Αρχική Νέα Η διεθνής αλυσίδα fast food Burger King έρχεται στην Ελλάδα

Η διεθνής αλυσίδα fast food Burger King έρχεται στην Ελλάδα

σύνταξη sotirisroot
0 σχόλια

Είσοδο στην ελληνική αγορά κάνει η δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα burger στον κόσμο, η Burger King.

Το πρώτο κατάστημα του αμερικανικού δικτύου θα ανοίξει στο αεροδρόμιο της Ρόδου μέσα στις επόμενες εβδομάδες μέσω της εταιρείας Select Service Partners (SSP), ενώ επικεφαλής της Burger Hellas τοποθετήθηκε ο κ. Δημήτρης Ζηνιαδάκης.

Να σημειωθεί ότι η έλευση των Burger King στην Ελλάδα είχε ανακοινωθεί τον Δεκέμβριο του 2014 και ο προγραμματισμός προέβλεπε ότι το πρώτο κατάσταστημα επί ελληνικού εδάφους θα άνοιγε το 2016.

Η Burger King ιδρύθηκε το 1954 στη Φλόριντα των ΗΠΑ και είναι από τις μεγαλύτερες αλυσίδες γρήγορου φαγητού στον κόσμο, με παρουσία σε περίπου ογδόντα χώρες, περίπου 35.000 εργαζομένους και περίπου 14.000 καταστήματα που εξυπηρετούν περισσότερους από 11 εκατομμύρια επισκέπτες καθημερινά.

Η είσοδος της αμερικανικής αλυσίδας θεωρήθηκε εξαρχής μεγάλη πρόκληση, καθώς είχε να συναγωνιστεί και άλλες δημοφιλείς αλυσίδες burger στην χώρα μας όπως τα Burgering Ηouse και τα Simply Burger.

Ένα επιπλέον ισχυρός παίκτης που έχει καθιερωθεί στην εγχώρια αγορά είναι και τα Goody’s Burger House, τα οποία αριθμούν ήδη 121 σε Ελλάδα και εξωτερικό.

 

Πηγή

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ