Αρχική Νέα Επιστρέφει η Carrefour με αυτόματη εξυπηρέτηση

Επιστρέφει η Carrefour με αυτόματη εξυπηρέτηση

σύνταξη sotirisroot
0 σχόλια

Μέσα στον Μάιο επιστρέφει στην Ελλάδα η Carrefour και στα νέα της καταστήματα θα χρησιμοποιεί αυτόματο σύστημα εξυπηρέτησης. Η μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ ήρθε στην Ελλάδα πρώτη φορά το 1999, κι αποχώρησε από την ελληνική αγορά τον Ιούνιο του 2012, πουλώντας το μερίδιο που κατείχε στον όμιλο Μαρινόπουλου.

Σήμερα, δραστηριοποιείται ξανά στη χώρα μας σε συνεργασία με την εταιρεία Retail & More, η οποία αποτελεί μέλος του ομίλου εταιρειών ΑVE (συμφερόντων Νίκου Θ. Βαρδινογιάννη) και ιδρύθηκε το 2021 μέσω της θυγατρικής εταιρείας Teleunicom ΑΕ. Η βασική δραστηριότητα της νεοσύστατης εταιρείας είναι το χονδρικό εμπόριο προϊόντων ευρείας κατανάλωσης (συμπεριλαμβανομένων και τροφίμων).

 Εσωτερικό Carrefour City+ στο Ντουμπάι. Φωτογραφία: Pawan Singh / The National

Κρήτη όπως Ντουμπάι

Η πρώτη φάση ανάπτυξης των νέων Carrefour περιλαμβάνει πέντε καταστήματα, τα οποία θα λειτουργήσουν σε τουριστικές περιοχές της Κρήτης αρχικά και αλλού στην συνέχεια, διαφοροποιώντας τη στρατηγική ανάπτυξης σε σχέση με μια παραδοσιακή ανάπτυξη όπως ακολουθείται από

Τα νέα Carrefour αναμένεται να συνδυάζουν την ευελιξία των καταστημάτων Carrefour City (διάδοχο κατάστημα των Carrefour Express) με τις τεχνολογικές εξελίξεις του Carrefour City+, του τύπου καταστήματος που έχει ανοίξει στο Ντουμπάι και εξυπηρετεί καταναλωτές μέσα από αυτόματα συστήματα εξυπηρέτησης, χωρίς ταμίες. Τα νέα Carrefour αναμένεται επίσης να είναι μεγαλύτερα από τα τυπικά convenience stores.

Με ευρεία χρήση κωδικών QR και με αυτόματα σημεία σκαναρίσματος προϊόντων, ο καταναλωτής στα νέα Carrefour θα μπορεί να επιλέγει τα ψώνια του, να γνωρίζει την τιμή τους και να πληρώνει σκανάροντας απλά με το κινητό του τηλέφωνο.

Τρόπος σκαναρίσματος QR σε Carrefour City+ στο Ντουμπάι. Φωτογραφία: Pawan Singh / The National

Τα νέα Carrefour δημιουργήθηκαν με γνώμονα μια απρόσκοπτη εμπειρία αγορών, η οποία δεν παρεμβάλλεται από άλλες συναλλαγές με φυσικά πρόσωπα. Ο καταναλωτής μπορεί έτσι γρήγορα και με αποτελεσματικό τρόπο να κάνει τα ψώνια που επιθυμεί και όπως λέει και η εταιρεία στην διαφημιστική καμπάνια που συνοδεύει τα Carrefour City+, “απλά να περπατήσει φεύγοντας από το κατάστημα”.

Ακολουθώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Η λογική ανάπτυξης αυτών των τύπων καταστημάτων έγινε για να συνδυαστεί ο υβριδικός τρόπος αγοράς που διαμορφώθηκε την περίοδο της πανδημίας, με την τήρηση των υγειονομικών πρωτόκολλων, και η ευρεία χρήση τεχνολογικών επιτευγμάτων που επεκτείνουν τις δυνατότητες των καταναλωτών. Η ευρεία χρήση κινητού, η λογική του virtual καλαθιού για ψώνια, οι μοναδικοί κωδικοί QR για την ταυτοποίηση των προϊόντων και του καταναλωτή, όλα αποτελούν στοιχεία μιας μοναδικής εμπειρίας shopping που αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε σχέση με ένα παραδοσιακό convenient store.

Πηγή

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ