Αρχική Νέα Γρηγόρης: Νέα καταστήματα και βελτίωση οικονομικών αποτελεσμάτων για το 2021

Γρηγόρης: Νέα καταστήματα και βελτίωση οικονομικών αποτελεσμάτων για το 2021

σύνταξη sotirisroot
0 σχόλια

Βελτίωση των αποτελεσμάτων παρουσίασε ο Γρηγόρης σε εταιρικό και ομιλικό επίπεδο το 2021, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε. Στο γεγονός αυτό συντέλεσαν, όπως υποστηρίζει,  η ανάκαμψη της οικονομίας, η περιορισμένη επίδραση της πανδημίας και η άνοδος της κίνησης των αεροδρομίων, σε σχέση με το 2020.

Πιο συγκεκριμένα, ο  Κύκλος Εργασιών του διαμορφώθηκε σε € 54,4 εκ. (έναντι € 42,6 εκ. το 2020) και το αποτέλεσμα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), παρουσίασε  αύξηση κατά 32,2%.

Η θυγατρική Εταιρία Air Canteen, με δραστηριότητα στις κλειστές αγορές των αεροδρομίων, ανέκαμψε πλήρως επιτυγχάνοντας διπλασιασμό του κύκλου εργασιών της και ιδιαίτερα σημαντική αύξηση στη λειτουργική κερδοφορία της.

Ταυτόχρονα, στη διάρκεια του 2021, ο Γρηγόρης διεύρυνε περαιτέρω το δίκτυό του, με το άνοιγμα και τη λειτουργία 27 νέων καταστημάτων σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ ισχυρή παρέμεινε η κεφαλαιακή διάρθρωση του Ομίλου, με το δείκτη των Ιδίων Κεφαλαίων προς το σύνολο Παθητικού να ανέρχεται σε 38,4%.

Σε αυτό το αναπτυξιακό πλαίσιο, o Όμιλος και η Εταιρία στην παρούσα χρήση, απασχόλησαν κατά μέσο όρο 340 και 129 εργαζομένους αντίστοιχα. Ο Όμιλος, μέσω του δικτύου των καταστημάτων του, απασχολεί πάνω από 2.000 υπαλλήλους, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο θέσεις εργασίας στην Ελληνική Οικονομία.

Τέλος, ο Όμιλος Γρηγόρης, το 2021 υλοποίησε μία σειρά δράσεων, μεγιστοποιώντας την προσφορά του σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Σημαντικές πρωτοβουλίες του αποτέλεσαν η μείωση της σπατάλης τροφίμων, η υποστήριξη τοπικών κοινωνιών, η στήριξη του Ειδικού Κέντρου Κράτησης Νέων στην Αυλώνα (ΕΚΚΝΑ) παρέχοντας δεκατιανό στους κρατούμενους καθώς και η διάθεση συσκευασιών φιλικών προς το περιβάλλον.

Μάθε περισσότερα για αυτό το franchise

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Πηγή

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ