Αρχική Νέα Έκλεισε η συμφωνία για την εξαγορά της Κωτσόβολος από τη ΔΕΗ
Έκλεισε η συμφωνία για την εξαγορά της Κωτσόβολος από τη ΔΕΗ

Έκλεισε η συμφωνία για την εξαγορά της Κωτσόβολος από τη ΔΕΗ

σύνταξη sotirisroot
0 σχόλια

Η ΔΕΗ προχώρησε στην υπογραφή της συμφωνίας για την εξαγορά της Κωτσόβολος με την Currys plc, αξίας 200 εκατ. ευρώ. Η συμφωνία για την εξαγορά της Κωτσόβολος αποτελεί για τη ΔΕΗ μία στρατηγική κίνηση μετασχηματισμού σε μία αγορά που αλλάζει σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς η εποχή της ενεργειακής μετάβασης και του νέου εξηλεκτρισμού δημιουργεί έναν ολόκληρο νέο κόσμο λύσεων για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, σημειώνει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. Με την εξαγορά της Κωτσόβολος, η ΔΕΗ προχωράει ακόμη γρηγορότερα στον μετασχηματισμό της σε έναν ολοκληρωμένο πάροχο προϊόντων και υπηρεσιών.

Η Κωτσόβολος διαθέτει 95 καταστήματα, σε Ελλάδα και Κύπρο με 27 megastores. Η Κωτσόβολος διαθέτει ακόμη ένα ολοκληρωμένο, πανελλαδικό δίκτυο, εφοδιαστικής αλυσίδας με δικές της αποθήκες, ιδιόκτητο στόλο οχημάτων και ένα μεγάλο δίκτυο συνεργατών για εγκαταστάσεις συσκευών. Διαθέτει ένα πολυκαναλικό δίκτυο πωλήσεων που, εκτός από τα φυσικά καταστήματα, περιλαμβάνει call center και e-shop (kotsovolos.gr).

Για την οικονομική χρήση 1.5.2022 – 29.4.2023, η Κωτσόβολος είχε κύκλο εργασιών 733 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 12% σε σχέση με το 2022. Το EBITDA διαμορφώθηκε σε €49 εκατ. και ο τραπεζικός δανεισμός ήταν σχεδόν μηδενικός.

Η ΔΕΗ προτίθεται να χρηματοδοτήσει την εξαγορά μέσω ιδίων κεφαλαίων.

Σημειώνεται ότι η εξαγορά της Κωτσόβολος θα φέρει εξοικονόμηση ποσού περίπου 100 εκατ. ευρώ το οποίο, σύμφωνα με το επενδυτικό πλάνο, προοριζόταν για την δημιουργία δικτύου logistics και υποδομών μεταφορών αλλά και συστημάτων πληροφορικής.

Η ολοκλήρωση της εξαγοράς αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2024.

Πηγή

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ