. Μία τελετουργία που κουβαλά την πολύτιμη σφραγίδα της οικογενειακής παράδοσης, χαράσσοντας αναλλοίωτες γευστικές διαδρομές από το χθες στο σήμερα, με τα πιο εκλεκτά, γνήσια κυπριακά, αγαπημένα παγωτά από το 1939! Σήμερα, η παρασκευή του παγωτού γίνεται με σύγχρονα μέσα, σε ένα μοντέρνο εργοστάσιο που βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή της Έγκωμης και ακολούθως, διατίθεται σε όλη την Κύπρο.

pagota heraclis franchise estiasi

Η οικογενειακή παράδοση συνεχίζεται στις μέρες μας με τη νέα γενιά. Ο Κώστας και η Αντωνία Βρόντη μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια τους, δεν σταματάνε να εξελίσσονται, συνεχίζοντας με αμείωτη δημιουργικότητα να προσφέρουν παγωτό φτιαγμένο με τέχνη, μεράκι και αγάπη, ακριβώς όπως τους κληροδότησε ο πατέρας και παππούς τους, Ηράκλης.

heraclis franchise pagoto

Εμμένοντας πιστοί στην παράδοση και την ποιότητά τους και με βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, τα παγωτά Heraclis εξελίσσονται σύμφωνα με τις απαιτήσεις των καιρών. Με την πεζοδρόμηση της οδού Λήδρας έγιναν σημαντικές αλλαγές στο κατάστημα, καθιστώντας το πόλο έλξης για όλες τις ηλικίες, αφού συνδυάζει παγωταρία, καφετέρια, εστιατόριο, παιχνιδούπολη και λούνα-παρκ. Ο επόμενος στόχος της οικογένειας είναι η δημιουργία μιας αλυσίδας καταστημάτων υπό την μορφή Franchise.

Μάθε περισσότερα για την πρόταση franchise του Heraclis, εδώ.

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ