Αρχική Νέα Είστε έτοιμοι για το δικό σας franchise;

Είστε έτοιμοι για το δικό σας franchise;

σύνταξη sotirisroot
0 σχόλια

Η επένδυση σε ένα franchise είναι μια σοβαρή υπόθεση. Δεν είναι όλοι ικανοί, για να γίνουν franchisees και να δοθούν ολοκληρωτικά σε αυτό.  Πριν πάρετε την απόφαση για συμμετοχή σε ένα σύστημα franchise, εξετάστε διεξοδικά την επένδυση και αξιολογείστε τον εαυτό σας, θέτοντάς σας καίρια ερωτήματα.

Γιατί θέλετε να επενδύσετε σε ένα franchise;

Πριν επιχειρήσετε να προβείτε σε κάποια επένδυση, αναρωτηθείτε ποιοι λόγοι σας ώθησαν σε αυτό και γιατί επιλέγετε να γίνετε franchisee. Θέλετε να παραιτηθείτε από τη δουλειά σας, καθώς δεν βλέπετε προοπτικές εξέλιξης; Θέλετε να αντιμετωπίσετε την ανεργία, δημιουργώντας τη δική σας επιχείρηση, σε ένα οργανωμένο σύστημα που σας υποστηρίζει; Διαθέτετε τα χρήματα για να προβείτε σε αυτή την επένδυση; Είναι βασικό να γνωρίζετε γιατί θέλετε να εμπλακείτε στον κόσμο του franchising. (Δείτε και εδώ: Αξιολογείτε ένα franchise; Ξεκινήστε με τον εαυτό σας!)

Ποιος κλάδος σας ταιριάζει;

Η επιλογή του σωστού franchise είναι ζωτικής σημασίας και πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Διαλέξτε έναν κλάδο, στον οποίο οι εμπειρίες σας θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν και να αναδειχθούν σε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Επιπλέον, αν δεν αγαπάτε αυτό που κάνετε και το αντιμετωπίζετε σαν «αναγκαίο κακό», η αποτυχία καραδοκεί. Ας μην ξεχνάμε όμως πως δεν αρκεί μόνο αυτό. Για παράδειγμα, αν αγαπάτε τη μαγειρική και αποφασίσετε να ανοίξετε το δικό σας εστιατόριο, δεν σας εγγυάται κάποιος πως η επιχείρηση θα είναι κερδοφόρα, αν δεν γνωρίζετε πώς να τη διευθύνετε.

Έχετε λάβει μια τεκμηριωμένη συμβουλή;

Εάν δεν είστε γνώστης του συστήματος franchise, ελάτε σε επαφή με εξειδικευμένους συμβούλους, οι οποίοι είναι σε θέση να συνεκτιμήσουν την επιχειρηματική διάσταση ενός franchise τόσο ως concept όσο και ως επιχειρηματική πρόταση. Με τη σωστή καθοδήγησή τους, θα αποφευχθούν λάθη που «κοστίζουν ακριβά».

Έχετε κατανοήσει πλήρως ποιες θα είναι οι υποχρεώσεις σας ως Franchisee;

Ο Franchisee λειτουργεί ως μια ανεξάρτητη επιχείρηση σε ένα δίκτυο που δεν μπορεί να λειτουργεί αυτόνομα. Ναι μεν παρουσιάζεται ως ανεξάρτητος επιχειρηματίας, αλλά πρέπει να ακολουθεί κάποιους κανόνες, τους οποίους υποβάλει ο Franchisor και καταγράφονται στη σύμβαση franchise. Με την υπογραφή της λοιπόν, ο δικαιοδόχος δεσμεύεται να τους τηρεί. Αν λοιπόν θέλετε να είστε «αφεντικό του εαυτού σας», τότε το franchising δεν σας ταιριάζει σαν επιχειρηματική κίνηση.

Η επένδυση σε ένα Franchise μπορεί να αποβεί άλλοτε κερδοφόρα και άλλοτε καταστροφική. Πριν πάρετε την απόφαση να διαθέσετε ένα αξιόλογο ποσό για τη δημιουργία μιας επιχιείρησης franchise, σιγουρευτείτε πως διαθέτετε τα χαρακτηριστικά ενός ικανού Franchisee και συμβουλευτείτε έμπειρους συνεργάτες που θα σας αποτρέψουν από τη λήψη λανθασμένων επιχειρηματικών ενεργειών.

Πηγή

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ