Αρχική Νέα Η LC Waikiki φέρνει τα προσιτά της ρούχα στην Αθήνα

Η LC Waikiki φέρνει τα προσιτά της ρούχα στην Αθήνα

σύνταξη sotirisroot
0 σχόλια

Πίσω στα τέλη της δεκαετίας του ’80 μια παρέα φίλων στη Γαλλία με διαφορετικές καταγωγές, αποφάσισαν να φτιάξουν μια φίρμα ρούχων που να είναι προσιτή με έμφαση στο νεανικό κοινό.

Έτσι προέκυψε η LC Waikiki, όπου το LC είναι συντομογραφία του γαλλικού Les Copains (“Οι φίλοι”). Το brand το 1997 έγινε αμιγώς τουρκικών συμφερόντων και επαναπροσδιορίστηκε από εφηβική και νεανική μάρκα σε επιλογή για όλες τις περιστάσεις όπου το smart casual στυλ κυριαρχεί.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, η LC Waikiki, ξεκινά μια στρατηγική ανάπτυξης όμοια με αυτή των μεγάλων “παιχτών” όπως Zara και H&M, εστιάζοντας στο άνοιγμα καταστημάτων και στην μεγάλη γεωγραφική εξάπλωση.  Η ταχεία εξάπλωση των καταστημάτων  LC Waikiki κορυφώθηκε τα τελευταία δύο χρόνια όπου διπλασίασε τον αριθμό των καταστημάτων της από 500 σε 1000.

Ο ηγέτης της τουρκικής αγοράς στο έτοιμο ένδυμα ήρθε στη χώρα μας το 2018, με το πρώτο κατάστημα στην Ξάνθη. Μέσα σε δύο χρόνια, μόνο με επενδύσεις και ανάπτυξη franchising, χωρίς να υπάρχει e-shop, η LC Waikiki κατάφερε να κερδίσει το κοινό και να αυξήσει τα κέρδη της.

Η επέκταση σε νέο εμπορικό κέντρο: Ρίσκο ή προδιαγεγραμμένο πρόβλημα;

Η LC Waikiki θα ανοίξει το πρώτο της κατάστημα στην Αθήνα στο νέο Retail Park που στήνει η θυγατρική του ομίλου Φουρλής, στη διασταύρωση Πειραιώς και Κηφισού, στο Π. Φάληρο. Το γεγονός ότι το νέο αυτό εμπορικό πάρκο θα έχει και “πράσινα χαρακτηριστικά” δίνει σημαντικούς πόντους στην LC Waikiki. Όπως έχει αναφερθεί στη διεθνή έρευνα, ορισμένες μάρκες μόδας αποτυγχάνουν όταν αποφασίσουν να επεκτείνουν το franchising πέρα από τα αρχικά σύνορα τους, καθώς δεν καταφέρνουν να συνδεθούν αποτελεσματικά με τις ανάγκες των τοπικών καταναλωτών.

Για να επιβιώσει ένα ξένο brand ένδυσης, πόσο μάλλον ένα που έρχεται από τις αναδυόμενες οικονομίες, πρέπει να συνδέεται συνεχώς και με διακριτικότητα με τους αγοραστές. Εκτός από τη σύνδεση με την τοπική αγορά, η επιτυχία κρίνεται από την ομαλή λειτουργία των καταστημάτων, καθώς η εικόνα επιτυχίας μιας μάρκας ένδυσης, συνήθως μετριέται μέσα από τα καταστήματα.

Τα καταστήματα διαχειρίζονται τη συνεπή και αποτελεσματική παράδοση του branding μιας εταιρείας και το ήθος του προσωπικού, δύο παράγοντες που συνεισφέρουν στην επιχειρηματική επιτυχία. Ακόμα και οι καλύτερες μάρκες μόδας μπορεί να είναι ανεπιτυχείς λόγω κακής εκτέλεσης των λειτουργιών του καταστήματος.

Έτσι, η επίτευξη υψηλού επιπέδου λειτουργίας καταστημάτων λιανικής εξαρτάται από τον αποτελεσματικό σχεδιασμό, την παροχή πόρων και τους τους κατάλληλους ανθρώπους να δουλεύουν για αυτή, με τη γνώση να επικοινωνούν με σαφήνεια τα μηνύματα της μάρκας
και με πάθος στον τελικό καταναλωτή. Η εκτεταμένη ανάπτυξη των LC Waikiki φαίνεται ότι σε κάποιον βαθμό είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Πηγή

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ