Αρχική Νέα Eugenio Beccero: «Η στρατηγική της DOMINO’S επικεντρώνεται στην παροχή μιας σταθερής, value for money πρότασης»
Eugenio Beccero: «Η στρατηγική της DOMINO’S επικεντρώνεται στην παροχή μιας σταθερής, value for money πρότασης»

Eugenio Beccero: «Η στρατηγική της DOMINO’S επικεντρώνεται στην παροχή μιας σταθερής, value for money πρότασης»

σύνταξη sotirisroot
0 σχόλια

Η DOMINO’S βραβεύτηκε ως FOREIGN FRANCHISOR OF THE YEAR στα THE FRANCHISE SUCCESS AWARDS το 2023, για την ολοκληρωμένη στρατηγική, που βασίζεται στην παροχή ποιοτικών προϊόντων, στη διατήρηση ενιαίας εικόνας του brand και την προσεκτική διαδικασία επιλογής των franchisees, που της επέτρεψαν να εξακολουθήσει να διατηρεί ηγετική παρουσία στην ελληνική και τη διεθνή αγορά.

Μιλώντας στο FRANCHISE SUCCESS MEDIA GROUP, ο Eugenio Beccero, Country Director Greece & Central Europe της Dominos, αναφέρθηκε στα μοναδικά στοιχεία και τα βήματα που οδήγησαν το concept να επιτύχει στην ελληνική αγορά.

Η DOMINO’S έχει κατακτήσει ηγετική θέση στον χώρο εφαρμόζοντας μια ολοκληρωμένη στρατηγική διείσδυσης στην ελληνική αγορά. Ποια είναι τα βασικά στοιχεία αυτής της στρατηγικής;

Η στρατηγική μας επικεντρώνεται στην παροχή μιας σταθερής, value for money πρότασης με ποιοτικά προϊόντα, γρήγορη παράδοση, εξαιρετική εικόνα και ανταγωνιστικές τιμές, στους πελάτες κάθε γειτονιάς. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στην εμπειρία του πελάτη, αξιοποιούμε την τεχνολογία αποτελεσματικά και επιλέγουμε προσεκτικά τους franchisees που ευθυγραμμίζονται με τις αξίες μας.

Για μια εταιρεία όπως η DOMINO’S, η δυνατότητα καινοτομίας με νέες τεχνολογίες, συμβαδίζοντας παράλληλα με τη ζήτηση των πελατών.

Υπήρχε η πεποίθηση στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα ότι είναι δύσκολο για τα διεθνή brands να επιτύχουν στην ελληνική αγορά. Η DOMINO’S, με την πορεία της, αντέκρουσε αυτή την πάγια άποψη. Ποια στοιχεία θα πρέπει να προσέξει ένας master franchisee για να πετύχει στην ελληνική αγορά;

Κατά τη γνώμη μας, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τις ανάγκες της αγοράς όσον αφορά το προϊόν και να βρούμε το βέλτιστο σημείο τιμολόγησης. Οι Έλληνες καταναλωτές είναι πιο ευαίσθητοι ως προς τις τιμές σε σύγκριση με τους καταναλωτές στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, επομένως οι στρατηγικές τιμολόγησης πρέπει να αντικατοπτρίζουν αυτό το γεγονός. Η οικοδόμηση μιας ισχυρής ομάδας και η διασφάλιση ότι το δίκτυο franchise τηρεί αυστηρά τα πρότυπα του brand είναι επίσης απαραίτητα. Επιπλέον, η παροχή άριστης εξυπηρέτησης πελατών και ο προσεκτικός χειρισμός σχολίων και παραπόνων μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην επιτυχία.

domino's-pizza-franchise

Ως master franchisee που δραστηριοποιείται σε διαφορετικές χώρες, ποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά παρατηρείτε στην ελληνική αγορά;

Βλέπουμε μια σημαντική διαφορά μεταξύ της Ελλάδας και άλλων αγορών όσον αφορά τα κανάλια παραγγελιών και το είδος της υπηρεσίας. Ενώ το 90% των πελατών της DOMINO’S παραγγέλνει μέσω ψηφιακών πλατφορμών στην Ευρώπη, μόνο τα 2/3 των Ελλήνων καταναλωτών κάνουν το ίδιο. Αυτό σημαίνει ότι ένας σημαντικός αριθμός πελατών στην Ελλάδα εξακολουθεί να προτιμά τις παραδοσιακές μεθόδους παραγγελίας, όπως για παράδειγμα η τηλεφωνική. Οι Έλληνες πελάτες δείχνουν επίσης μεγάλη προτίμηση στο delivery έναντι του takeaway και μόνο οι «επιθετικές» προσφορές τείνουν να αυξάνουν την παραλαβή από το κατάστημα.

Πόσο έχει επηρεάσει η ανάπτυξη νέων τεχνολογιών το επιχειρηματικό μοντέλο της DOMINO’S;

Η ψηφιοποίηση και η χρήση νέων τεχνολογιών έχει οδηγήσει μέχρι στιγμής σε βελτιώσεις στη λειτουργική αποδοτικότητα και την εμπειρία των πελατών. Για μια εταιρεία όπως η DOMINO’S, η δυνατότητα καινοτομίας με νέες τεχνολογίες, συμβαδίζοντας παράλληλα με τη ζήτηση των πελατών, εξακολουθεί να είναι κρίσιμη και παραμένει στο επίκεντρο της στρατηγικής μας. Είμαστε ο ψηφιακός πρωτοπόρος του pizza delivery παγκοσμίως και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνεχίζουμε να αυξάνουμε χρόνο με το χρόνο τους πόρους που διατίθενται για την τεχνολογία και τις αναβαθμίσεις στις πλατφόρμες μας, όπως για παράδειγμα η εφαρμογή μας για κινητά.

Μάθε περισσότερα για αυτό το franchise


DOMINO’S PIZZA

Πηγή

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ