Ένα από τα ονόματα που ξεχωρίζουν στον χώρο της εστίασης τα τελευταία χρόνια είναι αυτό του Gellissimo Biscoto. Αφορά μια ολοκληρωμένη πρόταση για all-day κατάστημα με έμφαση στο παγωτό που συμπληρώνεται από ένα πλούσιο μενού με επιλογές για brunch και κυρίως γεύμα.
Το Gellissimo Biscoto φανέρωσε τις δυνατότητες που το χαρακτηρίζουν, καθώς παρείχε την ευελιξία προσέλκυσης πολλαπλών κοινών, με την μεγάλη γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών που διαθέτει. Αποτελεί άλλωστε μια take away πρόταση για όλη τη διάρκεια την ημέρας (παγωτό, καφές, brunch, lunch, early drinking, coctails) που συγκεντρώνει όλες τις ανάγκες των καταναλωτών, αυξάνοντας έτσι την ανταγωνιστικότητα του επιχειρηματικού μοντέλου και την κερδοφορία.
Επιπλέον διαθέτει το μεγάλο πλεονέκτημα της καθετοποιημένης μονάδας παραγωγής. Η δυνατότητα αυτή εξασφαλίζει στον υποψήφιο επενδυτή την απλοποίηση στην λειτουργία του καταστήματος και τον πλήρη έλεγχο των εξόδων. Σε αυτό το σημείο υπάρχει έντονο το στοιχείο της διαφοροποίησης καθώς το Gellissimo Biscoto μπορεί να παράγει αυθεντικές γεύσεις, με τα χαρακτηριστικά και την ποιότητα που το διακρίνουν, αφήνοντας έτσι το δικό του αποτύπωμα στον χώρο της εστίασης.
Συνοψίζοντας, θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει την συγκεκριμένη επιχειρηματική πρόταση ελκυστική για έναν δυνητικό franchisee που επιθυμεί να επενδύσει στην τουριστική αγορά. Το concept αφορά πολλαπλά κοινά, ενώ έχει όλες τις δυνατότητες προκειμένου να επεκταθεί σε διαφορετικές περιοχές και να αποφέρει μακροχρόνια οφέλη.