Αρχική Νέα Café Femenino: Το speciality coffee store που στηρίζει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα

Café Femenino: Το speciality coffee store που στηρίζει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα

σύνταξη Loukia Karrori
0 σχόλια

Το Café Femenino δεν είναι ένα ακόμα coffee store. Είναι ένα conceptual purpose driven 5 way coffee shop που δίνει έμφαση στους speciality καφέδες. Είναι το πρώτο κατάστημα καφέ παγκοσμίως, το οποίο αφηγείται, τιμά και προβάλλει την ιστορία των γυναικών που εργάζονται σκληρά πίσω από κάθε κούπα καφέ που εμείς απολαμβάνουμε.

cafe femenino paragogoi kafe2

Πολύ πριν μας συστηθεί στη Νέα Ερυθραία, όπου άνοιξε φέτος τις πόρτες του, το Café Femenino φέρει μακρά ιστορία. Πίσω στο 2003, μια ομάδα από 464 γυναίκες στο Περού αποφάσισαν να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους και να διεκδικήσουν όλα όσα τους ανήκουν, δημιουργώντας το Café Femenino Foundation. Στόχος, ήταν ν’ αποδώσουν την αξία που ανήκει δικαιωματικά στις γυναίκες καλλιεργήτριες και να αναδείξουν τον σημαντικό ρόλο τους στη βιομηχανία του καφέ. Η πλειοψηφία των γυναικών αυτών ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές που κυρίως διοικούνται από άνδρες κι έχουν εξαιρετικά χαμηλά εισοδήματα και μηδενική συμμετοχή στα κοινωνικά ζητήματα της κοινότητάς τους.

cafe femenino paragogoi kafe

Με τη συμμετοχή τους στον συνεταιρισμό του Café Femenino, οι γυναίκες αυτές αποκτούν δικαιώματα όπως τη διαχείριση της γης που καλλιεργούν, οικονομική αυτάρκεια, αλλά και απευθείας πληρωμή για τον καφέ που παράγουν. Έτσι, οι γυναίκες αυτές συμβάλλουν στο οικογενειακό τους εισόδημα και συνεισφέρουν ενεργά στις κοινότητές τους. Παράλληλα, εκπαιδεύονται, ώστε να καλλιεργούν υψηλής ποιότητας καφέ Arabica σε αυξημένα υψόμετρα.

cafe femenino speciality coffee

Tο Café Femenino λοιπόν, αντλεί τους καφέδες του από συνεταιρισμούς γυναικών από εννέα διαφορετικές χώρες (Κολομβία, Περού, Βολιβία, Ινδονησία, Βραζιλία, Νικαράγουα, Γουατεμάλα, Άγιο Δομίνικο, Ρουάντα) στις οποίες έχει παρουσία το Café Femenino Foundation. Αξίζει να σημειωθεί πως με κάθε κούπα καφέ που πίνουμε στο Café Femenino, ουσιαστικά προσφέρουμε 0,05€ στο Café Femenino Foundation, βοηθώντας όλες αυτές τις γυναίκες να προοδεύουν και να αμείβονται δίκαια για την εργασία τους.

Μάθε περισσότερα για την πρόταση franchise του Café Femenino, εδώ.

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ